Bird & Bird

Over Bird & Bird LLP

Bird & Bird LLP is een internationaal advocatenkantoor. Wij combineren excellente juridische expertise met diepgaande sectorkennis. Een sterke focus ligt op high-tech en gereguleerde sectoren, zoals Technology & Communications, Life Sciences, Media en Energy & Utilities. Wij hebben meer dan 1200 juristen in 28 kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Australië en hechte relaties met kantoren in andere delen van de wereld. Het team van Bird & Bird NL bestaat uit ca. 80 advocaten, fiscalisten en notarissen. Voor meer informatie ga naar twobirds.com of bezoek BirdBuzz, de juridische kennisportal van Bird & Bird NL (birdbuzz.nl).

 

Recente deals

22-10-2018Gamma Communications neemt DX Groep BV over
16-03-2018Mitsubishi Chemical neemt Dutch Filaments over
28-09-2017Cellnex Telecom acquires Alticom

Nieuws over Bird & Bird

25 feb 2019

PostNL koopt Sandd: Stibbe, Houthoff, Allen & Overy, Bird & Bird, Maverick adviseren

PostNL is voornemens postbedrijf Sandd te kopen en neemt daarmee zijn enige concurrent van formaat over. Tenminste, als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een postmonopolie ziet zitten. Een hele stoet advocaten trof elkaar aan de onderhandelingstafel, afkomstig van Stibbe, Houthoff, Allen & Overy, Bird & Bird en Maverick Advocaten.

5 dec 2018

Nieuwe Uitdaging bij... Van Doorne, Stibbe, Clifford Chance, Boels Zanders en De Brauw

Het is de tijd van het jaar waarin Zuidas-kantoren nieuwe partners en promoties onthullen. Zowel Stibbe als Van Doorne melden nieuwe partnerbenoemingen, evenals elders in het land Bird & Bird en Boels Zanders. Verder melden Stibbe en De Brauw Blackstone Westbroek een reeks counselpromoties. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

25 jul 2018

Nieuwe Uitdaging bij... Orange Clover, Houthoff, Zaketto, De Haas en Bird & Bird

M&A-advocaat Christopher Parker (foto) heeft begin deze maand de overstap gewaagd van De Brauw Blackstone Westbroek naar boutique Orange Clover. Verder versterkt Houthoff de fiscale praktijk en maakt in Limburg een ervaren officier van justitie de overstap naar de strafrechtadvocatuur De Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

27 jun 2018

Advocatie Magazine: rechtenstudent wil het liefst naar Loyens & Loeff

Het meest ‘gewilde’ advocatenkantoor onder rechtenstudenten is net als vorig jaar Loyens & Loeff: 21% van de studenten zou er graag willen werken. NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek volgen met respectievelijk 20% en 19%. Houthoff en Dirkzwager bezetten samen de vierde plaats met 17%. Dat blijkt uit het onderzoek onder rechtenstudenten van Sdu en Berenschot in Advocatie Magazine.

5 feb 2018

Dentons werkt mee aan global startup community, Bird & Bird duikt op AI

Internationale advocatenkantoren Dentons en Bird & Bird hebben nieuwe stappen gezet op het gebied van respectievelijk toenadering tot startups en Artificial Intelligence. Dentons is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse netwerk Techstars om startups te helpen groeien. En Bird & Bird zet voortaan de AI-software van Luminence in bij M&A-transacties.

31 jan 2018

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw Blackstone Westbroek, La Gro en KienhuisHoving

De Brauw Blackstone Westbroek heeft per 1 februari arbitrage-advocaat Matthias Kuscher (foto) tot partner benoemd. Nieuwe advocaat-partners zijn er ook bij La Gro, Cox Ten Bruggencate en Keijser Van der Velden, terwijl verder onder meer Bird & Bird en KienhuisHoving melding maken van nieuwe gezichten. Ook zijn er twee nieuwe kantoren geopend, in de Nieuwe Uitdagingen van deze week.

6 dec 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Stibbe, Houthoff, Dirkzwager en BarentsKrans

Stibbe heeft per 1 januari 2018 twee nieuwe partners benoemd in Amsterdam, te weten Branda Katan (foto) en Reinout de Boer. Verder breidt Houthoff de belastingadviespraktijk uit met een nieuwe partner, kan Dirkzwager voortaan civiele cassatie aanbieden en melden PlasBossinade en BarentsKrans notariële versterking. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

27 nov 2017

Bird & Bird opent kantoor in Amsterdam

Bird & Bird opent per 1 januari 2018 een tweede Nederlandse vestiging, aan de Amsterdamse Zuidas. In de ITO-toren – waar o.a. Houthoff gevestigd is – zet Bird & Bird volgens een persbericht in op het ‘kantoor van de toekomst’: geen traditioneel advocatenkantoor, maar ‘een ontmoetingsplek waar samen met cliënten wordt gewerkt aan zaken en kennis wordt gedeeld’.

