‘First openly-autistic lawyer’ toegelaten tot balie van Florida

Op haar derde gediagnostiseerd met autisme, nu de eerste Amerikaanse advocaat die – althans openlijk – met die aandoening als advocaat de slag gaat: de 24-jarige Haley Moss is in januari 2019 toegelaten tot de balie van Florida. Haar doel, onder andere: lotgenoten inspireren met haar succes.

Ze kon op haar derde ingewikkelde puzzels oplossen en lezen, maar spreken deed ze niet. Daarmee begon ze toen ze vier jaar oud was, en via gespecialiseerde opleidingen stroomde ze door naar regulier onderwijs. Ze wilde naar eigen zeggen van jongs af aan bewijzen dat haar vermogen groter was dan haar onvermogen.

Op haar dertiende deelde ze haar verhaal op een congres. Daarna volgden twee boeken, een bacheloropleiding en een law degree. In januari is ze beëdigd als advocaat, en daarmee volgens haar en haar werkgever de first openly-autistic lawyer.

‘Ik wilde rechten studeren en advocaat worden omdat ik het verschil wil maken voor andere mensen,’ aldus Moss. Ze is onder meer gespecialiseerd in gezondheidsrecht.

 

    | Mail de redactie | Print