Engelstalige bachelor Rechten vergroot kans op baan in buitenland

Bachelor English Track European Law School is de naam van de 3-jarige Nederlandse bachelor opleiding die geheel in het Engels wordt gegeven.

Pionier
Deze opleiding wordt aangeboden op de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht. Deze bacheloropleiding is één van de eerste Engelstalige juridische bachelors die in Nederland wordt gegeven.

Inhoud
Tijdens deze opleiding ligt de nadruk vooral op Europees recht, Internationaal Recht en Rechtsvergelijking. De opleiding bied je een diepgaand inzicht in het rechtsysteem van andere landen. In het derde jaar kun je kiezen tussen een aantal minors waarmee je je kunt specialiseren in een rechtssysteem van één bepaald land. Vervolgens is het op dezelfde universiteit ook mogelijk een Engelstalige Masteropleiding te volgen.

Vergrote kans op arbeidsmarkt
Aangezien Engels internationaal de voertaal is, vergroot je door het volgen van een Engelse Bachelor en Master je kansen op de (internationale) arbeidsmarkt. Met deze opleiding kun je overal in Europa als jurist aan de slag. Door het volgen van een minor Nederlands recht in het derde jaar en een Master Nederlands recht, is het mogelijk om het civiel effect te behalen en ook aan de slag te kunnen als advocaat of rechter in Nederland.

Werken in het buitenland
Onderzoek van het researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt wijst uit dat de meeste afgestudeerden van deze opleiding een baan vinden in het bedrijfsleven en als tweede bij de overheid. Anderhalf jaar na de studie werkt zo'n 12% al in het buitenland. Dit is een aanzienlijk hoger percentage dan het aantal studenten dat is afgestudeerd in Internationaal en Europees recht (5%) of andere academische opleidingen (3%).

    | Mail de redactie | Print