Kennedy Van der Laan

Kennedy Van der Laan is een onafhankelijk Nederlands kantoor met 100 advocaten, en een gevestigde naam in zowel progressieve als klassieke rechtsgebieden. Al 25 jaar adviseren en procederen wij voor onze cliënten. Vanuit onze kantoren in Amsterdam en Eindhoven, werken wij wereldwijd voor een breed scala aan cliënten van startup tot multinational. www.kvdl.com

Recente deals

31-12-2018Dalco Food voor de helft overgenomen door Hilton Food
23-01-2018Essent Energiebewust koopt salesorganisatie Improvers
29-08-2017Kulicke & Soffa neemt Liteq over van ASML

Vacatures

Nieuws over Kennedy Van der Laan

12 jun 2019

Jaarcijfers Top 50 2018: omzet Dentons Boekel met ruim de helft gegroeid

De Nederlandse vestiging van ’s werelds grootste advocatenkantoor Dentons is in 2018 definitief op stoom geraakt. Dentons Boekel behaalde vorig jaar 53% meer omzet dan in 2017. Verder beleefden middelgrote kantoren BarentsKrans en Taylor Wessing volgens hun jaarrekeningen gouden tijden, met respectievelijk ruim 18% en 17% meer omzet.

1 apr 2019

Gouden Zandlopers 2019: juryprijzen voor Van Iersel Luchtman, Simmons & Simmons

Van Iersel Luchtman heeft donderdag de Gouden Zandloper voor de beste marketing gewonnen. De campagne Van Iersel Luchtman & U is volgens de jury het ultieme bewijs dat ook kleinere budgetten uitstekende marketing kunnen opleveren. Simmons & Simmons is de beste op het vlak van Corporate Responsibility, dankzij ‘Dress for Succes & de Zuidas.’

29 mrt 2019

Eerste Gouden Zandlopers Oeuvre Award toegekend aan Jaap Winter

Jaap Winter heeft donderdagavond bij de 14e uitreiking van de Gouden Zandlopers de Oeuvre Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor de eerste keer toegekend. Winter was gedurende zijn loopbaan onder meer advocaat-partner De Brauw Blackstone Westbroek, bedrijfsjurist bij Unilever en bestuursvoorzitter van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

4 mrt 2019

Kennedy Van der Laan past legal tech-diensten aan op last van deken

Kennedy Van der Laan gaat zijn eind 2017 gestarte legal tech-entiteit |Sync alweer opheffen. Na bezwaren van de Amsterdamse deken Henrichs maakt de legal tech-consultancy weer deel uit van het advocatenkantoor, als Kennedy Van der Laan | Legal Tech. CEO Joost Linnemann (foto): ‘Procederen bij de tuchtrechter leek ons weinig constructief.’

7 nov 2018

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, Kennedy Van der Laan, Allen & Overy en Linklaters

De Brauw Blackstone Westbroek benoemt per 1 januari 2019 twee nieuwe partners: Martje Verhoeven-de Vries Lentsch (foto) en Bart de Rijke. Ook Kennedy Van der Laan heeft nieuwe partners, Linklaters meldt zes promoties tot managing associate en de kantoren Stek, Alex Advocaten, Van den Herik & Verhulst en HabrakenRutten hebben vers bloed aangetrokken. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

18 sep 2018

Nieuwe uitdaging bij... Simmons & Simmons, Straatman Koster en Project Moore

Project Moore, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in ITrecht & privacy, heeft Irene Feenstra (foto) benoemd tot partner. Ze is sinds 2015 aan het kantoor verbonden. Verder is Robert Verburg als counsel in dienst getreden van Simmons & Simmons en heeft DVAN een nieuwe salary partner. Deze en andere nieuwe uitdagingen van week 38.

13 jun 2018

Zuidas-kantoren behaalden in 2017 fors meer omzet

Bijna alle Zuidas-advocatenkantoren noteerden over 2017 een flinke omzetgroei. Uitschieter is Lexence, dat de omzet met 16% zag stijgen naar 27,4 miljoen euro. Ook ‘s lands grootste kantoor naar aantal advocaten presteerde sterk: De Brauw Blackstone Westbroek noteerde 18 miljoen euro meer omzet dan in 2016, een stijging van 12%. Een aantal regionale kantoren zag de omzet vorig jaar echter dalen.

30 mrt 2018

Gouden Zandlopers voor drie jonge talentvolle advocaten en twee stijliconen

Niet één, niet twee, maar drie jonge advocaten – van AKD, Allen & Overy en Kennedy Van der Laan – zijn bij de Gouden Zandlopers 2018 gebombardeerd tot Young Talent. Verder mag Sigrid Hemels van Allen & Overy zich de beste professional support lawyer noemen, en in de categorie Best Dressed Lawyer koos de jury een winnaar én een winnares: Louisa Engels (Pels Rijcken) en Murteza Fakiri (Fakiri & Van Beuningen).

24 jan 2018

Essent op overnamepad laat zich adviseren door HVG Law en Kennedy Van der Laan

Essent heeft deze maand twee strategische aankopen bekendgemaakt. Het energiebedrijf heeft zowel energieadviesbedrijf Klimaatroute als de salesorganisatie Improvers Groep overgenomen. Essent liet zich bij deze transacties adviseren door respectievelijk HVG Law en Kennedy Van der Laan. DeBreij is eveneens betrokken, als adviseur van Improvers Groep.

