10 meest recente gearchiveerde artikelen

04 sep 2014

Masterstudent Staats- en Bestuursrecht Yussef Al Tamimi mag zich de meest talentvolle student van de Amsterdamse VU noemen. Hij sleepte eerder deze week bij de opening van een nieuw academisch jaar de StudenTalentprijs in de wacht.

04 sep 2014

Ben je als (bijna) afgestudeerde rechtenstudent binnen afzienbare tijd op zoek naar een goede baan? Dan is het te hopen dat je expertise het contractenrecht, IT-recht of arbeidsrecht is. Want deze drie ervaringsprofielen zijn volgens werving- en selectiebureau Robert Walters momenteel het meest gevraagd in een arbeidsmarkt die ook voor juristen langzaam aantrekt.

03 sep 2014

Docenten en professoren aan rechtenfaculteiten doen er goed aan om niet teveel aandacht te besteden aan door advocaten en andere procesdeelnemers gemaakte blunders. Dat schrijft The Wall Street Journal. ‘It stifles learning, encourages counterproductive behavior and promotes illness,’ aldus onderzoeker Abigail Patthoff van de Chapman Universiteit in Californië.

02 sep 2014

International Card Services (ICS) is typisch zo’n bedrijf waar enkele miljoenen Nederlanders mee te maken hebben, al zal het merendeel zich hier niet bewust van zijn. Het in Diemen gevestigde ICS is Nederlands marktleider in de uitgifte van Visa- en Mastercard-creditcards. Winky Grote is er een van de drie bedrijfsjuristen en houdt er sinds vijf jaar alle mogelijke juridische borden draaiende.

02 sep 2014
Fleur Brockhus

Het beoordelingsgesprek. Een berg om tegenop te zien, formaat Kilimanjaro. Maar dat zou het natuurlijk niet moeten zijn. Eerder een dijk, of vooruit, een piepklein bergje. Een Vaalserberg.

02 sep 2014

De autoracende advocate Natasja Elderman is met haar teamgenoten als derde geëindigd in de GT Light Klasse tijdens de 24 uur van Zolder van afgelopen weekend. Daarmee overtroffen ze hun eigen verwachtingen: “Ons voornaamste doel was de race uitrijden en het materiaal zo heel mogelijk houden,” vertelt Elderman daags na de race, met de laatste restjes adrenaline nog in de aderen.

21 aug 2014

De 21-jarige Duitser Moritz Erhardt stierf vorig jaar augustus nadat hij 72 uur achter elkaar had gewerkt bij Bank of America Merrill Lynch. Zijn dood leidde wereldwijd tot ophef over de idiote werktijden die stagiairs maken bij grote banken in de Londense City. NRC Q vroeg zich vorige week af of die ophef inmiddels heeft geleid tot aanpassingen van de werktijden.

21 aug 2014

Eind augustus beginnen de introductiedagen aan de universiteiten en hogescholen, en die zullen dit jaar minstens zo druk zijn als vorig jaar. Oorzaak is de met een jaar vertraagde invoering van het leenstelsel. Veel havisten en vwo’ers zien af van een tussenjaar, en stromen meteen door naar de hogeschool en de universiteit om aan het leenstelsel te ontkomen.

21 aug 2014

De 26-jarige rechtenstudent Erwin S. is eind juli door de rechtbank Lelystad tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens poging tot moord. De man maakt deel uit van de geloofsgemeenschap Orde der Transformanten in Brabant, en zou een tegenstander uit Laren ‘tot inkeer’ hebben willen brengen. Hij had echter een mes bij zich, en stak daarmee het slachtoffer. Die raakte licht gewond.

18 aug 2014

Stagiaires en medewerkers (1e, 2e of 3e jaars) kunnen vanaf vandaag hun patroon nomineren voor de titel Patroon van het Jaar. De sluitingsdatum van de nominatieronde is 1 oktober 2014.