De Stand van de Advocatuur 2019: de nieuwe Top 50 van advocatenkantoren

De Brauw Blackstone Westbroek is met 290 advocaten wederom het grootste advocatenkantoor van Nederland. Dat blijkt uit het donderdagavond gepresenteerde jaarlijkse onderzoek De Stand van de Advocatuur & het Notariaat. NautaDutilh volgt op plaats 2 met 277 advocaten, en Loyens & Loeff op plaats 3 met 259 advocaten.

Een kleine toevoeging over het aantal advocaten bij De Brauw: de positie van alle kantoren in de Top 50 wordt bepaald op basis van het aantal in Nederland geregistreerde advocaten. Bij De Brauw werken echter momenteel ook zeker vijftig buitenlandse advocaten, aldus managing partner Geert Potjewijd, waarmee het totale aantal Nederlandse en 'buitenlandse' advocaten bij het kantoor op ruim 340 uitkomt.

De top 10 van dit jaar is gemeten naar de positie op de ranglijst nagenoeg onveranderd: AKD stijgt een positie naar plaats 5 ten koste van Stibbe. Verder zakt Van Doorne zakt een plekje, van een gedeelde achtste plaats vorig jaar naar positie 9 dit jaar. 

Qua omvang is de Top 50 vrijwel gelijk gebleven aan vorig jaar: nu werken er 2.021 advocaten, vorig jaar waren dat er 2.016. Afgezet tegen 2015 zijn de verschillen groter. Toen werkten 1.898 advocaten bij de Top 50, hetgeen ten opzichte van dat jaar een groei van 6,4% betekent.

Wat lager in de Top 50 is aan aatal kantoren qua positie behoorlijk gestegen, met drie plaatsen of meer. Dat geldt voor Van Benthem & Keulen, Bird & Bird, Ploum en Cleeding & Hamer. Tot de dalers behoren Boels Zanders, De Haan, Freshfields Bruckhaus Deringer, Holla, KienhuisHoving en Linklaters.

Nieuwkomers in de lijst zijn La Gro Geelkerken, Hekkelman en Florent. Kantoren die dit jaar geen deel meer uirmaken van de Top 50 zijn Dommerholt, Ekelmans & Meijer en TeekensKarstens.

Meer over de Top 50 van advocatenkantoren van 2019 in de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2019, nu te vinden in het geheel vernieuwde Advocatie Magazine

    | Mail de redactie | Print