juli 2019

31 jul 2019

Jones Day kiest de aanval in zijn verdediging tegen een aanklacht van zeven voormalige vrouwelijke advocaten in de VS. Zij eisen 200 miljoen dollar schadevergoeding wegens seksediscriminatie en het ‘creëren van een onveilige werkomgeving’. Volgens het kantoor schetsen zij een ‘even smadelijk als verkeerd beeld’ van vrouwelijke advocaten bij Jones Day. Een van de eisers mocht juist vertrekken omdat zij 'bleef worstelen met eenvoudige taken.’

31 jul 2019

Notarissen hebben in 2018 65% meer ongebruikelijke transacties gemeld dan in 2017: het aantal meldingen vanuit het notariaat steeg van 486 naar 800. Dit meldt de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU) in haar jaarverslag. Vanuit de advocatuur kwamen slechts 22 meldingen, tegenover 10 meldingen in 2017.

31 jul 2019

Een notaris uit Nijmegen is eerder deze maand twee weken geschorst omdat hij bij het passeren van een testament geen onderzoek had gedaan naar de wilsbekwaamheid van een 91-jarige testateur. Ook verwijt de Kamer voor het Notariaat Arnhem-Leeuwarden hem dat hij het testament besprak en passeerde in het bijzijn van twee van hun kinderen.

31 jul 2019

Een Enschedese nepadvocate is veroordeeld tot 40 uur werkstraf en een geldboete van 400 euro wegens valsheid in geschrifte en poging tot oplichting. Volgens de politierechter deed Anoeska D. zich in 2016 met een website, visitekaartjes en foto’s met toga ten onrechte voor als advocaat, al sloot hij niet uit dat ze handelde onder dwang.

31 jul 2019

Overal struikel je over het woord innovatie. Je moet innoveren, want anders... “You must Uber, before you Kodak” hoorde ik wel eens. Toch vind ik dat juristen niet perse naar Uber moeten kijken, maar eigenlijk moeten gaan Netflixen.

31 jul 2019

De Brauw Blackstone Westbroek en NautaDutilh hebben adviserende rollen gespeeld bij de vorming van een nieuwe farmaceutische combinatie ter waarde van ruim twintig miljard dollar. De Amerikaanse farmaceut Pfizer neemt het in Nederland gevestigde Mylan over om dit bedrijf vervolgens samen te voegen met dochterbedrijf Upjohn.

31 jul 2019

Vlak na de eeuwwisseling werd ik Orderedacteur bij het Advocatenblad. Ik zat namens de Nederlandse Orde van Advocaten in de redactie, verder bestaand uit eindredacteur Linus Hesselink en acht advocaten die het mede als hun taak zagen om de Nederlande Orde van Advocaten kritisch te volgen.

24 jul 2019

Advocatenkantoor Sarioglu uit Amsterdam-Noord is op dinsdag 16 juli door de rechtbank Amsterdam failliet verklaard. Dit blijkt uit informatie in het Centraal Insolventieregister. Advocaat Sarioglu werd vorig jaar voor onbepaalde tijd geschorst door de Raad van Discipline Amsterdam.

24 jul 2019

De lokale dekens moeten niet langer worden benoemd door advocaten op wie ze toezicht houden. ‘Een ander gremium binnen de Nederlandse Orde van Advocaten’ zou die rol op zich moeten nemen, na een voordracht door de lokale jaarvergadering. Op die wijze ‘kan er wel lokale binding behouden blijven’, aldus de Algemene Raad in een position paper over de Wet positie en toezicht advocatuur (Wpta).

24 jul 2019

Na een aarzelende start van het jaar nemen Allen & Overy en Loyens & Loeff alsnog de leiding in de OverFusies League Tables. Kwamen beide kantoren na het eerste kwartaal van 2019 ieder op negen deals uit, halverwege het jaar zijn dit er respectievelijk 30 en 29. NautaDutilh-partner Joost den Engelsman heeft voor nu de meeste – en meest waardevolle – deals achter zijn naam staan.

24 jul 2019

Burn-out is een serieus probleem, zeker ook in de advocatuur. De master Strategisch Human Resource Management van de Universiteit Utrecht doet daarom onderzoek, en vraagt daarvoor uw medewerking.

24 jul 2019

Deloitte heeft - althans voor nu – een einde gemaakt aan de al enkele jaren durende heerschappij van BDO M&A in de OverFusies League Tables voor financieel adviseurs. Het kantoor meldt over de eerste helft van 2019 adviesrollen bij meer deals dan ooit, 24 in totaal.

23 jul 2019

Kennedy Van der Laan toont in deze tropenweek als enige kantoor nog teken van leven als het gaat om nieuwe uitdagingen. Het kantoor heeft Ester Damen (foto), Bart-Adriaan de Ruijter en Joost Schmaal benoemd tot associate partner. Maurits Oudenaarden, Peter Kramer en Eylard van Fenema zijn benoemd tot counsel.

23 jul 2019

Met haar boek Becoming krijg je een mooi inkijkje in het leven van Michele Obama. Voor mij een bevestiging dat zij inderdaad net zo inspirerend is als ik al dacht. Want zij leeft volgens haar normen en waarden. Het is een goed mens. En dat betekent niet dat haar carrièrepad altijd verliep volgens een duidelijk vooropgezet plan. Wel wilde zij het graag ‘beter’ doen dan haar arme familie en koos ze voor de advocatuur.

22 jul 2019

De vastgestelde feiten laten ‘een ontluisterend beeld zien van de praktijkuitoefening door verweerder’, aldus het Hof van Discipline in een op 19 juli gepubliceerde beslissing van 19 april 2019. ‘Een schrapping is dan de enige juiste maatregel.’ 

Pagina's