Advocaat

16 apr 2014

Bereid je optimaal voor op je toekomst in de juridische wereld. Meld je nu aan voor het gratis tijdschrift Advocatenblad Start! Wordt het de rechterlijke macht, de overheid, het bedrijfsleven of kies je voor de advocatuur? Na je rechtenstudie sta je voor een belangrijke beslissing.

08 apr 2014

Het partnerschap bij een groot kantoor is niet voor iedereen weggelegd. Die positie vereist meer dan juridische skills, zoals een hoge mate van ondernemerschap en organisatievermogen. Hoe gaat het langdurige traject richting een benoeming in zijn werk? Enkele recent benoemde partners én zij die hierover mede beslissen komen aan het woord in een interviewreeks. Vandaag: Lex Oosterling, sinds mei 2012 partner bij DLA Piper in Amsterdam.

20 mrt 2014

Bij de eerstejaars advocaten werkzaam bij de top 50 van advocatenkantoren beweegt het bruto salaris zich tussen 2.207 en 4.085 euro per maand (exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen). De best betalende kantoren zijn Bird & Bird en Norton Rose Fulbright. Dat blijkt uit de Stand van de Advocatuur en het Notariaat, die aanstaande vrijdag wordt gepresenteerd in het WTC in Amsterdam.

18 mrt 2014

Het partnerschap bij een groot kantoor is niet voor iedereen weggelegd. Die positie vereist meer dan juridische skills, zoals een hoge mate van ondernemerschap en organisatievermogen. Hoe gaat het langdurige traject richting een benoeming in zijn werk? Enkele recent benoemde partners én zij die hierover mede beslissen komen aan het woord in een interviewreeks. Vandaag: Eduard Scheenstra, sinds 1 januari 2013 partner bij CMS.

05 mrt 2014

De rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen is een nieuwe vorm van samenwerking aangegaan met advocaten- en notariskantoor AKD. Een pas afgestudeerde jurist gaat in dienst van de faculteit én AKD zijn promotietraject combineren met het werken in de praktijk. Ook zal de jurist, Stefan van de Sande, de Beroepsopleiding Advocatuur volgen.

26 feb 2014

Slechts een kwart van de advocaat-stagiaires en medewerkers noemt het toekomstperspectief op hun kantoor aantrekkelijk. Dat blijkt uit eerste Medewerker en Stagiaire Onderzoek 2014 door Bruins Coaching & Advies, uitgevoerd in samenwerking met Sdu Uitgevers. Bovendien verschaffen veel kantoren onvoldoende duidelijkheid over de toekomstperspectieven die zij hun jongere medewerkers te bieden hebben.

24 feb 2014

Het partnerschap bij een groot kantoor is niet voor iedereen weggelegd. Die positie vereist meer dan juridische skills, zoals een hoge mate van ondernemerschap en organisatievermogen. Hoe ziet het langdurige traject richting een benoeming eruit? Enkele recent benoemde partners én zij die hierover mede beslissen komen aan het woord in een interviewreeks. Vandaag: Stefan Bais, sinds juni 2013 equity partner bij AKD advocaten & notarissen.

20 feb 2014

‘I challenge anybody to show me – I’ll pay them a million dollars if they can do it,’ aldus advocaat James Cheney Mason in een uitzending van NBC Dateline. De Amerikaanse rechtenstudent San Dustin Kolodziej vatte dit op als een uitdaging, en bewees dat de door de advocaat bestreden stelling wel degelijk waar kon zijn. Hij eiste vervolgens een miljoen.

29 jan 2014

Het is hoog tijd voor hervormingen binnen de juridische sector, en de nieuwe generatie jonge advocaten is er klaar voor deze eigenhandig te bewerkstelligen. Zoveel wordt duidelijk uit een nieuw Amerikaans onderzoek dat Eversheds in de tweede helft van 2012 hield onder 1800 jonge juristen (23-40 jaar) uit 73 landen. Het doel van het onderzoek: ‘to take a snapshot of the sector’s future leaders.’ 

29 jan 2014

De van oorsprong Roemeense Irina Buga (25) is op de eerste plaats beland van de Best Young Professionals Law Top 50 van Memory Magazine. Met deze titel mag Buga zich de meest belovende jonge Nederlandse juriste van het jaar noemen. Haar proefschrift moet ze de komende maanden nog afronden, maar een contract bij De Brauw Blackstone Westbroek werd in 2012 al getekend.

Pagina's

Subscribe to Advocaat