10 meest recente gearchiveerde artikelen

09 jul 2015

Na een dipje in de afgelopen jaren, loont het weer steeds meer om een rechtendiploma op zak te hebben. Het aantal juridische vacatures is in het tweede kwartaal van 2015 met meer dan 40% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van Yacht, een bureau dat in verschillende branches organisaties en ambitieuze professionals aan elkaar koppelt. 

09 jul 2015

Een groep rechtenstudenten van de UvA-Master EU Competition Law & Regulation aan de EU heeft vorige maand de tweede plaats bereikt in de eerste editie van de Herbert Smith Freehills Competition Law Moot in Londen. Deze pleitwedstrijd richt zich op het Europese mededingingsrecht.

09 jul 2015

Een rechtenstudent uit Detroit houdt er een hobby als uitvinder op na en heeft zich een doel gesteld: de mensheid bevrijden van natte sokken bij regen. Dus heeft de student van Wayne State University Law School waterresistente sokken uitgevonden. Met behulp van crowdfunding via Kickstarter heeft hij al ruim 16.000 dollar opgehaald voor de ontwikkeling van zijn sokken. 

08 jul 2015

Omdat er in de zomermaanden soms niets lekkerder is dan uitwaaien aan het strand, opent Amsterdams kantoor Rutgers & Posch per donderdag 9 juli tijdelijk Rutgers & Posch aan Zee, een zogenoemde pop-up vestiging die deze zomermaanden te vinden is aan het strand van Zandvoort.

08 jul 2015

Een advocaat-stagiair heeft een voorwaardelijke schorsing van een maand gekregen omdat hij de werkbriefjes van een ingeschakelde tolk – inmiddels zijn ex-vriendin – meermaals foutief en in haar voordeel invulde. Ook had hij geen referentiebrief mogen schrijven op het briefpapier van zijn kantoor, in een poging zijn broer aan een baan als tolk bij hetzelfde tolkenbureau te helpen. Zijn patroon wist van niets.

08 jul 2015

Aan de start van haar loopbaan werkte Bahareh Panjeh Shahi als advocate. Eerst aan faillissementen, later aan miljoenendeals. Toch groeide in vijf jaar het besef dat de advocatuur niet haar pad was. Na een indringende reiservaring in India volgde ze haar hart: ze richtte modelabel Kiss & Tell op, damesmode gemaakt van handgeweven Indiase zijde.

25 jun 2015

De jaarlijks uitgereikte Th. M. de Boer Scholarship van de rechtenfaculteit aan de UvA is dit jaar naar Daan Barbiers gegaan. Deze studiebeurs wordt jaarlijks geschonken aan een rechtenstudent die is toegelaten tot een Britse of Amerikaanse universiteit, in het kader van een uitwisselingsprogramma.

25 jun 2015

Nijmeegse rechtenstudenten met ambities om een periode in het buitenland te studeren, kunnen rekenen op een gift van 201,40 euro. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Club van 2014, meldt de Radboud Universiteit, die is geïnitieerd door de Stichting Rechtenalumni Nijmegen (SRN). Deze stichting bestaat uit alumni die de faculteit en haar studenten willen steunen.

25 jun 2015

De New Yorkse Fordham University heeft een opvallende primeur: de rechtenfaculteit biedt er vanaf komend najaar twee (master)opleidingen in het moderecht aan. De universiteit is daarmee de eerste in de wereld waar studenten Meester in Moderechten kunnen worden, meldt Amerikaanse weblog Fashionista.

25 jun 2015

De vorig jaar vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten wordt een stuk minder zwaar, met het doel de studiedruk voor stagiaires te verminderen. Dit werd woensdag duidelijk tijdens de vergadering van het college van afgevaardigden van de NOvA, meldt het Advocatenblad. Met dit besluit wordt gehoor gegeven aan een tussentijdse evaluatie over de opleiding: de Algemene Raad neemt de aanbevelingen integraal over.