Job Blok (Axius) Patroon van het Jaar 2015

Job Blok, advocaat bij Axius Advocaten & Mediators in Veenendaal, is tijdens het Jonge Balie Congres in Amersfoort uitgeroepen tot de Patroon van het Jaar 2015. Blok begeleidt ten opzichte van andere genomineerden nog niet heel lang advocaat-stagiaires, maar hij wist de jury te raken met zijn openheid, zelfreflectie en enthousiasme.

Blok kwam op de juryleden over als een open, eerlijk en bescheiden persoon. Daarnaast bleek hij de beroepsopleiding door en door te kennen; hij steekt hier dan ook veel energie in. Ook waardeerde de jury het dat hij zich openstelt om ook van zijn stagiaire te leren en haar de ruimte geeft om ideeën op het vlak van marketing en social media te ontplooien. Hij bewaakt intussen de work-life balance van zijn stagiaires erg goed en greep in toen hij ontdekte dat een stagiaire tijdens vakantie e-mails beantwoordde. Op de vraag wat hij van zijn stagiaire geleerd heeft, antwoordde hij: ‘Hoe ontzettend mooi ons vak is’.

Een van de andere genomineerden ontving een speciaal voor de gelegenheid in het leven geroepen oeuvreprijs. Pe Bouwman (Bouwman Roozemond & De Haan Advocaten), is zeventig jaar, werkte 43 jaar als advocaat en begeleidde in totaal zeventien stagiaires. Volgens de jury is zijn enthousiasme altijd even groot gebleven; in de loop van het jaar gaat hij met pensioen.

De andere genomineerden voor de titel waren dit jaar Bram Thomas Craemer (Lexence), Mirjam Elferink (KienhuisHoving) en Eugenie Nunes (Boekel). De jury bestond uit Christ’l Dullaert (Le Tableau), Monique van de Griendt (Dialogue), Marcel Schyns (Schyns advocaten), Mariëlle Daudt (patroon van het jaar 2014 en partner Jones Day), Chantal de Blaeij (voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland), Martin Krüger (Portefeuillehouder PR & Communicatie SJBN)  en Willem Thijssen (Taylor Wessing). 

 

    | Mail de redactie | Print