10 meest recente gearchiveerde artikelen

21 mrt 2016

Afgelopen vrijdag stroomde De Waagh in Nijmegen vol met rechtenstudenten die bijgepraat wilden worden over buy-outs, controlled auctions en break fees. Het trof, want op het programma van het jaarlijkse Juridisch Congres stonden sprekers die als geen ander een kijkje in de wereld van fusies en overnames konden bieden.

16 mrt 2016

De Brauw Blackstone Westbroek staat met 301 advocaten dit jaar wederom op positie 1 van de Top 50 van advocatenkantoren in Nederland. NautaDutilh staat met 260 advocaten op plaats 2, Houthoff Buruma met 231 op 3. Loyens & Loeff volgt op de voet met 230 advocaten, het kantoor is daarmee gezakt van plaats 2 naar plaats 4.

10 mrt 2016

Waar kom jij vandaan?’ vroeg de recruiter van het advocatenkantoor die tegenover me zat. Ik was vierentwintig en stond op het punt te worden aangenomen bij een prestigieus advocatenkantoor. We hadden het over mijn scriptie gehad, het sollicitatieproces en het startsalaris, toen uit het niets opeens de ‘waar kom jij vandaan’ vraag in het gesprek werd gedropt. Voor de roomblanke Jansens onder ons: het is alsof je een leuke nieuwe vriendin hebt ontmoet bij je yogaklas en die vriendin je tijdens de downward dog opeens vraagt met hoeveel mannen je naar bed bent geweest.

10 mrt 2016

De Leidse rechtenfaculteit opent op dinsdag 19 april haar eigen Moot Court-rechtbank, waar rechtenstudenten in realistische situaties kunnen oefenen in het pleiten. De bouw cq. verbouwing van een collegezaal werd mogelijk gemaakt door crowdfunding: 130 donateurs brachten een bedrag van ruim 25.000 euro bij elkaar.

09 mrt 2016

Ben jij een ambitieuze student die Stibbe en de internationale rechtspraktijk beter wil leren kennen? Schrijf je in voor de twaalfde editie van STBB2NY van 11 tot en met 16 mei 2016.

18 feb 2016

De Universiteit Maastricht en de Universiteit van Aruba hebben afgelopen week een overeenkomst getekend voor het aanbieden van een Double Degree Master Programme in International and European Tax Law. Dit geheel Engelstalige programma wordt vanaf 2016/2017 aangeboden door de Faculteiten der Rechtsgeleerdheid van beide universiteiten.

04 feb 2016

NautaDutilh heeft de selectieprocedure geopend voor de nieuwe John J. Allen Scholarship. Deze beurs is vernoemd naar NautaDutilh-advocaat John Allen, die op 17 juli 2014 met zijn gezin om het leven kwam bij de vliegramp met de MH17. Net afgestudeerden met een Masters of Law-titel en die affiniteit hebben met intellectuele eigendom, kunnen zich vanaf nu aanmelden.

03 feb 2016

De grote vooruitgang in forensisch onderzoek kan zorgen voor bewijs van onschuld van Making a Murderer-hoofdrolspelers Steven Avery en Brendan Dassey. Dat heeft de nieuwe advocate van Avery, Kathleen Zellner, gezegd in haar eerste TV-interview over de zaak, op NBC. De Netlix-serie blijft de gemoederen in de Verenigde Staten en daar buiten bezig houden.

29 jan 2016

Onlangs hebben wij u geïnformeerd over de nieuwe Wet meldplicht datalekken. Daarbij gaven wij aan dat zorgaanbieders al snel met de meldplicht te maken zullen krijgen, aangezien de meeste van de in de zorg verwerkte persoonsgegevens patiëntgegevens en dus bijzondere gegevens betreffen. Een lek van zulke gevoelige persoonsgegevens valt namelijk altijd onder de meldplicht. 

28 jan 2016

André Nollkaemper volgt per 1 mei 2016 Edgar du Perron op als decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de UvA, voor een periode van vijf jaar. Du Perron bezette de post tien jaar en vertrekt naar de Hoge Raad. Er wacht Nollkaemper een zware taak: de faculteit moet in de komende jaren vijf miljoen euro bezuinigen.