10 meest recente gearchiveerde artikelen

16 okt 2014

De Nijmeegse Radboud Universiteit heeft een opvallende stijging van het aantal eerstejaars rechtenstudenten genoteerd voor het collegejaar 2014-2015. Liefst 634 studenten schreven zich in bij de rechtenfaculteit, en dat is 82 meer dan in 2013, meldt De Gelderlander.

16 okt 2014

De oppositiepartijen D66, SP, CDA en GroenLinks hebben minister Jet Bussemaker van Onderwijs tijdens het Vragenuurtje afgelopen week dringend doch vriendelijk verzocht om in te grijpen op universiteiten die een financiële bijdrage cq. boete vragen aan studenten die zich te laat aanmelden voor een tentamen. De minister doet voorlopig echter nog niets.

16 okt 2014

Tentamenresultaten die komen te vervallen als rechtenstudenten langer dan vier jaar over hun bachelor doen? Een slechte maatregel en bovendien niet volgens de regels, vond de universiteitsraad van de Universiteit Leiden en gaf een negatief advies. Een prima maatregel, vindt het college van bestuur, om dit advies tot woede van de raad naast zich neer te leggen.

15 okt 2014

Rechtenstudente Erna Suman heeft op 4 oktober de eerste Kees Bleichrodt Award van de stichting Vluchtelingen-Studenten UAF gewonnen. De Kees Bleichrodt Award – vernoemd naar een voormalig UAF-directeur – wordt uitgereikt aan een vluchtelingstudent die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd.

14 okt 2014
Fleur Brockhus

Laatst hoorde ik weer een sappig verhaal: een partner van om en nabij de zestig heeft een relatie met een advocate die voor hem werkt. Haar leeftijd: dertig. Ik zie het voor me hoor: hij daagt haar uit, zij overmeestert hem. Hartstikke leuk voor ze. Verhoogt de werklust!

09 okt 2014

Een man die in 2005 tot 4,5 jaar cel werd veroordeeld wegens poging tot doodslag, mag geen advocaat worden. Dat heeft het Hof van Discipline in een recente uitspraak bepaald, nadat de man in beroep was gegaan tegen een beslissing van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten.

02 okt 2014

Over de hele linie komt de rechtenfaculteit van de Nijmeegse Radboud Universiteit als best verkozen uit de bus in het onderzoek ‘De Beste Studies 2014’ door weekblad Elsevier. Van de bacheloropleidingen eindigden Rechtsgeleerdheid en Notarieel recht op de eerste plaats in de ranking.

02 okt 2014

De tik op de vingers van minister Bussemaker over de verboden ‘tentamenboetes’, heeft schijnbaar weinig effect gehad. De Leidse rechtenfaculteit laat rechtenstudenten die zich te laat inschrijven voor een tentamen binnenkort 25 euro inschrijf- cq. administratiekosten betalen. Volgens universiteitskrant Mare gaat deze maatregel op 1 november in; het ministerie van Onderwijs onderneemt vooralsnog geen actie.

02 okt 2014

Veel studenten hebben de afgelopen maand hun ideale business course gebrauwen. We hebben de voorkeuren bij elkaar opgeteld en hier is weer een mooi programma uitgekomen, al zeggen we het zelf. We beginnen op dinsdag 11 november in Amsterdam. Van daaruit vertrekken we naar het zéér Verre Oosten: Shanghai.

02 okt 2014

Met de start van het nieuwe studiejaar aan de UvA is de eerste lichting studenten begonnen aan de bacheloropleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Uit meer dan 400 aanmeldingen zijn zo’n 100 studenten geselecteerd. ‘De nieuwe opleiding verbindt politicologie, psychologie, rechtsgeleerdheid en economie, en is uniek in Nederland,’ aldus de UvA op de website.