10 meest recente gearchiveerde artikelen

11 jun 2015

Twee Tilburgse rechtenstudenten spelen een leidende rol in een nieuw uitwisselingsproject van Tilburg Law School. Eind juli vertrekken Maya Soumah en Max van Dam met enkele andere studenten en professoren naar Zimbabwe in het kader van het project Tilburg Africa Student & Knowledge Exchange.

11 jun 2015

Laat je als aankomend rechtenstudent die nog een stad uit moet kiezen vooral niet afschrikken door vermelde aantallen op de website van DUO. Dat geeft de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden aan aankomende studenten mee in een nieuwsbericht. De faculteit zegt komend jaar 20% meer studenten in de eerste ronde mee te loten voor een plaats in Leiden.

11 jun 2015

Teams van negen rechtenfaculteiten uit heel Nederland hebben eind mei gestreden om de Zilveren Thorbeckepenning. In de wedstrijd – een initiatief van de Staatsrechtkring – wordt de behandeling van een wetsvoorstel in de Tweede Kamer gesimuleerd. De fractie Domstad Liberaal van de Universiteit Utrecht werd door de jury onder voorzitterschap van Job Cohen uitgeroepen tot winnaar van het Studentenparlement 2014/2015.

10 jun 2015

Laatst had ik het genoegen om bij een diner naast een orthodontist te zitten. Hij was net gescheiden en duidelijk voornemens eens flink zijn best te doen. Nog voor de soep had hij mij al op de hoogte gesteld van al zijn contacten in de hoogste kringen.

08 jun 2015

Rechtenstudenten gaan het liefst aan de slag bij de Rijksoverheid. KLM volgt op plaats twee en Loyens & Loeff op plaats drie. Dat blijkt uit de Universum Student Survey van Universum Global. Aan het onderzoek, dat ook ziet op de sectoren engineering/IT/natural sciences, business/commerce en humanities/liberal arts/education, hebben in totaal 12.659 studenten deelgenomen.

08 jun 2015

Waarom heeft een advocaat een raket in zijn hand? Modelbouwer? Liefhebber van Kuifje? Bij Rollonfriday weten ze er ook geen chocola van te maken, en daarom verdient de website van Jahae Raymakers deze week de titel ‘Bonkers firm website’. ‘There is no explanation given for why Thom has a little rocket, or why Carel Raymakers is staring intently at a ball. Or why anyone needs to see them doing it.’

28 mei 2015

Wil jij de perfecte start maken voor een carrière in de advocatuur? Schrijf je dan nu in voor de Jong Hout Masterclass op 1, 2 en 3 juli 2015!

27 mei 2015

Wat moet er in vredesnaam worden van toekomstige togadragers uit het Belgische Gent? Voor een proeftentamen Verbintenissen recht dat onlangs werd afgenomen aan de Gentse universiteit (UGent), slaagden slechts 2 van de 502 eerstejaarsstudenten. De gemiddelde score lag op 3/20.

27 mei 2015

Aan de Leidse rechtenfaculteit werd de afgelopen jaren een tentamenboete afgeschaft, heringevoerd en onder de druk van minister van Onderwijs Bussemaker opnieuw afgeschaft. Nu heerst er weer twijfel of de boete annex inschrijfkosten van 20 euro voor late studenten terugkeert bij Rechtsgeleerdheid in Leiden, meldt universitair weekblad Mare. ‘We willen geen jojobeleid’.

27 mei 2015

De Erasmus Law School biedt vanaf september 2015 aan 25 ambitieuze studenten de kans om deel te nemen aan het nieuwe Double Degree-programma Toga aan de Maas. Zij koppelen een master Rechtsgeleerdheid of Fiscaal recht met de zogenoemde Togamaster en behalen op deze manier in anderhalf jaar tijd een dubbele titel.