17 jan 2018

Nieuwe Uitdaging bij… Kennedy Van der Laan, Van Benthem & Keulen en AKD

Kennedy Van der Laan heeft een nieuwe partner benoemd in de persoon van Petra Oskam (foto). Verder maakt Van Benthem & Keulen de benoeming van een equity partner en vier associate partners bekend, breidt AKD de Luxemburgse praktijk uit en melden onder anderen Rutgers & Posch en Legaltree nieuwe partners per 1 januari 2018. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

18 dec 2017

MT1000: Kennedy Van der Laan, Trip, Dirkzwager beste advocatenkantoren

Kennedy Van der Laan (1), Trip (2) en Dirkzwager (3) vormen de top 3 van de beste Nederlandse advocaten- en notariskantoren volgens de MT1000, de ranking van magazine Management Team. Deze kantoren scoren onder klanten gemiddeld het hoogst op de punten ‘klantgerichtheid’, ‘productleiderschap’ en ‘excellente uitvoering’. 

18 dec 2017

Kennedy Van der Laan|Sync: zelfstandige consultancy voor legal tech

Kennedy Van der Laan is afgelopen weekeinde gestart met Kennedy Van der Laan|Sync, een zelfstandige consultancy voor het bedrijfsleven op het gebied van legal tech. 'Het adviesbureau - een dochteronderneming van Kennedy Van der Laan - combineert high-end juridische expertise met kennis van inhouse juridische processen en IT',  aldus het persbericht.

11 okt 2017

Nieuwe Uitdaging bij... DayOne, Kennedy Van der Laan, Ploum Lodder Princen en De Clercq

Binnen een jaar na de opening heeft het Haagse kantoor DayOne Advocaten een vijfde partner aangetrokken in de persoon van Charissa Koster (foto). Verder nieuwe gezichten bij Kennedy Van der Laan en Ploum Lodder Princen en een hip nieuw kantoor in Eindhoven: LAWNCH. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

14 jun 2017

Omzetten Top 50 in 2016: meeste kantoren noteren stijging, AKD springt eruit

Na meerdere jaren van omzetdalingen is het tij bij AKD gekeerd. Over het boekjaar 2015/2016 noteerde AKD een omzetstijging van ruim 15%, een lijn die het kantoor over het zojuist verstreken boekjaar 2016/2017 goeddeels voortzet. Verder laten veruit de meeste N.V.’s onder de Top 50 advocatenkantoren nette omzetstijgingen zien, al zagen uitgerekend drie van de grootste kantoren – De Brauw, Loyens & Loeff, Stibbe – de omzet over 2016 iets afnemen.

17 mei 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Kennedy Van der Laan, Banning, BarentsKrans en Straatman Koster

Kennedy Van der Laan heeft een nieuwe partner ingelijfd voor de Corporate / M&A-praktijk: Meltem Koning-Gungormez (foto). Eerder dit jaar werd bekend dat vier Kennedy-partners dit team verlieten om de Nederlandse vestiging van Fieldfisher op te richten. Verder melden Banning, Straatman Koster en BarentsKrans deze week Nieuwe Uitdagingen.

3 apr 2017

Kennedy Van der Laan opent vestiging in Eindhoven: ‘We moeten daar zijn’

Kennedy Van der Laan vierde afgelopen weekend zijn 25-jarig bestaan met de officiële opening van een tweede vestiging, in Eindhoven. Advocaten van het kantoor werken hier voortaan in toerbeurt vanuit een ruimte in Microlab, gevestigd in een voormalig Philipsgebouw op Strijp-S. Managing partner Bart de Man: “Als je er niet fysiek bent, maak je de ontwikkelingen niet echt mee.”

22 feb 2017

Advocaten met focus op fintech: ‘Iedereen springt er nu bovenop’

Met de hype rond fintech op het kookpunt groeit het aantal advocaten en jongere partners dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in alternatieve betalingsvormen. Zij werken bijvoorbeeld in fintech-teams bij Houthoff Buruma, Van Doorne en Kennedy Van der Laan, of bij een nichekantoor als FG Lawyers. Wat zij zien: de gevestigde financiële orde begint fintech te omarmen. En ook: “De grootste hype is al voorbij. Fintech 2.0 komt eraan.”

21 feb 2017

Fieldfisher start in Amsterdam met vier Kennedy Van der Laan-partners

Na een eerste aankondiging eind 2014 is de kogel nu echt door de kerk: het Britse Fieldfisher opent op 1 mei 2017 een kantoor in Amsterdam. De nieuwe vestiging begint met vijf partners; drie advocaten en twee notarissen verlaten een treurend Kennedy Van der Laan voor het nieuwe avontuur, onder wie medeoprichter en partner Marcel Willems (foto). 'Deze kans moesten we grijpen.'

15 jun 2016

Omzetten grote kantoren 2015: Van Doorne tekent voor stevigste groei

Van de N.V.’s onder de advocatenkantoren uit de Top 50 van Advocatie heeft Van Doorne in 2015 de indrukwekkendste omzetgroei weten te realiseren. De omzet steeg met 17,5% van ruim 44 miljoen euro in 2014 naar een kleine 52 miljoen euro in 2015. Verder doorbrak Loyens & Loeff vorig jaar de omzetgrens van 300 miljoen euro en zagen Stibbe en Houthoff Buruma - na jaren van stijging - hun inkomsten iets dalen, zo blijkt uit hun jaarrekeningen.

