De Brauw Blackstone Westbroek

De Brauw Blackstone Westbroek

 

Kantoorprofiel
Aantallen medewerkers
Activiteiten
Studentstage
Maatschappelijke betrokkenheid
Introductiesectie De Brauwerij
Jaarlijks aantal starters advocatuur en notariaat
Borrelcultuur en kroeg
Sport
Brains in Business Courses
Solliciteren
Kennismaken

Kantoorprofiel:
Bij De Brauw gaat het om brains, om kennis en analytisch vermogen. Maar niet alleen. Je kwaliteit zit uiteindelijk in wat je weet maar ook in wie je bent.

Karakter. De Brauw is een kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten. Gefundeerd op drie praktijken: de procespraktijk, de ondernemingsrecht- en de financiële praktijk. Met als continue drijfveer een gedeelde liefde en enthousiasme voor het recht. Wat De Brauw uniek maakt is de diversiteit. Juist daarom beoordelen we mensen niet alleen op kennis. We kijken bijvoorbeeld ook naar drijfveren, ambitie, betrokkenheid….én naar sociale, commerciële en communicatieve vaardigheden.

De BrauwAantallen medewerkers:
± 750 kantoorgenoten: 263 advocaten, 60 (kandidaat-)notarissen / 9 fiscalisten / 430 personen ondersteunend personeel.

Amsterdam, Londen, New York

De diversiteit aan mensen maakt De Brauw een uniek kantoor. Daarom beoordelen wij (toekomstige) kantoorgenoten niet op vaststaande kenmerken maar op de balans tussen kennis, vaardigheden en eigenschappen. Een balans die bij iedereen - juist ook binnen ons kantoor - weer anders is. We kijken dus naar inhoudelijke kwaliteiten, ambitie en betrokkenheid, én naar sociale en communicatieve vaardigheden.

De combinatie van proces-, advies- en transactiepraktijk is voor ons vanzelfsprekend. Niet alleen omdat cliënten daarom vragen. Maar ook omdat wij ervaren dat het belangrijk is dat wie adviseert, kennis heeft van de mogelijke haken en ogen die in een latere procedure aan de orde kunnen komen. Dat wie procedeert de achtergronden van een overeenkomst kent. Ofwel uit eigen ervaring, ofwel via kantoorgenoten. En dat je ervaring hebt met de dynamiek van een transactie. Zodat je een completer en creatiever jurist wordt.

Activiteiten:
Cursussen, trainingen, oefen pleitsessies, hockeyteam, zaalvoetbalteam, jaarlijkse BBQ´s, diverse kantoorfeesten.

Studentstage:
De Brauw Blackstone Westbroek heeft op iedere sectie plaats voor studenten die in de eindfase van hun studie stage willen lopen. Je draait gedurende acht weken volledig mee in de praktijk. Daarnaast neem je deel aan de activiteiten die wij regelmatig organiseren voor onze studentstagiaires en ben je welkom bij al onze interne opleidingen. Als studentstagiaire krijg je een vaste begeleider. In iedere vestiging is ook een mentor beschikbaar als vraagbaak. Op vaste momenten vindt feedback en evaluatie plaats. Verder proberen we tijdens de stageperiode een bezoek te regelen aan de rechtbank, een bezoek aan de andere vestigingen en een lunch met de mentor en mede-studentstagiaires. De stage wordt afgesloten met een beoordeling. Als De Brauw Blackstone Westbroek je uitnodigt voor een gesprek willen zij graag inventariseren waar jouw voorkeur naar uit gaat, zodat zij hieraan zo goed mogelijk tegemoet kunnen komen (op het gebied van vestiging, sectie en periode). Een stage duurt minimaal acht weken en je moet minstens vier dagen per week beschikbaar zijn. De Brauw Blackstone Westbroek is behulpzaam bij de huisvesting van studenten die geen woning hebben of kunnen vinden in de omgeving van de Randstad. De stagevergoeding bedraagt € 750,- bruto per maand. Via de website www.werkenbijdebrauw.nl kun je solliciteren voor een student stage.

De BrauwerijMaatschappelijke betrokkenheid:
Kantoor heeft een lange traditie van betrokkenheid bij allerlei maatschappelijke onderwerpen die financiële of andere steun behoeven. Deels vloeit dit voort uit de beroepsuitoefening (toevoegingen) deels uit de meer autonome behoefte van kantoor en de kantoorgenoten om van tijd tot tijd een bijdrage te leveren aan de oplossing van bepaalde maatschappelijke problemen en noden. Zo maken vele kantoorgenoten deel uit van organen van allerlei charitatieve instellingen en ondersteunt kantoor van tijd tot tijd, veelal in financiële vorm, een aantal culturele, sociale en andere maatschappelijke projecten.

