De Patroon van het Jaar 2018: Marjon Lok

Marjon Lok, partner bij DVDW Advocaten, is donderdag op het Jonge Balie Congres in Breda uitgeroepen tot Patroon van het Jaar 2018. Zij toont visie op het patronaat en is buitengewoon enthousiast en gedreven, aldus de jury. De andere genomineerden waren jeugdrechtadvocaat Cindy Koole (Olie & de Jonge in Goes), Pjotr Heemskerk (Loyens & Loeff) en Etiënne Courbois (Allen & Overy). 

Lok is sinds 1 januari 2016 partner bij het Haagse kantoor van DVDW Advocaten, waar zij het hoofd is van de sectie Corporate Dispute Resolution. Een zeer druk bestaan, maar toch plant zij zorgvuldig de begeleiding van haar stagiaires, zo viel de jury van de verkiezing op. Stagiaire Kirsten Moonen nomineerde Lok vanwege ‘de voortreffelijke begeleiding’. ‘In haar feedback is zij streng doch rechtvaardig. Een compliment moet worden verdiend, maar heeft daarom ook veel waarde,’ zo schreef zij in haar nominatie.

De jury merkte daarnaast op dat Lok goed kan inleven in stagiaires met uiteenlopende persoonlijkheden. “Ze past zich goed aan aan het karakter en de behoeften van de stagiaire,” aldus juryvoorzitter Christ’l Dullaert. “Daarnaast toont zij visie op wat het patronaat inhoudt en is ze enthousiast en gedreven. Ook is het te prijzen dat ze ook nog het patronaat op zich nam van een stagiaire die op kantoor wat aan het zwemmen was.”

De jury bestond dit jaar naast voorzitter Christ’l Dullaert uit Anke Feenstra (Hertoghs Advocaten, Patroon van het Jaar 2017), Monique van de Griendt (directeur Dialogue), Frans Knüppe (advocaat/partner Dirkzwager), Michiel Schimmel, (Hamer Advocaten, Stichting Jonge Balie Nederland), Guido Konings (Wijn & Stael, Jonge Balie Midden Nederland), Lisanne Veerbeek (Poelmann van den Broek, Jonge Balie Gelderland), Dirk de Waard (Viotta Advocaten, Jonge Balie Amsterdam) en Casper Schouten (de allereerste Patroon van het Jaar).

 

    | Mail de redactie | Print