Dentons wil de eerste 'truly national law firm in the US’ worden

Dentons gaat twee nieuwe combinaties aan in de Verenigde Staten, als startpunt van een nieuwe strategie voor de gehele Amerikaanse juridische markt. Hiervoor worden de Amerikaanse kantoren Bingham Greenebaum (Ohio) en Cohen & Grigsby (Pennsylvania) deel van Dentons. Het doel: de creatie van ‘the first truly national law firm in the US’, aldus een ronkend persbericht.

Dentons en de nieuwe partners kondigden maandag hun samenwerking per januari 2020 aan. Op korte termijn wil Dentons hét nationaal opererende kantoor in de VS worden, dat zijn cliënten kan bedienen van New York tot Los Angeles – van de oostkust tot de westkust –. De Amerikaanse juridische markt is immers nog altijd de grootste ter wereld; ieder ander Amerikaans advocatenkantoor is afgezet tegen deze markt maar relatief klein, volgens Dentons.

De Amerikaanse cliënten zouden verlangen naar een situatie waarbij zij minder een beroep hoeven te doen op verschillende kantoren. Eén kantoor dat alle staten en in alle mogelijke rechtsgebieden bedient, zou voor hen de uitkomst zijn. De nieuwe Amerikaanse combinatie van Dentons zal om te beginnen veertien van de twintig grootste juridische markten in de VS bedienen. Met 1.100 advocaten is Dentons vanaf 2020 het tiende grootste kantoor van het land.

Recent ging Dentons meerdere combinaties aan in zowel Latijns-Amerika als Afrika. 's Werelds grootste advocatenkantoor telt inmiddels wereldwijd meer dan 10.000 juristen.

 

    | Mail de redactie | Print