1 nov 2017

Nieuwe Uitdaging bij... AKD, Bird & Bird, BarentsKrans en KienhuisHoving

AKD versterkt de praktijkgroep Arbeid & Pensioen met de aanstelling van nieuwe associate partner Suzanne Bos (foto) en senior-medewerker Daphne van Zelst, allebei afkomstig van HVG Law. Verder heeft Bird & Bird een nieuwe Tax-partner benoemd in de persoon van Arnoud Knijnenburg en is het notariaat van BarentsKrans recentelijk uitgebreid met twee kandidaat-notarissen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

30 aug 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Axon Advocaten, Banning en Simmons & Simmons

Bird & Bird is per 1 september Hanneke Later-Nijland (foto) kwijt aan Axon Advocaten, waar zij zowel de geneesmiddelenpraktijk als de M&A-praktijk zal versterken. Verder blijkt er in juli een Baker McKenzie partner te zijn overgestapt naar Banning en kan Simmons & Simmons een nieuwe aanwinst melden. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 jun 2017

European Women in Business Law Awards 2017: dezelfde Nederlandse winnaars als vorig jaar

Hoe opmerkelijk: precies dezelfde drie Nederlandse kantoren en vrouwelijke partners als vorig jaar zijn in de prijzen gevallen bij de European Women in Business Law Awards 2017. Bird & Bird won zelfs voor de vijfde keer op rij de landenprijs voor het Nederlandse advocatenkantoor met de gunstigste werkomgeving voor vrouwen. Toeval, of toch consistente kwaliteit onder de winnaars?

7 jun 2017

Sdu koopt overheidsportfolio Vakmedianet: Bird & Bird en Loyens & Loeff adviseren

Uitgever Sdu heeft per eind mei het overheidsportfolio van Vakmedianet overgenomen. Het betreft onder meer de online kennisbanken voor de gemeentelijke overheid, de website gemeente.nu, de kennisbank INA Personen- en familierecht en een uitgebreid events- en boekenportfolio. Bird & Bird en Loyens & Loeff gaven juridisch advies bij de aankoop.

7 jun 2017

LegalTech: nieuwe apps Van Benthem & Keulen en Bird & Bird, LawSpeak wint De Brauw's BLIC

The week in LegalTech bij Nederlandse advocatenkantoren: Van Benthem & Keulen en Bird & Bird maken ieder de lancering van een nieuwe app bekend, gericht op respectievelijk legal proces management en op onderzoeken door toezichthouders. En de tweede De Brauw Legal Innovation Challenge (BLIC) is gewonnen door LawSpeak, een tool die ingewikkeld juridisch jargon à la minute vereenvoudigt.

10 mei 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Loyens & Loeff, Linklaters en Kneppelhout & Korthals

Loyens & Loeff versterkt de Vastgoed-sectie met senior kandidaat notaris Joris van de Bunt (foto). Verder heeft Linklaters in Amsterdam per 1 mei 2017 vier nieuwe Managing Associates benoemd en heeft Kneppelhout & Korthals een nieuwe managing director in de persoon van oud-Boer & Croon-partner Boudijn Driesen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

3 mei 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Bird & Bird, Simmons & Simmons, DLA Piper en Dentons Boekel

De Nederlandse vestiging van Bird & Bird heeft twee nieuwe partners benoemd, te weten Janneke Kohlen (foto) en Paul Waszink. Daarnaast melden de Nederlandse kantoren van Simmons & Simmons, DLA Piper en Dentons Boekel de promotie van nieuwe partners en heeft Clifford Chance drie nieuwe counsel benoemd. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

3 apr 2017

Bird & Bird blijft Delftse startups steunen, Allen & Overy biedt startups gratis kantoorruimte

Advocatenkantoren blijven er alles aan doen om op het vizier te komen van jonge tech bedrijven. Zo vernieuwt Bird & Bird in Nederland de samenwerking met innovatieplatform YES!Delft en stelt Allen & Overy in Londen gratis kantoorruimte beschikbaar aan (legal) tech startups. Er is in deze ruimte genaamd ‘Fuse’ plek voor tientallen jonge ondernemers. 

20 mrt 2017

NJC Talents recruitmentprijzen voor Allen & Overy, NautaDutilh en 'Haags Hoppen'

Allen & Overy mocht afgelopen vrijdag drie NJC Talents Awards mee naar huis nemen voor de beste recruitmentsite, voor het beste opleidingsprogramm (gedeeld met NautaDutilh) en voor het beste stageprogramma. Ook was er een award voor ‘Haags Hoppen’, een gezamenlijke campagne van de Haagse advocatenkantoren BarentsKrans, Bird & Bird en Pels Rijcken.

