Boels Zanders Advocaten

Boels Zanders Advocaten: de kracht van ambitie
Wij zijn een full service advocatenkantoor in Zuid Nederland, jaarlijks vermeld in de top 20 van grootste Nederlandse advocatenkantoren. Vanuit vestigingen in Maastricht, Venlo en Eindhoven behartigen meer dan 80 advocaten en 55 ondersteuners dagelijks de belangen van (internationale) ondernemers, bestuurders en hun organisaties in het MKB en grootbedrijf, (semi)overheid en non-profit instellingen.

Kernwaarden
Onze dienstverlening kenmerkt zich door:

  • Dichtbij
  • Oplossingsgericht
  • Samen

Oplossingsgericht
Wij leveren oplossingen. Pragmatisch, snel en slim geven wij praktische oplossingen voor niet alledaagse vragen. Wij begrijpen dat u ook andere prioriteiten heeft en beseffen dat ‘het oplossen’ vaak meer waarde heeft dan ‘gelijk krijgen’.

Dichtbij
We zijn dichtbij. Letterlijk en figuurlijk. We streven naar langdurige relaties met onze cliënten. We investeren in kennis over organisaties, branches en sectoren. We weten wat er speelt en denken mee over praktische oplossingen voor de juridische problemen van onze cliënten vandaag en in de toekomst. Hierbij maken wij gebruik van vooruitstrevende digitale communicatiemiddelen die bewezen hebben een meerwaarde te bieden in de samenwerking met cliënten en collega’s.

Ook internationaal spreken wij de taal. Dankzij ons internationale netwerk en de unieke ligging zijn wij dichtbij als onze cliënten internationaal gaan ondernemen.

Samen
Samenwerken is een essentieel onderdeel van onze werkwijze. Wij geloven in de kracht van een goede samenwerking. Samen is ook het uitgangspunt van onze specialisaties en multidisciplinaire desks en sectorteams. Onze kennis bundelen om uw vragen snel en goed op te lossen. Onze teams bestaan uit een mix van expertise, ervaring en opkomend talent.

ISO certificering
Bij Boels Zanders ligt de nadruk op een goede organisatie met een efficiënte bedrijfsvoering. Al meerdere jaren op rij voldoen wij aan de strenge ISO 9001:2015 kwaliteitsnormering. Een certificering waar wij trots op zijn en die aantoont dat wij in onze bedrijfsprocessen jaarlijks verbeteringen weten aan te brengen.

Wat betekent de ISO certificering voor de cliënten van Boels Zanders Advocaten?
De advocaten en medewerkers van Boels Zanders zijn betrokken en meedenkend maar ook duidelijk. Kwaliteit en transparantie, daar draait het om in de dienstverlening. Naast onze basisprocessen voldoen ook ons risicomanagement en onze verbetercyclus aan de strenge ISO normen waardoor onze cliënten kunnen vertrouwen op een continue verbetering van onze bedrijfsvoering en dienstverlening.

Recente deals

30-07-2019Inter Primo koopt Essentra Extrusion
29-05-2019Egeria koopt MAAS Aviation
16-04-2019Vervaeke neemt alle aandelen in Jan Dohmen over

Nieuws over Boels Zanders Advocaten

5 dec 2018

Nieuwe Uitdaging bij... Van Doorne, Stibbe, Clifford Chance, Boels Zanders en De Brauw

Het is de tijd van het jaar waarin Zuidas-kantoren nieuwe partners en promoties onthullen. Zowel Stibbe als Van Doorne melden nieuwe partnerbenoemingen, evenals elders in het land Bird & Bird en Boels Zanders. Verder melden Stibbe en De Brauw Blackstone Westbroek een reeks counselpromoties. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

29 aug 2018

Hof vernietigt veroordeling Boels Zanders tot terugbetaling honorarium

Boels Zanders hoeft toch geen 60.000 euro aan honorarium terug te betalen aan oud-cliënt Mutualis Beleggingen. Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft dinsdag de veroordeling hiertoe door de rechtbank Limburg vernietigd. Mutualis was in hoger beroep gegaan om bij het hof tevergeefs een nog hogere schadevergoeding van ruim twee miljoen euro te eisen van het Zuid-Nederlandse advocatenkantoor.