13 apr 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Kneppelhout & Korthals, Kennedy Van der Laan en Holla

Na ruim 17 jaar, waarvan de laatste 11 jaar als partner, heeft Eric Janssen (foto) Dirkzwager verruild voor Kneppelhout & Korthals in Rotterdam. Verder heeft Kennedy Van der Laan onlangs twee nieuwe gezichten verwelkomd en maken onder meer Holla, Greenberg Traurig en HVG melding van vers bloed op kantoor. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

9 mrt 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Kennedy Van der Laan, DingemansVanderKind en HVG

Oud-Loyens & Loeff-advocaat en mede-oprichter van ENSPIGT Nico Jacobs is per 1 maart partner geworden bij Kennedy Van der Laan. Ook arbeidsrechtkantoor DingemansVanderKind meldt de komst van een nieuwe partner, in de persoon van Inge Hofstee. Verder verwelkomen onder meer Greenberg Traurig en HVG nieuwe gezichten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

2 mrt 2016

Column: No-nonsense award

‘Collega’s, deze partnervergadering besteden we volledig aan onze nieuwe website. Daar moeten nog wat teksten op. Wat we doen, wie we zijn en zo. Laten we beginnen met het makkelijkste, over onszelf en onze cultuur. About us. Daar moet staan wat ons anders maakt dan de rest.’

24 feb 2016

Nieuwe Uitdaging bij... NautaDutilh, Kennedy Van der Laan, Stijl en Houthoff Buruma

NautaDutilh heeft een nieuwe partner benoemd voor het litigation-team: White Collar Crime-specialiste Marike Bakker (foto), die overkomt van Ploum Lodder Princen. Daarnaast verwelkomen onder meer Kennedy Van der Laan en Stijl nieuwe gezichten, en hebben drie Freshfields-advocaten hun eigen kantoor opgericht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

10 feb 2016

Buzzcapture: NautaDutilh meest besproken in online nieuws

Advocatenkantoor NautaDutilh is het afgelopen jaar het meest genoemd in het Nederlandse online nieuws. De Brauw Blackstone Westbroek en Stibbe volgen daarna, zo blijkt uit onderzoek van media monitoringtool Buzzcapture. Uit het onderzoek blijkt verder dat de 50 grootste kantoren van Nederland allemaal een pagina op LinkedIn hebben, 92% een Twitterkanaal en dat 72% aanwezig is op Facebook.

27 jan 2016

Nieuwe Uitdaging bij… AKD, Kennedy Van der Laan, Sjöcrona Van Stigt en La Gro

AKD verwelkomt per 1 februari een nieuwe COO/CFO in de persoon van Mark Kater (foto), afkomstig van VanEps Kunneman VanDoorne. Verder hebben Sjöcrona Van Stigt, La Gro en RESOR nieuwe partners benoemd en promoveerde Kennedy Van der Laan per 1 januari 2016 vier advocaten tot counsel. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

13 jan 2016

Een kijkje in de keuken bij… AKD

De IC Direct brengt me van Rotterdam naar Schiphol waar ik overstap op de trein naar Amsterdam Zuid. Vanaf daar loop ik door de torenhoge kantoren van de Brauw en Boekel langs de VU richting de Gustav Mahlerlaan naar het pand waar AKD huist en claimt de ‘world’s most sustainable office building’ te zijn. Het is een van de vijf AKD-vestigingen. Er zijn ongeveer 100 AKD'ers werkzaam.

23 dec 2015

Managers: Loyens & Loeff beste juridische dienstverlener

Loyens & Loeff is het hoogst genoteerde advocaten- en notariskantoor in de lijst van best gewaardeerde dienstverleners en adviesbureaus van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Inscope Consulting, uitgevoerd onder lezers van magazine Management Team. Het hoogst gewaardeerde advocatenkantoor moet in de lijst nog wel veertig andere bedrijven voor zich dulden.

11 nov 2015

Nieuwe Uitdaging bij... De Clercq, Clifford Chance, Lexence en Van der Feltz

De Clercq Advocaten Notarissen in Leiden heeft een nieuwe partner aangetrokken in de persoon van Robert-Jan van der Wart (foto). Daarnaast volgt Jeroen Ouwehand Boris Bas Visser op als managing partner van Clifford Chance Amsterdam en verwelkomen onder meer Project Moore en Van der Feltz advocaten nieuwe gezichten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

23 sep 2015

Verlengd vaderschapsverlof op de Zuidas: niet iedereen volgt

Een kleine stap in het diversiteitsbeleid van een Zuidas-kantoor, maar wel eentje die zeer wordt gewaardeerd: het besluit dat Stibbe vorige week nam om het vaderschapsverlof per direct te verlengen van de wettelijke vijf dagen naar tien dagen. Andere top 10-kantoren gaan daar nog niet allemaal in mee, al blijkt AKD zo’n regeling al in 2009 te hebben ingevoerd. “Er wordt uiteraard veel gebruik van gemaakt.”

