Beroepen

16 apr 2014

Medestudenten opgelet! Momenteel loop ik mijn afstudeerstage bij Sdu Uitgevers en doe voor mijn scriptie onderzoek naar het aanschafproces van wettenbundels onder rechtenstudenten.

15 nov 2012

Advocaat is een van de beroepsgroepen waarin relatief veel psychopaten voorkomen. Hij komt op nummer 2 in een top 10 die daaraan gewijd is. Alleen onder bestuursvoorzitters (CEO's) is het iets waarschijnlijker dat je te maken hebt met een psychopaat.

07 okt 2010

Juridische werkgevers als advocatenkantoren, de overheid en de rechterlijke macht willen in de war for talent zeer graag weten wat er in rechtenstudenten omgaat. Daarom onderzoekt Blauw Research in opdracht van de toekomstige werkgevers ieder jaar hoe aantrekkelijk de student ze vindt. Conclusie: de slechte economie heeft studenten angst aangejaagd, maar die angst blijkt een slechte raadgever. En de Zuidas lijkt 'uit'.

24 jun 2010

Wie als bedrijfsjurist flink wil verdienen, neemt de wijk naar het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en vooral Hong Kong. Voor wie niet zo ver van huis wil: op naar Duitsland of Engeland. Die conclusie kan worden getrokken uit de In-House Global Salary & Benefits Survey van de internationale juridische recruiter Laurence Simons. Nederlandse bedrijfsjuristen zitten qua beloning in de middenmoot, al hebben Nederlandse bedrijven wel heel goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

04 feb 2010

Op 11 januari openden voormalig Ahold-bedrijfsjurist Peter Wakkie en insolventieadvocaat Ilan Spinath hun nieuwe tweemanskantoor, Spinath & Wakkie. Sindsdien bieden ze zichzelf aan als crisismanager bij bedrijven. Volgens Spinath loopt het als een trein. "Het lijkt zowaar alsof dit concept werkt."

20 aug 2009

Stel, een Amerikaanse astronaut valt een Russische collega aan in de Japanse afdeling van het International Space Station. Op basis van welk strafrecht wordt hij dan vervolgd? Kan iemand een bedrijf ervan weerhouden een reclameboodschap de ruimte in te sturen die in grote delen van de wereld zichtbaar is? En hoe zit het met ons recht op privacy wanneer satellieten tot op enkele meters van de grond kunnen inzoomen?


11 dec 2008

Deze opleiding is met name gericht op het privaatrecht, aangezien dit het rechtsgebied is waar je als notaris het meeste mee te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een testament of de verkoop van een huis, waarbij altijd een notaris betrokken is. Maar als notaris krijg je niet alleen te maken met particulieren, maar ook met rechtspersonen als stichtingen of bedrijven. Bij de grote kantoren werken notarissen steeds meer in de overnamepraktijk.

29 jan 2008

Partner worden is voor vele hardwerkende advocaten natuurlijk het ultieme doel. Het partner worden betekent echter ook gelijk het einde van het loondienstverband en het begin van het zelfstandig ondernemer zijn. Dit brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee.

27 feb 2003

In 2000 De binnenstage, tijdens deze stage van 4 jaar werk en studeer je binnen de rechterlijke organisatie

26 jun 2002

Bij uitstek het beroep waar veel rechtenstudenten voor gaan. Hoe word je advocaat? En wat komt er allemaal bij kijken? Rechtenstudie.nl geeft je allerhande interessante informatie over het beroep.

Subscribe to Beroepen