DLA Piper

DLA Piper is een van de grootste wereldwijd opererende juridische dienstverleners en is actief in meer dan 40 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, Europa en het Midden-Oosten. In Nederland werken ongeveer 250 medewerkers, waaronder meer dan 130 advocaten, notarissen en belastingadviseurs.

Nieuws over DLA Piper

Know Your Rights-project helpt vluchtelingen hun juridische positie te versterken

DLA Piper in Amsterdam is een van de initiatiefnemers van het nieuwe project Know Your Rights. Met dit twaalf weken durende lesprogramma krijgen 25 jonge asielzoekers en vluchtelingen in Nederland de kans om te leren over hun juridische positie en hoe deze te versterken. De Syrische advocaat Ous Haidar werkt sinds augustus als projectcoördinator bij het kantoor. “Hopelijk kunnen we het programma op korte termijn uitbreiden voor meer studenten.”

Rechtenstudenten aan de slag met advisering startups: 'Boeiende grijze gebieden'

Werd het nieuwe UvA-praktijkvak Clinic Technologie, Media & Communicatie begin dit jaar aangekondigd, inmiddels zijn tien studenten informatierecht druk in de weer met de juridische advisering van vijf Amsterdamse startups. Stijn Elfrink is een van de uitverkorenen: “Het is meer dan een keuzevak. Het draait om echt juridisch advies; dus je kunt je er niet gemakkelijk vanaf maken.“

De weg naar het partnerschap... bij DLA Piper

Het partnerschap bij een groot kantoor is niet voor iedereen weggelegd. Die positie vereist meer dan juridische skills, zoals een hoge mate van ondernemerschap en organisatievermogen. Hoe gaat het langdurige traject richting een benoeming in zijn werk? Enkele recent benoemde partners én zij die hierover mede beslissen komen aan het woord in een interviewreeks. Vandaag: Lex Oosterling, sinds mei 2012 partner bij DLA Piper in Amsterdam.

Frans Stibbe: Deloitte Legal wordt serieuze speler

Managing partner Frans Stibbe

Het kunnen 80 juristen worden, 120 of zelfs nog meer. Frans Stibbe van de nieuwe tak van Deloitte, Deloitte Legal, zal de komende periode in ieder geval enkele tientallen juristen aannemen. Deloitte Legal wordt hoe dan ook een serieuze speler op het gebied van de juridische dienstverlening. “Werk dat wij doen, kan een ander niet doen, dat klopt. Maar de markt is enorm groot.”

Omstreden e-mails DLA, DLA zegt slechte grap

DLA Piper ligt in de Verenigde Staten onder vuur omdat uit e-mails van een aantal van zijn ex-advocaten blijkt dat ze het wel erg lollig vinden als het bedrag op de factuur ver boven het budget komt. Een cliënt die door het kantoor aangeklaagd werd voor het niet betalen van de rekening kwam met een tegenaanklacht voor excessieve declaratie, en heeft als bewijs de interne correspondentie van de advocaten.

DLA Piper past ‘offices’ aan na kritiek op website

Above the Law, een Amerikaanse website met nieuws over advocaten en advocatenkantoren, publiceerde gisteren een artikel waarin ze spotten met de geografische kennis van DLA Piper. Het kantoor zou niet weten in welke landen hun eigen vestigingen zitten; op de website van DLA werd 'Afrika' herhaaldelijk een land genoemd. Vandaag was het - hoe verrassend - alweer recht gezet.

Presentatie Stand van de Advocatuur 2012: "Die big ga ik aanpakken"

Ze had ook stand up comedian kunnen worden. Barbara van Hussen van DLA Piper maakte van het uitreiken van de Gouden Zandloper voor het Beste M&A kantoor een vrolijke boel. Ze blikte terug op wat er gebeurde toen zij vorig jaar de prijs voor beste M&A advocaat won. Na een interview in Het Parool vond een styliste het nodig Van Hussen te bellen. "Ik was net bevallen en zeker twaalf kilo zwaarder. Ze had vast mijn foto gezien in de krant en gedacht: die big ga ik aanpakken."

De race van advocatenkantoren naar global presence

Internationaal opererende advocatenkantoren zijn druk bezig met het veroveren van nieuwe markten. Er gaat haast geen dag voorbij of ergens in de wereld is er wel een fusie, overname, nieuwe vestiging of oprichting van samenwerkingsverband te melden van een groot advocatenkantoor. We maakten een overzicht van bewegingen op de wereldmarkt van - vooral - in Nederland aanwezige advocatenkantoren.

Nieuw nichekantoor voor zakelijke mediation: Reuling Schutte DeWaard

In de VS bestaat het al langer, maar voor Nederland is het volstrekt nieuw, zeggen de oprichters van een nieuw nichekantoor, gespecialiseerd in zakelijke mediations en andere vormen van Alternative Dispute Resolution (ADR). Op 1 november openen Saskia Reuling, Eva Schutte en Tom de Waard hun nieuwe kantoor in Amsterdam. Opmerkelijk: ook Wil Tonkens, kortgedingrechter en vice-president van de rechtbank Amsterdam, en Els Swaab, oud-advocaat en voormalig voorzitter van de Raad van Cultuur, verbinden zich aan het kantoor.

Landelijke Pleitwedstrijd: coke of gestampte muisjes?

"Tijdens het pleiten word ik wel eens nerveus, en als ik nerveus ben moet ik even iets doen. Dus als u mij toestaat...?" De al verbaasde juryleden en toeschouwers worden nog verbaasder wanneer een zakje wit poeder wordt leeg gekieperd op een stukje aluminiumfolie. Het punt dat Frederike Linssen ermee wil maken: een oordeel is zo geveld. "Ik ga het vandaag met u hebben over indrukken, aannames en oordelen." Touché.

Best Graduates: "Ik heb geen Porsche nodig om indruk te maken"

Afgelopen vrijdag vond de finale van deze prestigieuze Best Graduates Law 2011 plaats. De finale bestond uit een snelpleitsessie, fact-finding en een managmentestafette. Advocatie was bij een aantal pleitsessies aanwezig en concentreerde zich op hetgeen er allemaal fout kan gaan. "Meneer de voorzitter..." De voorzitter: "Ik ben de voorzitter..." "Euhm... sorry... ik begin even opnieuw: mevrouw de voorzitter..."

Advocatenkantoren sluiten zich aan bij financieel onderzoeksinstituut VU

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een juridisch instituut opgericht: het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper Nederland, Freshfields Bruckhaus Deringer, Greenberg Traurig, Houthoff Buruma, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne hebben zich aan het nieuwe instituut verbonden.

    | Mail de redactie | Print