14 sep 2015

Clocktimizer, FastPortal en SMASHDOCs in finale Legal Tech Startup Awards

Drie startups hebben de finale van de eerste Legal Tech Startup Awards bereikt. Het gaat om de bedrijven Clocktimizer, FastPortal en SMASHDOCs. Zij zullen op dinsdag 6 oktober strijden om de winst van deze nieuwe innovatieprijs tijdens het event PLEIT2015 in Utrecht, waar zij hun product voor de bezoekers mogen presenteren.

1 sep 2015

Nieuwe Uitdaging bij… Kennedy Van der Laan, Hogan Lovells, Pallas en Van Bladel

De traditionele najaarsronde begint op gang te komen, al valt deze week de oogst nog te overzien. We hebben een behoorlijk aantal transfers en een aantal partnerbenoemingen, waaronder Sanne van Ruitenbeek (foto) wordt op 1 september partner bij het Amsterdamse Pallas Advocaten, een nichekantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht met een internationale focus. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

24 aug 2015

Welke kantoor doet mee aan… Een kijkje in de keuken?

Juliette Geers

Afgelopen vrijdag hebben we in de nieuwsbrief Advocatie Personal Branding voor het eerst een recensie opgenomen van een bedrijfsrestaurant van een groot advocatenkantoor. Redactrice Juliette Geers bezocht Kennedy Van der Laan, en beschreef de sfeer en het eten. We willen hier graag een rubriek van maken. Welk advocatenkantoor doet mee aan.. Een kijkje in de keuken? Aanmelden kan hier.

19 aug 2015

Onderzoek: ‘Belang marketing binnen grote advocatuur sterk gestegen’

Bij veruit de meeste grote advocatenkantoren (91%) is het belang van marketing de laatste jaren ‘enigszins tot sterk’ gestegen. Dat geven zij aan in een recent onderzoek van Baker Tilly Berk. Dit grotere belang vertaalt zich echter nog niet overal in ruimere marketingbudgetten. Bij 14% van de 22 deelnemende kantoren daalde het budget de afgelopen jaren zelfs nog. De meest effectieve marketingmiddelen: contentmarketing en seminars, stellen Lexence, Van Benthem & Keulen en Kennedy Van der Laan.

10 jun 2015

Omzetten grote kantoren 2014: De Brauw en Stibbe noteren grootste stijgingen

’s Lands grootste advocatenkantoor heeft vorig jaar ook de grootste omzetgroei weten te realiseren: de inkomsten van De Brauw Blackstone Westbroek namen in 2014 met liefst 10,7% toe, van 133,27 miljoen euro in 2013 naar 147,53 miljoen. De omzetstijging van 1,91% binnen de grote advocatuur is echter vooral te danken aan de prestaties van enkele van de grootste kantoren: het aantal omzetdalingen is in de meerderheid.

19 nov 2014

Holla beste juridische dienstverlener, aldus 654 managers

Holla (Eindhoven en Den Bosch) is de winnaar geworden van de MT100 Advocaat & Notariaat, onderdeel van het jaarlijkse onderzoek naar de beste zakelijke dienstverleners in Nederland. Trip Advocaten (Assen, Groningen en Leeuwarden) staat op plaats twee, Actus Notarissen (negen vestigingen in Noord-Holland) op plaats drie. Kenmerk van het lijstje: relatief veel regionale grote kantoren, en ontbrekende Zuidaskantoren.

25 jun 2014

Kennedy Van der Laan adviseert softwarebedrijf Blippar

Layar

Het Amerikaanse softwarebedrijf Blippar.com neemt haar Amsterdamse concurrent Layar over. Beide bedrijven gebruiken beeldherkenning om dynamische inhoud toe te voegen aan statische objecten. Waar Blippar zich hierbij vooral richt op advertenties in kranten en tijdschriften, levert Layar een app voor smartphones om informatie over beelden van de camera te projecteren.

18 jun 2014

Omzetten grote kantoren 2013: de weg omhoog is voorzichtig ingezet

Vertoonde de totale omzet van de grootste advocatenkantoren (N.V.’s) in 2012 nog een daling van bijna 1%, in 2013 is de weg omhoog weer heel voorzichtig ingezet. De omzet van 19 N.V.’s die half juni hun jaarrekeningen reeds hadden gedeponeerd bij de KVK, steeg met 0,6%, van ruim 1,184 miljard in 2012 naar 1,191 miljard vorig jaar. Uitschieter Stibbe wist een omzetgroei van liefst 18% te realiseren.

8 mei 2014

NautaDutilh, Kennedy van der Laan, ING en KPMG adviseren bij deurendeal

Novoferm, fabrikant van onder meer garagedeuren uit het Duitse Rees, neemt haar Nederlandse branchegenoot Alpha Deuren International uit Didam over. Deze acquisitie versterkt internationale positie Novoferm, met name op het gebied van industriële deuren. Mededingingsautoriteiten moeten nog wel hun stempel op het dossier zetten.

22 apr 2014

De Clinic voor high tech start-ups trapt af op 23 april

De al eerder aangekondigde Clinic voor high tech start-ups gaat nu echt aan de slag. Op 23 april presenteren vijf geselecteerde innovatieve start-ups zich met een pitch bij de Clinic, de aan de UvA gelieerde rechtswinkel op het gebied van technologie, media en communicatie. Tien aankomende juristen gaan de start-ups proactief juridisch advies geven, daarbij gesteund door het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam (UvA), verschillende advocatenkantoren en de Gemeente Amsterdam.