1 mrt 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Eversheds Sutherland, Bird & Bird, Legaltree en Ekelmans & Meijer

Eline van Nimwegen (foto) is sinds 20 februari werkzaam bij de Amsterdamse vestiging van Eversheds Sutherland. De Haagse kantoren Bird & Bird en Ekelmans & Meijer onthullen ieder twee nieuwe gezichten en bij Legaltree in Leiden is een nieuwe partner toegetreden gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

4 jan 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Pels Rijcken, Simmons & Simmons, Lexence en Baker McKenzie

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn is 2017 begonnen met de benoeming van vier nieuwe partners: Ruben van Arkel, Marije Batting (foto), Jannetje Bootsma en Sikke Kingma. Ook Simmons & Simmons, Lexence, KBS en Bogaerts & Groenen melden partnerbenoemingen, terwijl het begin van een nieuw jaar ook het begin is voor enkele nieuwe advocatenkantoren. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

7 sep 2016

Thijs van den Heuvel na twee jaar werk in Oeganda terug bij Bird & Bird

Carrièretechnisch gezien was het eigenlijk geen handige stap. Kort na afronding van zijn stageperiode verliet Thijs van den Heuvel Bird & Bird om naar Oeganda af te reizen, waar hij ruim twee jaar werkte bij de stichting Product of Prison. Tweeënhalf jaar na zijn vertrek bij Bird & Bird heeft hij vorige week de draad weer opgepakt bij het kantoor in Den Haag.

31 aug 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Houthoff Buruma, CMS, Bird & Bird en Van Doorne

Jetty Tukker (foto) heeft per augustus 2016 de overstap gemaakt van Allen & Overy - waar ze 16 jaar werkzaam was - naar Houthoff Buruma, waar zij is toegetreden als associate partner. Verder keert een IP-advocaat van Bird & Bird in Den Haag terug op het oude nest en zijn kandidaat-notarissen van CMS en Van Doorne onlangs beëdigd tot toegevoegd notaris. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

24 aug 2016

Nieuwe Uitdaging bij... VBC Notarissen, AKD, Bird & Bird en Van Benthem & Keulen

VBC Notarissen, 's lands grootste onafhankelijke notariskantoor, heeft een nieuwe partner benoemd in de persoon van Jeroen Veenhof. AKD heeft een nieuwe senior kandidaat-notaris ingelijfd, en daarnaast hebben Van Benthem & Keulen en Bird & Bird nieuwe gezichten verwelkomd. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 mrt 2016

Nu te vinden in Advocatie Magazine: de salarissen van 1e, 4e en 7e jaars advocaten

Bij de eerstejaars advocaten beweegt het bruto salaris zich tussen € 2.267 en € 3.858 per maand (exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen). De best betalende kantoren zijn achtereenvolgens Linklaters, De Brauw Blackstone en Van Doorne. 7e jaars advocaten verdienen tussen € 4.400 en € 7.956 per maand (exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen). Aan kop gaat wederom Linklaters, gevolgd door De Brauw Blackstone Westbroek en Bird & Bird. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur, dit jaar opgenomen in de eerste editie van Advocatie Magazine.

23 dec 2015

Managers: Loyens & Loeff beste juridische dienstverlener

Loyens & Loeff is het hoogst genoteerde advocaten- en notariskantoor in de lijst van best gewaardeerde dienstverleners en adviesbureaus van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Inscope Consulting, uitgevoerd onder lezers van magazine Management Team. Het hoogst gewaardeerde advocatenkantoor moet in de lijst nog wel veertig andere bedrijven voor zich dulden.

22 dec 2015

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, NautaDutilh, Boekel en Wijn en Stael

Een verloren zoon keert terug op het oude nest: Lodewijk Hijmans van den Bergh (foto) wordt na zijn tijd als bestuurder bij Ahold weer partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij van 1994 tot 2009 al werkzaam was. Verder hebben NautaDutilh en Boekel meerdere nieuwe (associate) partners benoemd en zien twee nieuwe advocatenkantoren het levenslicht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

9 sep 2015

Nieuwe Uitdaging bij… Houthoff Buruma, EY, Greenberg Traurig en Valegis

Traditiegetrouw kent begin september veel overstappers. Zo hebben Houthoff Buruma, EY en Greenberg Traurig Amsterdam nieuwe partners benoemd en hebben kantoren Brinkhof en Valegis sinds kort nieuwe advocaten over de vloer. Verder hebben Boels Zanders en Poelmann van den Broek nieuwe directeuren aan het roer gezet. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

23 jun 2015

Bird & Bird, Baker & McKenzie opnieuw in prijzen bij European Women in Business Law Awards

Bird & Bird in Den Haag is voor het derde jaar op rij verkozen tot het Nederlandse kantoor met de meest vrouwvriendelijke werkomgeving bij de European Women In Business Law Awards 2015. Deze prijzen werden vorige week uitgereikt in Londen. Ook twee advocates van Baker & McKenzie sleepten een individuele award in de wacht, onder wie – voor de tweede maal – Margreet Nijhof (foto).

