Inschrijving Nationale Requireerwedstrijd van OM geopend

Het Openbaar Ministerie nodigt rechtenstudenten uit om deel te nemen aan de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten. Iedere rechtenstudent met een basiskennis van straf- en strafprocesrecht kan meedoen aan de wedstrijd waarin hij of zij in de huid van een officier van justitie mag kruipen.

Eerst is er een voorronde op de rechtbank in de arrondissementen per universiteit, waaraan acht studenten mogen meenemen. Deze voorronde vindt voor iedere universiteit plaats op vrijdag 17 maart 2017. Een jury kiest uit de deelnemers vervolgens degenen die door mogen naar de finale op vrijdag 21 april 2017, in het Paleis van Justitie aan het IJdok in Amsterdam.

De finalisten worden een dag eerder al ontvangen in Amsterdam en krijgen deze dag een workshop debattechniek van het Nederlands Debatinstituut en een masterclass van een bekende officier van justitie. De finalisten krijgen bovendien 's avonds een diner aangeboden waarbij verschillende kopstukken van het Openbaar Ministerie aan zullen schuiven , plus een overnachting in een hotel aan het IJdok in Amsterdam.

Op de finaledag laten de finalisten hun requisitoir horen aan een deskundige jury en moeten ze daarnaast in repliek reageren op een kort pleidooi van een bekende advocaat. De winnaar wordt beloond met een stageweek bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam, inclusief verblijf en deelname aan SummerCourt 2017.

Inschrijven kan hier en is mogelijk tot 31 januari 2017.

 

    | Mail de redactie | Print