18 mrt 2014

Innovator Jeroen Zweers verruilt na 16 jaar Dirkzwager voor Kennedy Van der Laan

Na zo’n zestien jaar te hebben zorg gedragen voor kennisdeling, conceptontwikkeling en ICT bij Dirkzwager Advocaten en Notarissen, maakt Jeroen Zweers per 1 april 2014 de overstap naar Kennedy Van der Laan. Als lid van het Management Team wordt hij verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het kennis- en innovatiebeleid bij Kennedy Van der Laan.

5 mrt 2014

Kennedy Van der Laan lanceert Customized Alliance

Met Nike als eerste cliënt lanceert het Kennedy Van der Laan het concept Customized Alliance: een internationaal flexibel netwerk van advocatenkantoren met lokale expertise. ‘Customized Alliance biedt multinationals de mogelijkheid in elk land te werken met kantoren die voor hun de beste expertise bieden, waardoor de cliënt niet gebonden is aan een vestiging van een single-brand opererend advocatenkantoor,’ aldus Kennedy Van der Laan in een persbericht.

24 dec 2013

Nieuwe Uitdaging bij... CMS, Kennedy Van der Laan en WLP Law

Precies op tijd voor de kerstdagen maakt CMS Derks Star Busmann de benoeming van drie nieuwe partners bekend. Het gaat om Bas Baks (partner/aandeelhouder), Ellen Gielen (junior partner) en Simon Hardonk (salaried partner). Daarnaast heeft Kennedy van der Laan een nieuwe managing partner benoemd in de persoon van Bart de Man. De Nieuwe Uitdagingen vlak voor Kerstmis: 

10 dec 2013

Nieuwe uitdaging bij… Boels Zanders, Hoboken en Boekx

Marjolein van Herk-van Tilburg

Boels Zanders krijgt per 1 januari drie nieuwe partners: Esther Tromp, Louis Einig en Jeroen Tulfer. Verder stapt Marjolein van Herk-van Tilburg (foto) over van Kneppelhout & Korthals naar Hoboken, en heeft Boekx Otto Volgenant als nieuwe partner. Tot slot gaat Professor Göran Sluiter aan de slag bij Prakken d’Oliveira, de rechtsopvolger van Böhler advocaten. De nieuwe uitdagingen van deze week.

20 aug 2013

Nieuwe Uitdaging bij... Kneppelhout & Korthals, Kennedy Van der Laan en VERITAS

Elise Oonincx-Vreeburg

Een gevarieerd rijtje nieuwe uitdagingen met het einde van de zomer in zicht: lise Oonincx-Vreeburg (foto) is de nieuwe partner bij Kneppelhout & Korthals en bij Kennedy Van der Laan is een nieuwe arbeidsrechtadvocaat aan de slag gegaan. Plus een eigen kantoor voor een ervaren rot en een vers benoemde hoogleraar. 

30 jul 2013

Omzetstijging bij Boels Zanders en De Brauw, daling bij Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma

Omzetcijfers NV's 2012

Boels Zanders en De Brauw Blackstone Westbroek hebben een goed jaar achter de rug, Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma beduidend minder. Over de gehele linie genomen daalde de omzet van de NV's onder de advocatenkantoren in 2012 met 0,92%. Dat blijkt uit onderzoek van Advocatie.nl van de jaarrekeningen van de kantoren.

17 mei 2013

Kennedy Van der Laan doelwit van klungelige inbreker

Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan in Amsterdam was vorig maand het doelwit van een wel heel klungelige poging tot inbraak.

De inbreker had kennelijk een toegangspas van een medewerker van het kantoor gestolen en probeerde in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 april het pand binnen te komen. Hij kwam echter niet verder dan het voorportaal en kreeg de voordeur niet meer open toen hij terug naar buiten wilde. De man gooide vervolgens een ruit in om weg te kunnen komen.

27 mrt 2013

#SvdA2013: Een fel glimmend visje op het rif

Fel visje

Afgelopen vrijdag vond de presentatie plaats van de 18e editie van De Stand van de Advocatuur. De bijeenkomst kenmerkt zich door veel enthousiasme over de mogelijkheden van social media, niet alleen bij de bevlogen ‘social media goeroe’ Jim Stolze en de winnaar van de Gouden Zandloper voor social media-beleid, maar ook bij de ontvanger van het eerste exemplaar van De Stand, Menzis-CEO Roger van Boxtel.

14 mrt 2013

De Brauw, Deloitte en Ernst & Young adviseren NS bij gedeeltelijke overname HTM

Tram met vleugels

Nederlandse Spoorwegen (NS) neemt 49% van de Haagse vervoerder HTM over van de gemeente Den Haag. Met de deal is € 45 miljoen gemoeid. De infrastructuur van HTM blijft volledig in handen van de gemeente. Wel zijn er nog enkele beren op de weg die de deal kunnen dwarsbomen. Zo moet zowel de Haagse gemeenteraad - die zeer kritisch over de deal is - als de NMa de gedeeltelijke overname nog goedkeuren.