Ook de komende jaren zal De Brauw Blackstone Westbroek steun geven aan diverse initiatieven die meehelpen aan de opbouw van een moderne juridische infrastructuur. Zo zal De Brauw Blackstone Westbroek zich binnen het Georgia Law Project toeleggen op het opleiden van advocaten, notarissen en stafleden van juridische faculteiten in Georgië en op het assisteren van ambtenaren en regeringsleden bij de voorbereiding van nieuwe wetten. Er zullen Georgische advocaten naar Nederland komen en op het kantoor van De Brauw Blackstone Westbroek gaan werken, zij zullen speciaal ontworpen cursussen volgen die hen in aanraking brengen met alle aspecten van een modern juridisch stelsel, met inbegrip van het Europees recht. Ook de advocaten van De Brauw zullen de komende tijd regelmatig in Georgië verblijven voor onder meer advies en opleiding aan plaatselijke juristen.

Introductiesectie De Brauwerij:
De ambities met jou zijn hoog. Maar dat zijn die van jou ook. Hoe je carrière zich ontwikkelt, hangt af van veel factoren. De belangrijkste ben je uiteraard zelf. Van De Brauw Blackstone Westbroek mag je verwachten dat zij jou een optimale start geven. Of je nu advocaat, kandidaat-notaris of fiscalist bent, je begint bij De Brauw in De Brauwerij. Dit is een half jaar durend introductieprogramma dat een brug slaat tussen je studie en de praktijk. Je krijgt meteen je eigen zaken om je kennis in de praktijk te brengen. En te ondervinden hoe het is om met cliënten om te gaan, de aanpak van een zaak uit te stippelen, je argumenten op papier te zetten en te onderhandelen. Alle facetten van het vak komen voorbij. Twee van de compagnons van De Brauw Blackstone Westbroek, een adviseur en een aantal ervaren medewerkers staan je dagelijks. Bovendien krijg je een onmisbare opleiding in juridische en algemene vaardigheden. Advocaat-stagiaires en fiscalisten volgen een groot deel van de Beroepsopleiding binnenshuis. Voor kandidaat-notarissen organiseren wij - naast de voor alle beroepsgroepen relevante onderdelen - een eigen opleidingstraject naast de Beroepsopleiding.

De Brauwerij start twee keer per jaar. In maart en in september. Wij adviseren je tegen die data te beginnen, tegelijk met de andere starters. Maar als je eerder of later wilt beginnen, dan is dat geen probleem. Wij passen daar graag een mouw aan. Na De Brauwerij ga je je specialiseren in een van de secties van ons kantoor. Je wisselt bij voorkeur nog een keer van sectie of rechtsgebied. En je doet zo mogelijk internationale ervaring op. Op die manier ontwikkel je je binnen drie en een half jaar tot een breed georiënteerd en hoogwaardig jurist.

Jaarlijks aantal starters advocatuur en notariaat:
Advocatuur 2006: 50 Notariaat 2006: 10
Advocatuur 2007: 55 Notariaat 2007: 5

Borrelcultuur en kroeg:
Iedere vrijdagavond is er een kantoorborrel in onze eigen kantoorbar.

Sport:
Er is een kantoorhockeyteam en een zaalvoetbalteam en kantoor biedt aan iedere werknemer de mogelijkheid om gratis onbeperkt bij een sportschool te sporten dichtbij kantoor.

Brains in Business Courses:
Als beginnend jurist wil je zo krachtig mogelijk van start gaan. De Brauw Blackstone Westbroek organiseert daarom elk jaar een aantal business courses waaronder New York, Legal English en TAX, speciaal voor derde- en vierdejaars rechtenstudenten. Gedurende deze business courses krijg je een goed inzicht in de dagelijkse praktijk, maak je kennis met de fysieke omgeving, ontmoet je kantoorgenoten en proef je de sfeer die bij zo'n werkomgeving hoort. Kortom: je krijgt een realistische indruk van de dagelijkse gang van zaken op ons kantoor. Zo helpen de business courses je bij het maken van de juiste keuze en bij het maken van die krachtige start. Geïnteresseerd? Meer informatie over onze business courses kun je vinden op. Ook kun je contact opnemen met onze afdeling Recruitment, T +31 20 577 1515

