De Brauw, Linklaters, Hogan Lovells best betalende advocatenkantoren

De Brauw Blackstone Westbroek, Linklaters, Hogan Lovells en Stek zijn de best betalende advocatenkantoren als het gaat om de bruto salarissen van eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten. Het betreft dan het maandsalaris exclusief vakantiegeld en eventuele bonussen. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2019.

De Brauw Blackstone Westbroek betaalt aan eerstejaars en vierdejaars advocaten het meest. Eerstejaars krijgen bij het kantoor 4.154 euro bruto, vierdejaars krijgen 6.430 euro bruto en zevendejaars 8.877 euro bruto. In die laatste categorie betaalt Linklaters iets meer: 9.047 euro. Vorig jaar voerde Linklaters de lijstjes aan met respectievelijk 4.090, 6.173 en 8.565 euro, al deed De Brauw toen niet mee aan dit onderdeel van het onderzoek.

Meer regionaal opererende kantoren betalen doorgaans wat minder dan de landelijk en internationaal opererende kantoren. Over het geheel genomen liggen de bruto salarissen bij de eerstejaars tussen 2.522 en 4.154 euro bruto per maand, bij de vierdejaars tussen 3.587 en 6.230 euro bruto per maand en bij de zevendejaars tussen 5.150 en 9.047 euro bruto per maand. De verschillen zijn aanzienlijk, met name bij de zevendejaars: daar krijgt een advocaat aan de top bruto bijna het dubbele van een advocaat bij het minst betalende kantoor.

Salarissen eerstejaars

Salarissen vierdejaars

Salarissen zevendejaars

De hier gepresenteerde cijfers wijken op enkele onderdelen af van de gedrukte versie van Advocatie Magazine. Enkele kantoren hadden in eerste instantie onjuiste salarisgegevens opgestuurd. Verder verdient aantekening dat niet alle kantoren uit de Top 50 aan dit gedeelte van het onderzoek hebben meegedaan.

De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2019 en veel meer in het nieuwe Advocatie Magazine:

 

    | Mail de redactie | Print