18 jan 2012

Nieuwe Uitdaging bij... Loyens & Loeff, Stibbe, CMS Derks en Lexence

Ze beginnen nu toch binnen te stromen, de partnerbenoemingen, bijvoorbeeld bij Loyens & Loeff. Alleen: het gaat bij dat kantoor om partnerbenoemingen in Luxemburg, Amsterdam is overgeslagen. Eén van de gelukkigen: Judith Raijmakers (foto), werkzaam bij de praktijkgroep Banking & Finance. En bij een aantal andere kantoren is een nieuw bestuur aangetreden. De volle bak Nieuwe Uitdagingen van deze week.

13 okt 2011

Nieuwe dealmakers bij Kennedy Van der Laan, Linklaters Beijing, Boer & Croon en Leonardo & Co

Veel prominente Nederlandse fusie- en overnameadviseurs hebben recent een carrièrestap gezet. Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan verwelkomt twee dealmakers van Van Doorne, adviseur Boer & Croon heeft een corporate finance adviseur van NIBC binnengehaald, een M&A advocaat van Linklaters Amsterdam slaat zijn vleugels uit naar China en RBS zoekt nog een baas voor de corporate finance afdeling. Een inkijkje in de transfermarkt van de eredivisie van fusie- en overnameadviseurs.

5 okt 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Eversheds Faasen, EBH Elshof en Kennedy Van der Laan

Per 1 oktober is Stijn van der Stap (foto) werkzaam bij het ondernemingsrechtteam van Eversheds Faasen, naamgever Faasen bij hetzelfde kantoor stapt uit het MT en wordt vervangen door Ingrid van Berkel, Jörgen Geelhoed is per 1 oktober aanstaande partner bij EBH Elshof Advocaten en Frans-Jozef Crousen en Hans van Ramshorst stappen over van Van Doorne naar de corporate transactiepraktijk van Kennedy Van der Laan. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

29 jun 2011

Marian Kennedy Fellowship 2011 naar het Zweedse Mitt Liv

De Marian Kennedy Fellowship wordt dit jaar uitgereikt aan Sofia Appelgren, oprichtster van Mitt Liv ('Mijn leven'). Deze organisatie richt zich op de arbeidsparticipatie van jonge, ambitieuze allochtone vrouwen uit de grote steden van Zweden. Mitt Liv koppelt hen via een mentorprogramma aan Zweedse bedrijven die diversiteit op de werkvloer tot speerpunt hebben gemaakt. Als fellow ontvangt Sofia Appelgren een beurs van €10.000. Dat meldt Kennedy Van der Laan in een persbericht.

4 mei 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Simmons & Simmons, CORP., Norton Rose en Van Doorne

Luc Cohen (foto) en Frenk Huisman zijn de twee nieuwe partners van Simmons & Simmons, Jurriaan Hermans is met ingang van 1 mei 2011 werkzaam bij CORP., Saskia Blokland is partner geworden bij Norton Rose en Dimitri van Hoewijk versterkt de Gezondheidsgroep van Van Doorne. Deze en veel andere Nieuwe Uitdagingen van deze én vorige week.

6 apr 2011

Advo-coaches: "Het beeld van de advocatuur is beperkt"

Tweede- en derdejaars rechtenstudenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam krijgen de kans om persoonlijk begeleid te worden door een zogenaamde advo-coach. Een professionele advocaat die de studenten meer inzicht kan geven in de praktijk van de advocatuur. "Studenten denken dat je honderd uur per week moet werken en dat er een bed in de kelder staat," aldus advo-coach Annemieke Kappert van Kennedy Van der Laan.

9 mrt 2011

Stand van de Advocatuur 2011: de stijgers en dalers van het afgelopen jaar

Procentueel is Linklaters - gemeten naar aantal advocaten - de snelste groeier van het afgelopen jaar. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur 2011, die op vrijdag 25 maart aanstaande wordt gepresenteerd. Linklaters kromp in de editie van vorig jaar met ruim twintig procent, dit jaar laat het kantoor een groei zien van maar liefst 42,9%. Het aantal advocaten groeide bij Linklaters van 28 naar 40. Nummer 2 is Fort, de nummer 3 is Kneppelhout & Korthals.

9 mrt 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Greenberg Traurig, Linklaters, Baker & McKenzie en Kennedy Van der Laan

Martijn Hermus en Reinier van de Steenoven zijn begin dit jaar benoemd tot aandeelhouder van Greenberg Traurig, Jan Willem de Boer (foto) treedt per 1 mei 2011 toe als corporate partner bij Linklaters, Corinne Schot heeft zich als partner verbonden aan Baker & McKenzie en Richard Neerhof is bij Kennedy Van der Laan aangesteld als adviseur van de praktijkgroep bestuurs- en omgevingsrecht. De Nieuewe Uitdagingen van deze week.