Solliciteren:
Bij De Brauw Blackstone Westbroek kun je altijd solliciteren op de functies van advocaat stagiaire, kandidaat notaris en fiscaal stagiaire. Snelheid en efficiëntie zijn sleutelwoorden in onze sollicitatieprocedure. Je weet binnen twee weken of we je een aanbod kunnen doen. Als je vóór dinsdag solliciteert, kun je, na een positieve beoordeling van je stukken, diezelfde vrijdag al deelnemen aan de eerste ronde. Deze ronde bestaat uit twee gesprekken van ongeveer een uur. De gesprekken zijn op individuele basis met een van onze speciaal hiervoor getrainde compagnons. De Brauw Blackstone Westbroek streeft ernaar diezelfde dag te beslissen of we je uitnodigen voor de tweede ronde.

De tweede ronde vindt een week later plaats. Opnieuw voer je twee individuele gesprekken met een van onze compagnons. Ook bieden wij je, los van de officiële selectieprocedure, een lunch aan met twee van onze stagiaires, van wie één afkomstig is uit een van de secties van jouw voorkeur. Deze lunch vindt buiten kantoor plaats en heeft een puur informatief doel. Zo snel mogelijk na de twee gesprekken beslist De Brauw Blackstone Westbroek of ze je een aanbod doen. Is de uitkomst positief, dan krijg je vaak diezelfde dag nog telefonisch bericht. Op deze manier weet je binnen twee weken of De Brauw Blackstone Westbroek je een aanbod doet om bij haar te komen werken.

De Brauw AmsterdamKennismaken:
Je kunt ons het hele jaar door ontmoeten op activiteiten die door de universiteiten en studie- of studentenverenigingen worden georganiseerd. Zowel bij ons op kantoor als in jouw stad. Een actueel overzicht is te vinden op www.werkenbijdebrauw.nl

Als je in de laatste fase van je studie zit, kun je gedurende het hele jaar ook deelnemen aan een van onze meerdaagse business courses, bijvoorbeeld de Brains in Business Course New York, TAX of Legal English. Ook kun je deelnemen aan de verschillende Masterclasses, Topclasses of de Step In-house dagen. Ook die vind je op onze website. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fleur Engels op +31 20 577 1515 / fleur.engels@debrauw.com
(Advocatuur) of Carolijn Daamen op +31 20 577 1587 / carolijn.daamen@debrauw.com (Advocatuur) en voor het Notariaat of onze fiscale praktijk kun je contact opnemen met Sacha Griffith op +31 20 577 1076 / sacha.griffith@debrauw.com

Press release:

Amsterdam, 16 September 2008

De Brauw intends to open Beijing Office
De Brauw Blackstone Westbroek today announces that it plans to open an office in Beijing, subject to receiving the necessary approvals from the Chinese authorities. An application will be submitted to the Beijing Justice Bureau and it is hoped that a licence will be granted by mid 2009. It is intended that De Brauw will co-locate in Beijing with two of its “Best Friend” firms, Slaughter and May and Uría Menéndez, each of whom has announced today that it intends to open an office in Beijing. Other “Best Friend” firms, including Bonelli Erede Pappalardo, Bredin Prat and Hengeler Mueller, are also supporting the project. This move is in line with the firms’ common strategy of remaining independent, while co-operating closely with a range of top tier independent law firms.
A Beijing office fits within the long-standing international outlook of De Brauw to have offices in the most important marketplaces. It will allow De Brauw to develop its practice for Chinese clients and to strengthen co-operation with leading Chinese firms. The main focus of the Beijing office will be to assist Chinese and other clients on M&A and investment related work outbound from China.
Commenting on the firm’s plans to open an office in Beijing, Mark Biesheuvel, De Brauw’s Managing Partner, said: “Opening an office in Beijing is a logical step in our international strategy. As an independent law firm we have always kept a global view and we believe it’s important to have physical presence in the most important marketplaces. China and the region have seen tremendous economic development and have become an established major market. An office in Beijing will also give our people the opportunity to gain experience in an exciting, new environment.”

For further information, please contact:

Mark Biesheuvel/Lodewijk Hijmans van den Bergh
T +31 88 888 1888

Eric Mieras
T +31 88 888 1531
E eric.mieras@debrauw.com

    | Mail de redactie | Print