Drie rechtenstudenten staan terecht wegens vogelmoord

The Hangover III

Wij hebben de - naar het schijnt zeer slechte - film The Hangover III niet gezien, wel het reclamespotje met de suggestie dat er een giraffe wordt onthoofd. Nou, pas maar op, daar in de States. Drie Amerikaanse rechtenstudenten hebben een flinke hangover na hun strapatsen in Las Vegas: ze staan terecht wegens het onthoofden van een exotische vogel. Gevangenisstraf dreigt, carrière voorbij voordat ie begonnen is.

De vogel maakte deel uit van de verzameling exotische dieren van het Flamingo Hotel in Las Vegas. De bezopen daad van Eric Cuellar en Justin Teixeira, beide 24, werd onder meer vastgelegd door bewakingscamera's. Deze week werd bekend dat er ook nog een derde rechtenstudent. Hazhir Kargaran, voor de rechter staat. Hij zou de andere twee hebben aangemoedigd om de vogel te grazen te nemen.

Teixeira was derdejaar rechtenstudent aan de UC Berkeley's law school. Hij werkte vorig jaar bij de U.S. Department of Justice's Environment and Natural Resources Division. Cuellar was onder meer actief als redacteur van een door studenten gerunde juridische uitgave. De openbaar aanklager blijft zich verbazen over de daad van de drie: ‘It’s very disappointing that someone aspiring to become a lawyer would do something like this. I was shocked that they were students from one of what I consider to be the best law schools in the country.”

    | Mail de redactie | Print