2 feb 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Fort, Nexa Velo, Kennedy, Teekens Karstens en De Breij Evers Boon

Berth Brouwer is per 1 januari 2011 toegetreden als partner bij Fort Advocaten te Amsterdam, Marsja Wierenga is per 1 januari 2011 overgestapt naar het Utrechtse Nexa Velo Advocaten, Kennedy Van der Laan versterkt de sectie onroerend goed- en bestuursrecht met de komst van Liesbeth Berkouwer, TeekensKarstens advocaten en notarissen heeft Pietia Laarhoven-van der Mark tot partner benoemden en Quirijn Biesheuvel (foto) is in dienst getreden als senior medewerker bij De Breij Evers Boon. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 jan 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Stibbe, Boontje, Greenberg Traurig en Kennedy Van der Laan

Vorige week druk met partnerbenoemingen en transfers, deze week druk. Stibbe heeft Kirsten Berger en Tim de Greve (foto) benoemd tot partners, Edith Molemans is benoemd tot junior partner bij Boontje Advocaten, Martijn Jongmans versterkt BANNING en Mark van Heeren en Evert-Jan Osnabrugge treden toe als partner bij Deterink Advocaten en Notarissen te Eindhoven. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

22 dec 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Boekel De Nerée, Kennedy Van der Laan en Wijn & Stael

Dirk-Jan Gondrie treedt met ingang van 16 december 2010 als advocaat-medewerker in dienst bij Boekel De Nerée, CMS Derks Star Busmann heeft advocaat Eduard Scheenstra benoemd tot junior partner, advocaat Doeke den Teuling begint in Amsterdam voor zichzelf, Kennedy Van der Laan richt zich na de beëdiging van partner Jan Schouten (foto) tot notaris op het "verder uitbouwen van het notariaat" en Wijn & Stael heeft een nieuw dagelijks bestuur. De laatste nieuwe uitdagingen van dit jaar.

24 nov 2010

Nieuwe Uitdaging bij...Heussen, Cox Ten Bruggecate en in Den Bosch

Het is rustig voor de feestdagen. Wel zijn er enkele bewegingen te melden. Kika Kaldenbach (foto) is aan de slag gegaan bij het Amsterdamse HEUSSEN advocaten. Een advocate verlaat Kennedy Van der Laan voor Cox Ten Bruggencate. Verder een nog geheim nieuw kantoor in Brabant. En omdat het november is hebben een nieuwe president. Deze en andere nieuwe uitdagingen volgende week.

6 okt 2010

In House bij... de NS

Logo voxiusHet corporate NS-hoofdkwartier in Utrecht maakt indruk: het trefpunt is ingericht als een wachtkamer in een station, er staat zelfs een heuse trein met zitjes. Overal timetables en computerschermen met reistijden ter decoratie: dit is een bedrijf dat trots is op zichzelf. Na ons interview met directeur Corporate Legal Martijn Haks wordt de overname bekend (door Oranjewoud) van NS-dochter Strukton voor € 68 miljoen. Haks: "Ik ben druk met Strukton bezig. Fascinerend bij de NS - honderd procent eigendom van de staat - is dan dat over zo'n deal direct Kamervragen worden gesteld."

29 sep 2010

Nieuwe Uitdaging bij... NautaDutilh, Hogan Lovells, Van Till en Baker & McKenzie

Madelon de Blok (foto) is in dienst getreden als senior associate bij NautaDutilh. Verder heeft Hogan Lovells in Amsterdam Machteld Hiemstra per 1 augustus 2010 aangetrokken en benoemd tot Counsel, en verruilt Joost Haans zijn functie bij Philips in voor een baan als counsel bij Baker & McKenzie Brussel. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

16 jun 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Flexadvocaten, Rechtstaete en Greenberg Traurig

Flexadvocaten in Amsterdam breidt uit met drie advocaten, waaronder Margot van der Meulen (foto). Verder is er uitbreiding bij Rechtstaete vastgoedadvocaten, Haan TuinmanSleijfer (dat overigens verder gaat als De Haan Advocaten) en Greenberg Traurig. Gekkigheidje in deze editie: we hebben een Quirijn én een Quirina. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 jan 2010

Nieuwe Uitdaging bij...Jonker Dirkzwager Kennedy en Loeff

Een hele reeks partnerbenoemingen deze week, geen transfers. Pot Jonker Seunke, Ekelmans & Meijer, Dirkzwager, CMS Derks Star Busmann, Loyens & Loeff, Kennedy Van der Laan, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en Bogaerts & Groenen maken allemaal melding van nieuwe partners. En Dirkzwager meldt een bestuurswisseling: Eric Boerma (foto) is toegetreden tot het dagelijks bestuur. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

11 okt 2009

"Wij zien de markt van de commodities als een uitdaging"

Waar veel advocatenkantoren vinden dat hun bestaansrecht vooral bestaat uit het bedienen van de high end van de juridische markt, zoekt Kennedy Van der Laan het óók in een heel andere hoek. Het kantoor wil nadrukkelijk andere sectoren dan alleen de top van het bedrijfsleven bedienen. "De advocatuur is van oudsher gewend om in elke auto een Ferrarimotor te leggen, maar voor een stadsauto heb je helemaal geen Ferrarimotor nodig," zegt managing partner Joost Linnemann. Maar: de Orde-regels werken belemmerend. Deel III in een serie interviews over de advocatuur en de gevolgen van de kredietcrisis.

8 okt 2009

Baker & McKenzie goede werkgever voor ouders

Baker & McKenzie doet het goed in een onderzoek naar de beste werkgevers voor ouders, de drie overige deelnemende advocaten- en notariskantoren - Clifford Chance, Kennedy Van der Laan en Loyens & Loeff - doen het minder. Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarlijkse onderzoek naar de beste werkgevers voor ouders van Lof Magazine. De Loflist is een vergelijking van deelnemende werkgevers onderling. Het is dus geen objectief oordeel ten opzichte van alle werkgevers in Nederland, aldus de redactie.