13 jun 2018

Zuidas-kantoren behaalden in 2017 fors meer omzet

Bijna alle Zuidas-advocatenkantoren noteerden over 2017 een flinke omzetgroei. Uitschieter is Lexence, dat de omzet met 16% zag stijgen naar 27,4 miljoen euro. Ook ‘s lands grootste kantoor naar aantal advocaten presteerde sterk: De Brauw Blackstone Westbroek noteerde 18 miljoen euro meer omzet dan in 2016, een stijging van 12%. Een aantal regionale kantoren zag de omzet vorig jaar echter dalen.

3 jan 2018

Nieuwe Uitdaging bij... Boels Zanders, NautaDutilh, Houthoff en Stek

De eerste Nieuwe Uitdaging bij... in het nieuwe jaar bevat uiteraard meer partnerbenoemingen per 1 januari, onder meer bij Boels Zanders, NautaDutilh, Dentons Boekel en en Vondst Advocaten. Verder breiden de teams van Labré Advocaten en Beer Advocaten uit en heeft het nieuwe kantoor OAK Advocaten de deuren geopend. De Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

12 jul 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Pels Rijcken, Stek, Heussen en Van Doorne

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn heeft twee advocaten van Ekelmans & Meijer verwelkomd: partner Aemile van Rappard (foto) en advocaat Myrte Berkvens versterken de corporate vastgoedpraktijk van het kantoor. Ook Stek heeft een nieuwe partner benoemd, en Van Doorne en Boels Zanders melden nieuwe nevenfuncties van enkele van hun advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

14 jun 2017

Omzetten Top 50 in 2016: meeste kantoren noteren stijging, AKD springt eruit

Na meerdere jaren van omzetdalingen is het tij bij AKD gekeerd. Over het boekjaar 2015/2016 noteerde AKD een omzetstijging van ruim 15%, een lijn die het kantoor over het zojuist verstreken boekjaar 2016/2017 goeddeels voortzet. Verder laten veruit de meeste N.V.’s onder de Top 50 advocatenkantoren nette omzetstijgingen zien, al zagen uitgerekend drie van de grootste kantoren – De Brauw, Loyens & Loeff, Stibbe – de omzet over 2016 iets afnemen.

15 jun 2016

Omzetten grote kantoren 2015: Van Doorne tekent voor stevigste groei

Van de N.V.’s onder de advocatenkantoren uit de Top 50 van Advocatie heeft Van Doorne in 2015 de indrukwekkendste omzetgroei weten te realiseren. De omzet steeg met 17,5% van ruim 44 miljoen euro in 2014 naar een kleine 52 miljoen euro in 2015. Verder doorbrak Loyens & Loeff vorig jaar de omzetgrens van 300 miljoen euro en zagen Stibbe en Houthoff Buruma - na jaren van stijging - hun inkomsten iets dalen, zo blijkt uit hun jaarrekeningen.

25 mei 2016

Boels Zanders moet cliënt terugbetalen om ‘zwenking’ ex-advocaat Zanders

Advocatenkantoor Boels Zanders moet een deel van een door een ex-cliënt betaald honorarium – ruim 60.000 euro – terugbetalen vanwege een beroepsfout cq. ‘zwenking’ gemaakt door kantoormedeoprichter en gepensionneerd advocaat Jan Zanders in 2013. Dit heeft de rechtbank in Maastricht vorige week bepaald. Een schadeclaim van ruim een miljoen die de cliënt eveneens had geëist, is door de rechter afgewezen.

9 sep 2015

Nieuwe Uitdaging bij… Houthoff Buruma, EY, Greenberg Traurig en Valegis

Traditiegetrouw kent begin september veel overstappers. Zo hebben Houthoff Buruma, EY en Greenberg Traurig Amsterdam nieuwe partners benoemd en hebben kantoren Brinkhof en Valegis sinds kort nieuwe advocaten over de vloer. Verder hebben Boels Zanders en Poelmann van den Broek nieuwe directeuren aan het roer gezet. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

10 jun 2015

Omzetten grote kantoren 2014: De Brauw en Stibbe noteren grootste stijgingen

’s Lands grootste advocatenkantoor heeft vorig jaar ook de grootste omzetgroei weten te realiseren: de inkomsten van De Brauw Blackstone Westbroek namen in 2014 met liefst 10,7% toe, van 133,27 miljoen euro in 2013 naar 147,53 miljoen. De omzetstijging van 1,91% binnen de grote advocatuur is echter vooral te danken aan de prestaties van enkele van de grootste kantoren: het aantal omzetdalingen is in de meerderheid.

