Dé social media blunders van 2013: ‘Go f*ck yourself and die’

Uitglijders

Altijd leuk om te lezen: een top 5 van social media blunders van advocaten en rechtenstudenten van het afgelopen jaar, opgesteld door de Amerikaanse website Findlaw. ‘Think before you tweet, don’t be a boob on Youtube, Facebook can get you fired.’

5. Parking lot rage
Advocaat Christopher Kirby schold een moeder van een gehandicapt kind uit na een bijeenkomst op een school. ‘A lot of four-letter words,’ die, helaas voor Kirby, werden vastgelegd met een mobiele telefoon. Zijn advocatenkantoor werd als gevolg van het incident door het schoolbestuur aan de kant gezet, en de naam van Kirby verdween van de lijst medewerkers van het kantoor.
Klik hier voor het filmpje

4. Racistische tirade van rechtenstudente
Rechtenstudente Taylor Chapman kan een baan als advocaat of rechter wel vergeten, nu ze zelf een filmpje postte waarin ze een racistische tirade afstak tegen het personeel van een vestiging van Dunkin’ Donuts. Ook riep ze dat ze de aarde zou nuken vanaf Mars.
Klik hier voor het filmpje

3. Gefilmde drugdeal
Advocaat Jesse Gilsdorf vond een filmpje waarop te zien was dat een cliënt van hem betrokken was bij een drugsdeal, en plaatste die op YouTube. Volgens de advocaat bewees het filmpje namelijk dat de politie drugs zou hebben geplant bij zijn cliënt. Ten onrechte. De cliënt verdween achter de tralies. Gilsdorf werd vijf maanden geschorst.
Klik hier voor meer

2. Think before you tweet
De Amerikaanse advocaat Steve Regan, werkzaam bij een big law firm Reed Smith, kon zich niet inhouden na een sarcastische tweet van SCOTUSblog (142.622 volgers!), een site over uitspraken van het Amerikaanse Supreme Court. ‘Go F*ck yourself and die,’ twitterde hij. Zijn kantoor stelde naar aanleiding van de affaire dat de zaak intern zou worden afgehandeld.
Lees hier meer

1. Amerikaanse Gordon: Chinezen belachelijk maken
Wij vinden de nummer 1 eigenlijk niet zo sterk, omdat het betrokken advocatenkantoor, McCutcheon and Hammer, betrokkenheid ontkent. Anyhow: hebben we in Nederland Gordon die op televisie een Chinees belachelijk maakt, het Amerikaanse advocatenkantoor McCutcheon and Hammer liet - althans: dat beweert de videomaker - in een filmpje een Chinees opdraven die allerlei platitudes ten beste geeft. Het filmpje is ‘not funny, racist and got a ton of bad PR for the firm’, aldus Findlaw.
Klik hier voor het fimpje

    | Mail de redactie | Print