13 mei 2015

Trend: internationale kantoren storten zich op consultancy

Internationale advocatenkantoren die zich op consultancy storten; het lijkt een trend die definitief doorzet. Zeker nu een van ’s werelds grootste kantoren, DLA Piper, vorige week in deze boot stapte. Nieuwe DLA-bedrijfstak Noble Street richt zich op de financiering van projecten in de entertainment-, media- en sportbranche. Onder meer Bird & Bird en Eversheds gingen DLA Piper voor met adviespraktijken.

24 mrt 2015

#SvdA2015: salarissen eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten bij de Top 50

Bij eerstejaars advocaten werkzaam bij de top 50 van advocatenkantoren beweegt het bruto salaris zich tussen 2.267 en 3.822 euro per maand - exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen. De beste betalende kantoren zijn Norton Rose Fulbright, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (3.520) en Baker & McKenzie (3.468). Norton Rose Fulbright is ook koploper bij vierdejaars advocaten (bruto 5.505 per maand) en zevendejaars advocaten (8.193). Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2015.

8 jan 2015

Bird & Bird begint samenwerking met startup-platform YES!Delft

Bird & Bird in Den Haag is een samenwerking aangegaan met YES!Delft, een non-profit organisatie voor hightech startups die is verbonden aan de TU Delft, met als motto ‘Building tomorrow’s leading firms’. Het platform begeleidt studenten, professionals en onderzoekers om van technologische cq. innovatieve startups een succesvolle en volwaardige onderneming te maken.

23 dec 2014

Fieldfisher: geen fusie, maar nieuwe, zelfstandige vestiging

Erik Limpens (ondernemingsrecht, voorheen onder andere medeoprichter Bird & Bird Nederland) en Erwin van der Wiel (litigation/arbitration, voorheen onder andere medeoprichter Kupperman Van der Wiel) zijn – samen met een IP/Media-advocaat waarvan de naam nog niet bekend wordt gemaakt – de ‘founding fathers’ van de nieuwe vestiging van Fieldfisher. Er komt geen fusie met een bestaand advocatenkantoor, benadrukken de twee: het wordt een zelfstandige, nieuwe vestiging van Fieldfisher in Amsterdam.

2 sep 2014

Nieuwe Uitdaging bij Wybenga, Osborne Clarke, Bird & Bird en Vondst

Op 1 september zijn Frank van Ardenne en Robert Crince le Roy (foto) als partners toegetreden tot het Rotterdamse kantoor Wybenga Advocaten. Deze toetreding betekent dat er binnen het kantoor een ‘unieke nieuwe praktijkgroep ontstaat op het gebied van sanctie- en tuchtrecht’. Verder zijn er overstappers naar onder meer Osborne Clarke, Bird & Bird, Vondst Advocaten en Bingh Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 aug 2014

#SvdA2014: Business development bij Bird & Bird, de sectorkennis is leidend

In het kader van De Stand van de Advocatuur & en het Notariaat 2014 interviewden we zes kantoren over business development. In de loop van het jaar plaatsen we deze interviews op Advocatie. Deze week het Haagse Bird & Bird. Daar zit geen team van business developers meer dat strategieën, pitches en analyses voorbereidt. De advocaten worden er geacht zelf aan business development te doen, met ondersteuning vanuit de vierkoppige marketingafdeling. Managing partner Pauline Kuipers: “Het zijn tenslotte niet de BD’ers, maar onze juristen die een cliënt overtuigen.”

23 jun 2014

Drie Nederlandse kantoren in de prijzen bij European Women in Business Law Awards

Drie Nederlandse kantoren zijn eind vorige week in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de European Women In Business Law Awards 2014 in Londen. De Nederlandse vestiging van Bird & Bird mag zich de ‘Best in Country’ noemen – net als vorig jaar overigens –, onder meer als het gaat om de ‘standaard voor een vrouwvriendelijke werkomgeving’.

22 mrt 2014

#SvdA2014: De Top 50, De Brauw Blackstone Westbroek stevig aan kop

Na enkele jaren van stuivertje wisselen aan de kop tussen De Brauw Blackstone Westbroek en NautaDutilh, lijkt de strijd in de Top 50 van de Nederlandse advocatuur nu voorlopig gestreden. Koploper De Brauw prolongeert de eerste positie met 285 advocaten, dertien meer dan vorig jaar. De nummer 2, NautaDutilh, zag het aantal advocaten dalen van 270 naar 258, een afname van twaalf. NautaDutilh blijft op zijn beurt net voor op nummer 3 Loyens & Loeff, dat 256 advocaten aan het werk heeft.

20 mrt 2014

#SvdA2014: salarissen eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten bij de Top 50

Bij de eerstejaars advocaten werkzaam bij de top 50 van advocatenkantoren beweegt het bruto salaris zich tussen 2.207 en 4.085 euro per maand (exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen). De best betalende kantoren zijn Bird & Bird en Norton Rose Fulbright. Dat blijkt uit de Stand van de Advocatuur en het Notariaat, die aanstaande vrijdag wordt gepresenteerd in het WTC in Amsterdam.