8 okt 2014

Limburgse media wisselen van eigenaar, Boels Zanders, Linklaters en De Breij Evers Boon treden aan

Concentra Media Nederland BV, onderdeel van het Belgische Concentra NV, heeft Media Groep Limburg (MGL) overgenomen van het Britse mediabedrijf Mecom Group. Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad komen hiermee in Belgisch-Nederlandse handen. De bestaande Nederlandse huis-aan-huisbladactiviteiten zijn in verband met de overname van MGL ondergebracht in Concentra Media Nederland BV.

18 aug 2014

Omzet Boekel De Nerée daalt met 10%

De omzet van Boekel De Nerée is het afgelopen jaar met iets meer dan 10% gedaald, van 35,11 miljoen naar 31,57 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag 2013 dat Boekel heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. In 2010 draaide het Amsterdamse advocatenkantoor nog een omzet van meer dan 40 miljoen euro: ten opzichte van dat jaar daalde de omzet met 20%.

18 jun 2014

Omzetten grote kantoren 2013: de weg omhoog is voorzichtig ingezet

Vertoonde de totale omzet van de grootste advocatenkantoren (N.V.’s) in 2012 nog een daling van bijna 1%, in 2013 is de weg omhoog weer heel voorzichtig ingezet. De omzet van 19 N.V.’s die half juni hun jaarrekeningen reeds hadden gedeponeerd bij de KVK, steeg met 0,6%, van ruim 1,184 miljard in 2012 naar 1,191 miljard vorig jaar. Uitschieter Stibbe wist een omzetgroei van liefst 18% te realiseren.

21 mrt 2014

#SvdA2014: Gouden Zandloper snelste groeier 2010-2014 voor Linklaters

Linklaters wint dit jaar de Gouden Zandloper voor het snelst groeiende advocatenkantoor in de periode 2010-2014. Het kantoor groeide van 27 advocaten in 2010 naar 48 nu, een groei van 77,8%. Twee jaar geleden nam het kantoor ook al de Gouden Zandloper voor de snelste groeier ontvangst. Vorig jaar was het de beurt aan DVDW, dat nu de tweede plaats bezet.

10 dec 2013

Nieuwe uitdaging bij… Boels Zanders, Hoboken en Boekx

Marjolein van Herk-van Tilburg

Boels Zanders krijgt per 1 januari drie nieuwe partners: Esther Tromp, Louis Einig en Jeroen Tulfer. Verder stapt Marjolein van Herk-van Tilburg (foto) over van Kneppelhout & Korthals naar Hoboken, en heeft Boekx Otto Volgenant als nieuwe partner. Tot slot gaat Professor Göran Sluiter aan de slag bij Prakken d’Oliveira, de rechtsopvolger van Böhler advocaten. De nieuwe uitdagingen van deze week.

7 aug 2013

Omzetcijfers 2012: winnaars en verliezers aan het woord

Omzetten

Trends zijn er om je aan te onttrekken. Gezamenlijk laten grote en middelgrote NV’s onder de kantoren over 2012 weliswaar een omzetdaling van bijna een procent zien, maar enkele middelgrote namen die de zaken nét iets anders aanpakten, zagen hun inkomsten juist fors toenemen. In het geval van een scherpe daling speelt eerder uitstroom van advocaten dan het economische tij de hoofdrol, zo blijkt uit een rondgang langs een aantal kantoren. "Als de economie weer aantrekt, zijn we er tenminste weer als eerste bij.”

30 jul 2013

Omzetstijging bij Boels Zanders en De Brauw, daling bij Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma

Omzetcijfers NV's 2012

Boels Zanders en De Brauw Blackstone Westbroek hebben een goed jaar achter de rug, Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma beduidend minder. Over de gehele linie genomen daalde de omzet van de NV's onder de advocatenkantoren in 2012 met 0,92%. Dat blijkt uit onderzoek van Advocatie.nl van de jaarrekeningen van de kantoren.

