De Brauw slaat dubbelslag in OverFusies.nl leaguetables 2012

In 2013 zijn al de nodige aansprekende deals de revue gepasseerd, maar het is ook de moeite waard om terug te blikken op 2012. Ondanks de moeilijke M&A markt waren er met 534 transacties amper minder deals dan het jaar daarvoor. Bovendien werden diverse miljardendeals gesloten. De Brauw Blackstone Westbroek sloeg in 2012 een dubbelslag: het kantoor wint de leaguetables gemeten naar aantal deals, én gemeten naar totale dealwaarde.


Het was uiteindelijk een nek-aan-nekrace tussen de advocatenkantoren Allen & Overy, Loyens & Loeff en De Brauw Blackstone Westbroek. De kantoren begeleidden dit jaar bij respectievelijk 72, 73 en 74 deals, waardoor op de laatste dag van het jaar pas duidelijk was welk kantoor bovenaan de OverFusies.nl leaguetables voor juridisch adviseurs, gesorteerd naar het aantal transacties, stond.

De Brauw heeft ook de hoogste gepubliceerde totale dealwaarde

De Brauw Blackstone Westbroek trok met € 39,03 miljard aan het langste eind met aansprekende deals zoals de diverse desinvesteringen van Vion, de verkoop van Intertrust aan de Blackstone Group en de aankoop van Generali PPF holding door Generali. Kees Peijster, bestuurslid van De Brauw Blackstone Westbroek en hoofd van de M&A en finance praktijk van het kantoor toont zich verheugd met de resultaten: "Wij zijn erg blij met deze positie, die we te danken hebben aan de nationale, maar ook in toenemende mate internationale M&A activiteiten van onze cliënten".

Van der Staay van Freshfields kampioen hoogste totale dealwaarde

Ook de ontknoping van de leaguetables voor de afzonderlijke dealcaptains was dit jaar erg spannend. Freshfields Bruckhaus Deringer partner Jan Willem van der Staay wint het klassement om de hoogste totale gepubliceerde dealwaarde. Dit is echter wel inclusief de overname van TNT Express door UPS die formeel nog staat, maar die hoogstwaarschijnlijk niet doorgaat. Daarnaast adviseerde hij onder andere bij de fusie tussen Fiat Industrial en CNH Global.

Burggraaf van Allen & Overy bovenaan ranglijst meeste deals

De Leaguetable gemeten naar het aantal deals is dit jaar voor Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy. Hij adviseerde dit jaar bij 14 deals, waaronder de partiële overname van KPN door América Móvil, de nog lopende overname van Mediq door private equitybedrijf advent. Overigens adviseerde Houthoff Buruma partner Jan-Paul van der Hoek ook bij 14 transacties, maar omdat die deals een lagere gepubliceerde dealwaarde hadden dan de transacties waarbij Burggraaf adviseerde, staat hij op de tweede plaats.

Download het OverFusies.nl jaarrapport hier!

    | Mail de redactie | Print