4 sep 2013

Nieuwe Uitdaging bij… Bird & Bird, Benthem Gratema en Hoyng Monegier

Micheline Don

De vakantieperiode nadert zijn einde, dus beginnen de nieuwe uitdagingen weer binnen te stromen. Zo gaat Micheline Don (foto) als partner aan de slag bij De Grave De Mönnink Spliet, en heeft Bird & Bird een nieuwe partner in de internationale HR Services Group. Ook is er een nieuw Amsterdams nichekantoor geopend. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 mrt 2013

Bird & Bird strijkt neer in Denemarken

Bird & Bird fuseert met het negentien man sterke Deense advocatenkantoor Bender von Haller Dragsted. Dat meldt Global Legal Post. De twee hadden al een samenwerkingsverband. Het Deense advocatenkantoor wordt nu volledig geïntegreerd in Bird & Bird, dat door de fusie de hele Baltische regio wil gaan bedienen. Bird & Bird heeft al vestigingen in Finland en Zweden.

6 mrt 2013

Nieuwe Uitdaging bij... Bird & Bird en Lexence

Bird & Bird Nederland heeft per 1 maart de belastingpraktijk uitgebreid met internationale handel- en douane-experts Brian Mulier (foto) en Goran Danilovic, en ook Pierrette Gaasbeek gaat bij het Haagse kantoor aan de slag. Verder heeft Lexence een nieuwe prof aan boord en zijn er uitbreidingen bij onder meer ReulingSchutte en Eversheds Faasen en CMS Derks Star Busmann. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

24 jan 2013

Bird & Bird en Ernst & Young adviseren ELS bij overname SDU Uitgevers

SDU Uitgevers, onder andere uitgever van OverFusies.nl, komt in handen van de Franse uitgever Editions Lefebvre Sarrut (ELS). De Fransen kopen de uitgeverij van private equitypartijen AAC Capital Partners (AAC) en Allianz Capital Partners (ACP). De voorgenomen transactie is voor consultatie voorgelegd aan de Ondernemingsraad en zal naar verwachting op korte termijn worden afgerond.

26 sep 2012

Wereldwijd: run op Zuid-Korea, sabbaticals in Singapore

Zestien grote Amerikaanse en Britse advocatenkantoren staan te trappelen om de Zuid-Koreaanse markt voor juridische dienstverlening te betreden. De liberalisering in Zuid-Korea, de vierde economie van Azië, is een gevolg van vrijhandelsakkoord met de Europese Unie. Maar, we constateerden het in deze rubriek al eerder: het is niet al goud wat er blinkt in Azië. Clifford Chance heeft advocaten in Singapore gevraagd om een sabbatical te nemen.

1 aug 2012

Wereldwijd: Baker in Casablanca, Linklaters zoekt partner in Zuid-Afrika

Er gaat haast geen week voorbij of de grote internationale advocatenkantoren in de wereld kondigen wel een fusie, overname of nieuwe vestiging aan in een ver land. Het barst van de activiteiten in vooral Azië, maar ook Australië, Zuid-Amerika en Afrika. Wij gaan die bewegingen kort en bondig bijhouden in de rubriek Wereldwijd. We trappen af met Baker & McKenzie dat zich vestigt in Casablanca, het liberaliseren van de juridische markt in Maleisië en de plannen van Linklaters om een samenwerking aan te gaan in Zuid-Afrika.

11 apr 2012

Last call: aanmelden Snelste Advocaat tot 15 april

Er hebben zich inmiddels meer dan honderd hardlopers aamgemeld van grote kantoren als De Brauw Blackstone Westbroek, Loyens & Loeff, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Bird & Bird en Freshfields Bruckhaus Deringer. Er zijn ook hardlopers van middelgrote en kleinere kantoren zoals Buren Van Velzen Guelen, Delissen Martens, Okkerse Schop, Steins Bisschop & Schepel en Solon advocaten. Doet u ook mee aan De Snelste Advocaat? Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan Lawyers for Lawyers.

29 feb 2012

De race van kantoren naar global presence

Internationaal opererende advocatenkantoren zijn druk bezig met het veroveren van nieuwe markten. Er gaat haast geen dag voorbij of ergens in de wereld is er wel een fusie, overname, nieuwe vestiging of oprichting van samenwerkingsverband te melden van een groot advocatenkantoor. Advocatie maakte een overzicht van bewegingen op de wereldmarkt van - vooral - in Nederland aanwezige advocatenkantoren.

18 jan 2012

Nieuwe Uitdaging bij... Loyens & Loeff, Stibbe, CMS Derks en Lexence

Ze beginnen nu toch binnen te stromen, de partnerbenoemingen, bijvoorbeeld bij Loyens & Loeff. Alleen: het gaat bij dat kantoor om partnerbenoemingen in Luxemburg, Amsterdam is overgeslagen. Eén van de gelukkigen: Judith Raijmakers (foto), werkzaam bij de praktijkgroep Banking & Finance. En bij een aantal andere kantoren is een nieuw bestuur aangetreden. De volle bak Nieuwe Uitdagingen van deze week.