14 nov 2012

Nieuwe Uitdaging bij... Boels Zanders, Stijl en Leijnse Artz

Maarten van Dooren, voormalig Banning, en Floor de Roos (foto), voormalig Holla, zijn per 1 oktober overgestapt naar Boels Zanders Advocaten. Het kantoor in verschillende steden in het zuiden van het land heeft nu 68 advocaten aan het werk. Verder heeft Stijl een nieuwe vastgoedadvocaat en Leijnse Artz een nieuwe partner. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 dec 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Eversheds Faasen, Wijn & Stael en Boels Zanders

Het is weer partnerbenoemingstijd, maar de oogst is tot dusver niet groot. Boels Zanders komt wel door met vijf nieuwe partners, maar let op: het gaat om partnerbenoemingen in januari 2013 en januari 2014. Deze en wat meer acute Nieuwe Uitdagingen van deze week, waaronder Koen Rutten (foto), die op 1 januari aanstaande partner wordt bij Wijn & Stael Advocaten in Utrecht.

26 okt 2011

Advocatenkantoren over Legal Intelligence: onafhankelijkheid is key

Het kwam als een complete verrassing voor advocatenkantoren: Kluwer neemt contentintegrator Legal Intelligence over. Wij vroegen advocatenkantoren wat ze vinden van de overname. Alle ondervraagden zijn het met elkaar eens: de hamvraag is of Legal Intelligence werkelijk in staat is om onafhankelijk te blijven. Zo niet, dan dondert het concept van contentintegratie in elkaar, vrezen ze. "Legal Intelligence komt nu heel erg in de invloedssfeer van één van de contentleveranciers. Ik ben erg benieuwd hoe andere leveranciers daar op gaan reageren."

31 aug 2011

Hoe gaat het met niet-advocaten in het bestuur?

Het toelaten van niet-advocaten tot het bestuur van een advocatenkantoor was tot voor kort niet toegestaan. De inwerkingtreding van de wijziging van de Verordening op de praktijkrechtspersoon op 1 januari 2010 betekende echter niet veel meer dan een codificatie van de praktijk waarin niet-advocaten via een omweg toch al jaren in besturen zitting namen. En niet voor niets. De ervaringen zijn positief, zo blijkt uit een kleine rondgang langs enkele kantoren.

21 jul 2011

In-House bij... Heijmans

Bouw- en vastgoedonderneming Heijmans behoort tot de grootste in haar branche. Met meer dan 8.000 werknemers is het bedrijf uit Rosmalen actief in projectontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, techniek en infra. Het bedrijf werd een kleine negentig jaar geleden als stratenmakersbedrijf opgericht door Jan Heijmans.

14 okt 2010

Incompany 100: notariaat en advocatuur zijn hegemonie kwijt

De Incompany 100 is weer verschenen met daarin de mening van de klant over zijn advocaat en notaris. De lijst is zoals de meeste rankings over juridische dienstverlening, een grabbelton vol appels, peren, mandarijnen, en hier en daar een pepernoot. Maar toch: de sector als geheel is zijn hegemonie wel kwijt. "Advocatuur en notariaat doen het als geheel niet slechter dan in voorgaande jaren. Andere sectoren zijn simpelweg beter gaan presteren."

13 okt 2010

Incompany 100: advocatuur is hegemonie kwijt

De Incompany 100 is weer verschenen met daarin de mening van de klant over zijn advocaat. De lijst is zoals de meeste lijsten en prijzen in de advocatuur, een grabbelton vol appels, peren, mandarijnen, en hier en daar een pepernoot. Maar toch: de advocatuur als geheel is zijn hegemonie wel kwijt. "De advocatuur doet het als geheel niet zoveel slechter dan in voorgaande jaren. Andere sectoren zijn simpelweg beter gaan presteren."

19 jan 2010

Nieuwe Uitdaging bij...RESOR, CLERCQ en VMW

Wederom weinig transfers, maar wel Nieuwe Kantoornamen, Nieuwe Fusies en Nieuwe Kantoren. De blikvanger voor wat betreft dat laatste is natuurlijk RESOR, een kantoor dat zich met kopmannen Prof. Jako van Hees (foto), Nico Tollenaar en Lucas Kortmann gaat toeleggen "op (internationale) ondernemings- en insolventierecht met een focus op de juridische vraagstukken die zich voordoen bij financiële problemen". De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

    | Mail de redactie | Print