Dentons-trainees gestraft om doorpluizen vertrouwelijke HR-documenten

Vier Engelse trainees van Dentons konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen. Zouden ze binnenkort worden gepromoveerd tot Newly Qualified lawyer bij ’s werelds grootste advocatenkantoor? Het ongeoorloofd doorpluizen van vertrouwelijke HR-documenten is hen duur komen te staan: ze zijn alle vier geschorst en ‘gestraft’.

De vier nieuwsgierige aagjes waren – met nog 35 anderen – in de race om de stap te maken van stagiair naar Newly Qualified lawyer (NQ), zoals deze titel voor junior advocaten in Engeland luidt. Ze werden betrapt toen ze stiekem vertrouwelijke documenten van HR aan het doorneuzen waren, op zoek naar uitsluitsel. “Ze werden vorige week door HR op het matje geroepen en hoeven sindsdien niet meer kantoor te komen,” zegt een anonieme bron tegen RollonFriday. Hoe ze aan de documenten hadden bemachtigd, is niet bekend.

Een woordvoerder van Dentons bevestigt dat er gedurende de recente NQ sollicitatieprocedure sprake is geweest van ‘a number of conduct issues’. De vier trainees zijn zowel geschorst als gestraft – of volgens de Engelse formulering onderworpen aan ‘disciplinary action’ –, al wil de Dentons-woordvoerder niet nader uitleggen wat dit laatste inhoudt.

Het lijkt hoe dan ook onwaarschijnlijk dat het viertal nog aan de bak komt bij het kantoor. “We expect our trainees to act with the highest standards of integrity and professionalism and are of course deeply disappointed and saddened by this development,” aldus ’s werelds grootste advocatenkantoor.

De laatste jaren krijgen bij de grootste kantoren in The City gemiddeld vier op de vijf trainees de kans om de stap te maken naar Newly Qualified lawyer. Dit komt neer op een retention rate van circa 80%, aldus een grafiek van Chambers. Bij Dentons kwam dit percentage vorig jaar uit op 68, aldus Legal Cheek.

    | Mail de redactie | Print