8 dec 2011

Nederlandse bedrijven doelwit van grootste cross-border deals 2011

De overnames van Provimi, Draka en Crucell zijn de grootste cross border-deals van 2011. Al deze drie overnames hadden een Nederlands bedrijf als doelwit. Dit komt overeen met het algemene beeld. Bij de grootste cross border-deals in 2011 ligt het initiatief bij buitenlandse partijen. Dit blijkt uit een analyse van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Het verschil kan dit jaar nog verder oplopen als het bod van het Mexicaanse Mexichem op Wavin van circa €800 miljoen slaagt.

26 okt 2011

Advocatenkantoren over Legal Intelligence: onafhankelijkheid is key

Het kwam als een complete verrassing voor advocatenkantoren: Kluwer neemt contentintegrator Legal Intelligence over. Wij vroegen advocatenkantoren wat ze vinden van de overname. Alle ondervraagden zijn het met elkaar eens: de hamvraag is of Legal Intelligence werkelijk in staat is om onafhankelijk te blijven. Zo niet, dan dondert het concept van contentintegratie in elkaar, vrezen ze. "Legal Intelligence komt nu heel erg in de invloedssfeer van één van de contentleveranciers. Ik ben erg benieuwd hoe andere leveranciers daar op gaan reageren."

7 sep 2011

Jurist in Bedrijf: Klaas Evelein, Unilever Benelux

Voor de website Bedrijfenjurist.nl interviewen we met regelmaat bedrijfsjuristen over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en zijn of haar interne positie binnen het bedrijf. Omdat wij denken dat deze serie ook interessant is voor advocaten, plaatsen we de komende weken de eerste serie interviews ook op Advocatie. We trappen af met Klaas Evelein, sinds 2005 legal counsel bij Unilever. Voor die tijd was hij advocaat bij Boekel de Nerée en SOLV Advocaten.

6 jul 2011

In-house bij... Ericsson

De Zweedse telecomgigant Ericsson dankt zijn naam aan uitvinder Lars-Magnus Ericsson die als pionier in de telefonie het bedrijf in 1876 oprichtte. Inmiddels is het bedrijf met meer dan 92.000 werknemers actief in 180 landen, en gaat 40% van al het mobiele telefoonverkeer wereldwijd via netwerken van Ericsson.

30 jun 2011

In-House bij... Ericsson

De Zweedse telecomgigant Ericsson dankt zijn naam aan uitvinder Lars-Magnus Ericsson die als pionier in de telefonie het bedrijf in 1876 oprichtte. Inmiddels is het bedrijf met meer dan 92.000 werknemers actief in 180 landen, en gaat 40% van al het mobiele telefoonverkeer wereldwijd via netwerken van Ericsson. De Nederlandse vestiging van Ericsson bevindt zich op een onverwachte locatie: een uitgestrekt en parkachtig terrein in Rijen, tussen Breda en Tilburg. We spraken met Ted Hermans, Head of Legal Affairs voor de regio Western & Central Europe: hij zegt dat het panel van advocatenkantoren, nu bestaande uit vijftien, in omvang zal worden teruggebracht.

1 jun 2011

Conferentie bedrijfsjuristen: "They try to keep laywers out"

"They try to keep the lawyers out," fluistert een general counsel bij aanvang van de driedaagse conferentie van de Association of Corporate Counsel Europe (ACCE) deze week in Berlijn. Want dit is een bedrijfsjuristenfeestje. Voor veel van de meer dan 200 aanwezigen, afkomstig uit 22 landen, is de conferentie een jaarlijks weerzien met hun vakgenoten. De sfeer is allesbehalve stijf en formeel, het is een hechte internationale gemeenschap.

30 mrt 2011

"Dit is het Wilde Westen, maar de wijzen komen uit het Oosten"

Korter, sneller en veel minder prijzen. De presentatie van De Stand van de Advocatuur 2011, dit jaar alweer de zestiende editie, afgelopen vrijdag in het WTC in Amsterdam was beduidend meer borrelgericht dan de afgelopen jaren. De show werd gestolen door de winnaar van de Gouden Zandloper voor M&A: Barbara van Hussen van DLA Piper. Wat blijkt: zij sloot in 2010 de meeste M&A-deals, maar ze zette zes weken geleden óók een kind op de wereld. "Het zijn altijd de kerels in dit wereldje, nu eindelijk eens een vrouw."

