augustus 2019

28 aug 2019

Charles van der Voort, de vorig jaar opgestapte hoofdofficier van justitie van het parket Zeeland-West-Brabant, maakt de overstap naar de advocatuur. Hij is vrijdag beëdigd als strafrechtadvocaat in Breda en gaat bij het nieuwe kantoor VOI Advocaten werken. Van der Voort vertrok na personeelsklachten over een ‘verziekt’ werkklimaat bij het OM.

28 aug 2019

Allen & Overy in Amsterdam benoemt per 1 september 2019 Nicole Wolters Rucker tot counsel privacy en data. Zij werkte hiervoor bijna vijftien jaar bij Kennedy Van der Laan. Verder verwelkomt Stek Advocaten een nieuw gezicht afkomstig van NautaDutilh.

28 aug 2019

Het Nederlandse WeTransfer, een van de bekendste platforms om grote bestanden te delen, heeft een investering van 35 miljoen euro opgehaald. Het bedrag is afkomstig van investeringsmaatschappij Highland Europe, dat in 2015 ook al 22 miljoen euro in het bedrijf investeerde. Loyens & Loeff en Stek adviseerden bij deze investeringsronde.

28 aug 2019

Een Poolse partner van ’s werelds grootste advocatenkantoor Dentons heeft er een nevenactiviteit bij: Karina Furga-Dabrowska helpt Europese kantoorgenoten hun mentale welzijn gezond te houden met behulp van mindfulness technieken, in de rol van Europe Chief Mindfulness Officer. Dat heeft het kantoor gemeld op de eigen website. Vanuit Dentons Boekel in Amsterdam doen zes mensen mee, meldt het kantoor desgevraagd.

28 aug 2019

Hij zou het zo weer doen, zei de advocaat tegen de Raad van Discipline. Met een net gescheiden cliënte, haar familie en een slotenmaker het huis van haar ex-man betreden, waarna de slotenmaker de kasten openbreekt en de familieleden allerlei spullen meenemen. Het komt hem op een schorsing van vier weken te staan, na klachten over huisvredebreuk.

28 aug 2019

Technologische innovatie dringt langs allerlei wegen onze rechtspraak binnen, ook als het soms mislukt om dat zelf te organiseren. Een half jaar terug schreef ik al over zogenoemde deepfakes, die in strafzaken redelijke twijfel zouden kunnen zaaien. Daar beïnvloedt een nieuwerwets fenomeen de aloude whodunnit-vraag. Maar ook in de fase van eventuele straftoemeting komen vernuftige snufjes om de hoek kijken. 

28 aug 2019

AI. Fake news. Slimme auto’s. Regulering. De macht van platforms. Identiteit na Facebook. The future is legal: hét congres over de toekomst van technologie en recht. Georganiseerd door adviesbureau ICTRecht dat hiermee haar 15-jarig bestaan viert.

28 aug 2019

In deze gratis cursus bespreken prof. mr. dr. A.R. Houweling en mr. dr. P. Kruit op enthousiaste wijze de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht. Zorg dat u helemaal weer op de hoogte bent!

26 aug 2019

De Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) roepen het kabinet opnieuw op extra te investeren in het stelsel van de gefinancierde rechtsbijstand. Dit doen zij in een open brief aan de de vier fractievoorzitters van de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. 

22 aug 2019

Advocatenkantoor Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters en andere strafrechtadvocaten in Overijssel stoppen met het bijstaan van minderjarigen bij een eerste politieverhoor – het minderjarigenpiket –. Dit meldt het kantoor in een verklaring op de eigen website. ‘Ons kantoor is doende om gratis en verlieslatende werkzaamheden zoveel mogelijk uit te bannen.’

21 aug 2019

De Raad van Discipline Arnhem-Leeuwarden heeft deze zomer twee advocaten van het tableau geschrapt. Bij de een was volgens de deken sprake van een ‘ontspoorde praktijk’ en een ‘noodtoestand’. De ander had zijn kantoor vijf jaar geleden gesloten in verband met ziekte, wilde per se advocaat blijven, maar hield zich niet aan enkele simpele regels.

21 aug 2019

Een advocaat in het ressort Den Haag die in 2014 een volmacht van zijn demente moeder gebruikte om op haar naam een procedure te kunnen voeren in een familieruzie, is in hoger beroep een jaar geschorst (waarvan een half jaar voorwaardelijk). Het is een forse verhoging van zijn straf: de Haagse Raad van Discipline schorste hem vorig jaar nog twee weken.

21 aug 2019

Paul Quist (foto links), Bianca Geuze-Draaijer en David Meijeren zijn per 15 augustus een nieuw notariskantoor in Amsterdam gestart, genaamd Quist Geuze Meijeren. Ze zijn alle drie afkomstig van Stibbe. Het kantoor is gevestigd aan het Concertgebouwplein.

21 aug 2019

Ze zijn niet meer weg te denken van YouTube en social media: de influencers die vooral jongeren lekker proberen te maken voor de nieuwste hippe producten. Het Amsterdamse influencer marketingbureau IMA wordt overgenomen door digitaal reclameproductiebedrijf MediaMonks. Osborne Clarke adviseerde de reclamemakers, Van Doorne de influencers.

21 aug 2019

Krap een jaar na oprichting heeft de Amerikaans-Nederlandse legal tech-startup Reynen Court de betaversie van zijn ‘legal app store’ gelanceerd. Voor nu zijn er oplossingen van ruim 90 leveranciers beschikbaar, onder meer op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Een consortium van 19 internationale advocatenkantoren ondersteunt Reynen Court, waaronder Clifford Chance, Freshfields en Linklaters.

Pagina's