10 meest recente gearchiveerde artikelen

07 aug 2014

De 43-jarige voormalig Leidse rechtenstudent die ervan werd verdacht examencommissievoorzitter van de Leidse rechtenfaculteit Arthur Elias maandenlang met de dood te hebben bedreigd, is vrijgesproken door de Haagse rechtbank. Ondanks ‘ernstige verdenkingen’ aan zijn adres oordeelt de rechter dat ‘voldoende wettig en overtuigend bewijs ontbreekt.’ Elias is teleurgesteld over de uitspraak. 

07 aug 2014

Grote paniek bij duizenden rechtenstudenten door heel Amerika eind vorige week: zij probeerden via softwareprogramma ExamSoft kort voor hun deadlines schriftelijke examens te uploaden. Tevergeefs: de bijna afgestudeerden kregen foutmelding op foutmelding door een systeemfout. De eerste staat heeft het bedrijf ExamSoft Worldwide inmiddels aangeklaagd wegens deze nationale 'bar exam' ramp, die al de bijnamen ‘barmageddon’ en ‘Barghazi’ heeft gekregen.

06 aug 2014

De Blauwe VNW, ook bekend als de Verzameling Nederlandse Wetgeving, is dé wettenbundel voor de ambitieuze rechtenstudent. Voor alle rechtenstudenten die hun studiejaar 2014-2015 goed willen beginnen: haal de nieuwe collegebundel snel in huis en begin je rechtenstudie met een voorsprong. Via Rechtenstudie.nl kun je nog een week rekenen op 10 euro korting!

06 aug 2014

Natuurlijk heb je wat te vieren als je na vier of vijf jaar ploeteren (nou ja…) de rechtenstudie kunt afronden. Toch? Je gaat er wellicht een beetje anders tegenaan kijken als je leest over Vincent de Haan, 24 jaar oud, student aan de UvA. Hij rondde in zeven jaar tijd de bachelors wiskunde en rechten af en is bijna klaar met een bachelor psychologie en twee masters rechten. Hij deed ook nog een propedeuse psychologie.

06 aug 2014

De class action-rechtszaak die de Oostenrijkse rechtenstudent Max Schrems tegen Facebook is begonnen wegens schending van de privacy, telt al 20.000 deelnemers. Dat heeft Schrems bekendgemaakt. De deelnemers komen vooral uit Oostenrijk en Duitsland, maar ook uit Nederland en België.

06 aug 2014

Beste M,
Je wilt advocaat worden, heb ik begrepen. Ik hoop dat je over twee jaar, na het afronden van je studie, niet direct bedolven wordt onder de rokende puinhopen van het zoveelste instortende en irrelevant geworden advocatenkantoor. Je bent gelukkig intelligent, en een beetje eigenwijs. Die eigenschappen zullen je nog goed van pas komen.

24 jul 2014

‘Jouw verdiende loon komt nog, kankerhomo’, en ‘Je staat al met een voet in het graf.’ Deze en tal van andere bedreigingen ontving Arthur Elias, voorzitter van de examencommissie propedeuse van de Leidse rechtenfaculteit, maandenlang. Het Openbaar Ministerie eist 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden tegen de rechtenstudent die dit op zijn geweten zou hebben. De verdachte ontkent: “Ik heb niets tegen meneer Elias.”

24 jul 2014

Rechtenstudent aan de Radboud Universiteit Benjamin Mooij dook voor zijn scriptie diep in de innovatiedoelstellingen van de Europese Unie in het mededingingsrecht. Het leverde hem ‘het uitzonderlijke cijfer 10’ op, meldt de website van de Nijmeegse universiteit trots.

24 jul 2014

Voortdurende berichten over een beroerde juridische arbeidsmarkt in de Verenigde Staten – afgestudeerde juristen en advocaten komen nauwelijks aan de bak – missen hun uitwerking niet. Sinds 1974 was de verse aanwas eerstejaars rechtenstudenten in de VS niet zo laag, melden National Law Journal en de ABA Journal.

24 jul 2014

Prof. dr. Willem Witteveen van Tilburg Law School was één van de 193 Nederlanders aan boord van vlucht Malaysia Airlines MH17 van Schiphol naar Kuala Lumpur. Het vliegtuig werd boven oost-Oekraïne hoogstwaarschijnlijk neergeschoten. Ook de vrouw en dochter van Witteveen kwamen bij de crash om het leven. Dat meldt de Universiteit Tilburg.