10 nov 2010

Nieuwe uitdaging bij...Bird & Bird, AKD en NOb

Deze week in de Nieuwe Uitdaging: Advocate Evelyn Tjon-En-Fa (foto) stapt over van Houthoff naar Twobirds. Twee frisse gezichten in het verse bestuur van AKD in de persoon van Vincent Wibaut en Teije van Dijk. Verder een afsplitsing van het opgedoekte Howrey LLP die niet mee wilde naar het nieuwe kantoor. Er is ook nog een nieuw belastingadvieskantoor ontstaan dat zich heeft gevestigd in Amsterdam. Deze en niet veel meer uitdagingen van deze week...

27 mei 2010

Nieuwe dealmakers bij The Riverside Company, Bird & Bird en Greenberg Traurig

Private equity-bedrijf The Riverside Company heeft een nieuwe baas voor de Benelux, advocatenkantoren Bird & Bird en Greenberg Traurig nemen nieuwe fusie- en overnamespecialisten in de arm en een Rabobank-adviseur stapt over naar Alfa Fusies en Overnames. Een overzicht van recente carrièrestappen in fusie- en overnameland.

6 mei 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Freshfields, DLA, Bird, Linklaters en Clifford

We zouden deze Nieuwe Uitdaging bijna in het Engels schrijven... enkel en alleen van oorsprong Britse en Amerikaanse advocatenkantoren hebben deze week personennieuws te melden. Freshfields heeft twee nieuwe counsels benoemd, waaronder Wieke van Angeren (foto), DLA Piper en Clifford Chance hebben een nieuwe Nederlandse partner en Linklaters heeft managing partner Martijn Koopal herbenoemd voor en periode van drie jaar. The New Challenges van deze week.

21 apr 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Bird & Bird, Dijkstra Voermans en Baker & McKenzie

Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat breidt de sectie Arbeidsrecht uit met de komst van Job Wijbenga (foto), Jilles Heringa (34) versterkt de gezondheidsrechtpraktijk bij Wybenga Wildeboer van den Puttelaar advocaten en Bird & Bird in Den Haag heeft drie nieuwe partners, maar zag ook het douaneteam vertrekken naar Baker & McKenzie. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

26 mrt 2010

Stijgers en dalers in de Top 50

Ploum Lodder Princen is procentueel de snelste groeier van het afgelopen jaar. Het relatief jonge Rotterdamse kantoor werd in 1995 opgericht door zeven advocaten, die allen meerdere jaren praktijkervaring op de grootste Nederlandse kantoren hadden opgedaan. Inmiddels is het aantal advocaten gegroeid tot 53. Vorig jaar werkten er 43 advocaten. Gemeten over een periode van vijf jaar is TeekensKarstens, net als vorig jaar, de snelste groeier.

8 dec 2009

Nieuwe Uitdaging bij... Houthoff Buruma Boekel De Neree en Bird & Bird

De Amsterdamse Zuidas is een nichekantoor rijker, Houthoff Buruma heeft er twee milieurechtadvocaten bij en Menno Brunning (foto) keert na tien jaar terug in de advocatuur bij Bird & Bird. Verder wordt Walter Engelhart per 1 januari 2010 vennoot bij advocaten- en notariskantoor Van Benthem & Keulen in Utrecht en heeft Boekel de Nerée er twee nieuwe partners bij. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

2 nov 2009

Duitse advocatenkantoren vallen in de prijzen tijdens Juve Awards

"Du bist Anwalt, aber dein Bett ist kalt", zingt de pianist voor een zaal vol advocaten. Tijdens de Juve Awards in Frankfurt worden Duitse advocatenkantoren in alle mogelijke categorieën prijzen toebedeeld. De hoofdprijs voor 'Kanzlei des Jahres' gaat naar Freshfields Bruckhaus Deringer. Het evenement valt bij de aanwezige advocaten zeer in de smaak, met name de gratis cocktailbar.

7 okt 2009

Strikter declaratiebeleid in tijden van crisis

Vijftien topkantoren in Engeland zijn als gevolg van de recessie strenger gaan factureren, meldt Legal Week. Zo willen ze de geldstroom bewaken en voorkomen dat cliënten met financiële problemen niet aan hun betalingsplicht voldoen. Ook advocatenkantoren in Nederland houden het betaalgedrag van hun cliënten nauwlettend in de gaten. "Er is meer alertheid naar aanleiding van de kredietcrisis."

18 mrt 2009

De Top 50: groei per kantoor

De tabel Top 50: groei per kantoor in De Stand van de Advocatuur 2009 laat zien welke kantoren het afgelopen jaar zijn gegroeid, welke stabiel zijn gebleven en welke kantoren mensen hebben zien vertrekken. De snelste groeier van dit jaar is het Utrechtse Van Benthem & Keulen. Vorig jaar zat het kantoor in een dip (-16%), maar dit jaar wordt dat verlies meer dan goed gemaakt. Het kantoor groeide van 42 naar 58 advocaten, een groeipercentage van 38,1%. Gemeten over vijf jaar is TeekensKarsten (Bollenstreek) de snelste groeier: het kantoor wint daarmee de Le Tableau-prijs voor het snelst groeiende advocatenkantoor.

