10 meest recente gearchiveerde artikelen

06 feb 2015
Advocatie App logo

Kosteloos verkrijgbaar in de App Store en de Google Play Store: de Advocatie App. Met één enkele tap op uw scherm krijgt u toegang tot het actuele nieuws van Advocatie, Novocatie, Bedrijfsjurist, Rechtenstudie en Overfusies. Ook de laatste loot aan de stam, Advocatie Personal Branding, is via de App te raadplegen. Tot slot is de Top 50 van Nederlandse advocatenkantoren in de App opgenomen.

05 feb 2015

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Maastricht start per september 2015 met een nieuw, extra-curriculair programma voor de meest gemotiveerde en getalenteerde studenten: het Maastricht University Law College (UMLC). De bedoeling is om uitblinkers een bredere aanpak aan te bieden waarmee zij het recht kunnen bestuderen.

05 feb 2015

De geschiedenis van de rechtenfaculteit aan de Amsterdamse VU is voor het nageslacht vastgelegd in een nieuw boek: ‘Ridders van het Recht, de juridische faculteit van de Vrije Universiteit 1880-2010.’ Scheidend hoogleraar Politieke Geschiedenis Jan de Bruijn is een van de auteurs en hield eind januari tevens zijn eindrede een overzicht van de geschiedenis van de faculteit.

05 feb 2015

Zojuist voor vijf maanden vertrokken richting Afrika: de Utrechtse rechtenstudent Jesse Oberdorf (22), in gezelschap van zijn tweelingbroer Vincent. Samen reizen ze van de Egyptische hoofdstad Cairo via Kaapstad in Zuid-Afrika naar Namibië, zo is het plan, een afstand van in totaal 17.000 kilometer. Onderweg gaan ze langs bij vijftien hulpprojecten over het hele continent.

05 feb 2015

Chantal de Blaeij (Capra) wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN). Ze neemt vanaf 25 februari het stokje over van Annemarie Roukema (Boekel De Nerée). Dat meldt Advocatenblad.nl.

04 feb 2015

Binnen luttele maanden bouwde juriste Leonie van der Grinten een flinke following op met haar blog Meester Leonie en een bijbehorende Facebook-pagina. Het doel van haar artikelen: meer begrip kweken en het strafrecht en de maatschappij dichter bij elkaar brengen. Hier zal zij mee doorgaan nu ze afgelopen week eindelijk werd beëdigd als advocaat; een stageperiode in Eindhoven kan beginnen.

04 feb 2015
Dickhead

We zijn er in getuind, het enorme lulverhaal is een lulverhaal. Onze excuses. Hier het bericht van de 'bron'.

04 feb 2015

Al jarenlang kom ik bij vele kantoren binnen. Iets wat maar niet lijkt te wennen is dat je bijna nooit advocaten aan het werk ziet. Waarom zijn de advocaten van uw kantoor zo onzichtbaar aan het werk? Waarom denk ik altijd: waar is iedereen?

22 jan 2015

Het Amsterdam Centre on the Legal Professions (ACLP) verzorgt sinds eind december 2014 onderzoek, onderwijs, advies, trainingen, lezingen en workshops op het gebied van de juridische togaberoepen.

21 jan 2015

De Rijksuniversiteit Groningen is de eerste Nederlandse universiteit die vanaf dit jaar digitaal proefstuderen aanbiedt voor alle bacheloropleidingen, inclusief rechten. Op deze manier kunnen scholieren uit 5 en 6 VWO zich inhoudelijk beter voorbereiden op een juiste studiekeuze, meldt de Groningse universiteit.