27 jan 2009

In-House bij... T-Mobile

De Nederlandse markt voor mobiel bellen wordt verdeeld tussen drie grote spelers: KPN, T-Mobile en Vodafone (in volgorde van aantal klanten) en KPN, Vodafone en T-Mobile (rangorde qua omzet). De omzet van T-Mobile (Nederland) bedraagt meer dan € 1,5 mrd en wordt behaald met ruim 3000 medewerkers. "De providers houden een soort rituele dans met de dealers om te zorgen dat hun portfolio voldoende verkocht wordt in de winkels van de dealers."

23 sep 2008

AKD notarissen weg uit onvrede over advocaten

"We konden niet opboksen tegen de overmacht van advocaten binnen AKD Prinsen van Wijmen," zegt kandidaat-notaris Michiel Lampe (foto), die samen met notaris Wijnand van Eijk overstapte naar Van Heeswijk Notarissen. Tien medewerkers - juristen en ondersteunend personeel - gingen met de notarissen mee. "Als ik vind dat een secretaresse van een notaris meer moet verdienen dan een secretaresse van een advocaat, dan heb ik een probleem."

17 sep 2008

Vertrokken AKD-notarissen: "overmacht van advocaten"

"We konden niet opboksen tegen de overmacht van advocaten binnen AKD Prinsen van Wijmen," zegt kandidaat-notaris Michiel Lampe (foto), die samen met notaris Wijnand van Eijk onderdak heeft gevonden bij Van Heeswijk Notarissen. Tien medewerkers - juristen en ondersteunend personeel - gingen met de notarissen mee. AKD is not amused, maar heeft al vervangers gevonden.

15 jul 2008

In-House bij... TNT

TNT is de grootste particuliere werkgever van Nederland met in totaal 161.500 medewerkers. De onderneming die in de huidige vorm ontstond in 2005 - toen ging TPG op in de worldwilde brand TNT, dat als merk echter reeds in 1961 een notering kreeg aan de beurs van Sidney - is thans actief in rond de 200 landen met de twee divisies TNT Express en TNT Post.

3 jun 2008

Nieuwe Uitdaging bij... AKD en DLA

De partners en medewerkers van advocatenkantoor Van der Nat Litigation uit Amsterdam sluiten zich per 1 juni 2008 aan bij het advocaten- en notariskantoor AKD Prinsen Van Wijmen (AKD). Verder Nieuwe Uitdagingen bij DLA Piper en Bird & Bird, waar de vervanger van notaris Steven van der Waal is gevonden. De ruzie tussen Bird & Bird en de vertrokken Van der Waal lijkt nog altijd niet opgelost: partijen houden de kaken nog steeds stevig op elkaar.

17 apr 2008

Nieuwe uitdaging...fusie Westland Partners en VerschoorMichels

De notariskantoren Westland Partners en VerschoorMichels gaan per 1 juli aanstaande fuseren. De nieuwe combinatie zal bestaan uit zes notarissen en tachtig medewerkers. De fusie volgt zeer snel op een eerdere: Westland Partners bestaat zelf pas sinds 1 januari 2007, na een fusie tussen Jaspers Quist Remmerswaal uit Naaldwijk en Van Schelven Kleijn uit 's-Gravenzande.

16 apr 2008

Nieuwe Uitdaging bij... Aegon Bird & Bird Baker en JPR

Opmerkelijk: advocaat Annemarie Roth-Verweij, tegenstander van Aegon in de Koersplan-zaak, is overgestapt naar de 'vijand': Aegon. De gedupeerden die ze vertegenwoordigde, zijn verbaasd. Willem Bekkers, deken van de Nederlandse Orde van Advocaten gaat niet in op de volgens hem "individuele zaak". Roth-Verweij gaat niet meteen aan de slag bij Aegon, maar heeft zwangerschapsverlof tot juni. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

27 feb 2008

Vertrek Trojan staat los van leegloop

Vorige week werd bekend dat hoofd Litigation Olaf Trojan Simmons & Simmons in Rotterdam verruilt voor Bird & Bird in Den Haag. Hij werkt daar sinds afgelopen maandag bij de afdeling Telecom, Informatietechnologie en Media ((TIM).De afdeling bestaat uit 23 mensen en wordt geleid door Marjolein Geus. Twee medewerkers van Trojan, Michel Veltman en Inge van Splunter, volgen hem en treden per 1 april aanstaande in dienst bij Bird & Bird.

6 feb 2008

In-House bij... Van Oord

Door Micha Kat

Van Oord Dredging and Marine Contractors is heden ten dage een van de grootste parels in de kroon van het Nederlandse bedrijfsleven. "Premier Balkenende noemt ons steeds vaker" zegt Job de Groot, manager van het Legal and Contracts Department. Van Oord komt recent vooral in het nieuws door de activiteiten in Dubai waar het het ene na het andere gigantische landaanwinningsproject in de Perzische Golf laat verrijzen.
    | Mail de redactie | Print