7 okt 2009

Baker & McKenzie goede werkgever voor ouders

Baker & McKenzie doet het goed in een onderzoek naar de beste werkgevers voor ouders, de drie overige deelnemende advocatenkantoren - Clifford Chance, Kennedy Van der Laan en Loyens & Loeff - doen het minder. Dat blijkt uit het vandaag verschenen jaarlijkse onderzoek naar de beste werkgevers voor ouders van Lof Magazine. De Loflist is een vergelijking van deelnemende werkgevers onderling. Het is dus geen objectief oordeel ten opzichte van alle werkgevers in Nederland, aldus de redactie.

25 aug 2009

Nieuwe Uitdaging bij... Eversheds Faassen DLA Piper en Cleber

Ewoud de Vries (foto) is per 17 augustus overgestapt naar Eversheds Faasen en Casper Hamersma is als partner toegetreden tot de praktijkgroep Ondernemingsrecht van DLA Piper. Hamersma is afkomstig van advocatenkantoor Stibbe. De twee genoemde kantoren melden beide nog twee andere nieuwe instappers. Het Amsterdamse nichekantoor Cleber (ondernemingsrecht en corporate litigation) heeft Jeroen Stal aangetrokken.

4 aug 2009

Kennedy Van der Laan wil drempel voor allochtonen verlagen

Kennedy Van der Laan vindt dat groepen allochtonen op de arbeidsmarkt nog onvoldoende de weg naar het kantoor kunnen vinden, en andersom. Het kantoor gaat daarom samenwerken met netwerkorganisatie Young Global People. Er worden onder andere in house dagen georganiseerd. Verder wordt via scouts gezocht naar potentials en worden filmpjes op de website van YGP geplaatst. Dat moet de wederzijdse drempel wegnemen.

4 aug 2009

Nieuwe Uitdaging bij... CMS HouthoffBuruma Banning Kennedy en Ekelmans & Meijer

Houthoff Buruma heeft drie medewerkers benoemd tot counsel, Banning heeft een nieuwe vastgoedman, Kennedy van der Laan heeft twee nieuwe partners, CMS Derks Star Busmann heeft een insolventieadvocaat erbij en Ekelmans & Meijer heeft Liane de Hoog (Foto) aangesteld als advocaat-medewerker voor de sectie Arbeids- en Medezeggenschapsrecht. De Nieuwe Uitdagingen van de afgelopen twee weken.

20 mei 2009

Advocatenoverzicht kampt nog met kinderziektes

Vorige week werd de website Advocatenoverzicht.nl gelanceerd door DGN publishers. Daar staan onder meer uurtarieven vermeld van de advocaat. Staatssecretaris Albayrak was bij de 'opening' aanwezig en stelde dat de advocaten die niet meedoen, zichzelf diskwalificeren. Inmiddels hebben 1200 kantoren zich aangesloten. Een korte verkenning leert dat de kinderziektes er nog niet uit zijn.

11 feb 2009

Rol advocaten bij Rochdale onderzocht

Onder de leden van de inmiddels teruggetreden Raad van Commissarissen (RvC) van de in opspraak geraakte Amsterdamse woningbouwvereniging Rochdale zaten ook twee advocaten. De commissarissen zouden zich koest moeten houden in ruil voor geld. "Spannende verhalen, maar de nuances kloppen niet," aldus een woordvoerder van Rochdale. Onderzoek moet nu helderheid brengen in de precieze rol van de Raad van Commissarissen.

30 sep 2008

Gevoelige knauw voor Allen & Overy in klantonderzoek

Het vermaarde Allen & Overy krijgt een gevoelige knauw in het jaarlijkse Incompany 100-onderzoek naar klanttevredenheid bij afnemers van zakelijke dienstverlening. De waardering voor het kantoor zakte vergeleken met vorig jaar met bijna een punt, naar 6,44. Ook Holla Poelman van Leeuwen krijgt ervan langs: de waardering daalde van 7,10 naar 6,35. Holla is daarmee hekkensluiter onder de advocatenkantoren. Winnaar van de editie 2008 is Van Doorne: het advocatenkantoor scoorde een 8,11, en is daarmee overall de beste zakelijke dienstverlener van Nederland.

1 jul 2008

In-House bij... Equens (voorheen Interpay)

Equens ontstond in 2006 vanuit een fusie met het Duitse TAI; daarvoor ging de onderneming door het leven als Interpay, en daar weer voor (vóór 1994) als onder meer de Bankgirocentrale. "Thans wikkelen we in Nederland en Duitsland rond de 7 miljard betalingen per jaar af" zegt Guido Bamberg, general manager legal van Equens op het hoofdkantoor te Utrecht. De onderneming maakt zich op voor de omzetting naar een Europese vennootschap, de SE. "Als echte Europese onderneming willen we graag ook een Europese uitstraling, maar het is een ingewikkeld en juridisch ingrijpend traject," aldus Bamberg.

3 jun 2008

Nieuwe Uitdaging bij... AKD en DLA

De partners en medewerkers van advocatenkantoor Van der Nat Litigation uit Amsterdam sluiten zich per 1 juni 2008 aan bij het advocaten- en notariskantoor AKD Prinsen Van Wijmen (AKD). Verder Nieuwe Uitdagingen bij DLA Piper en Bird & Bird, waar de vervanger van notaris Steven van der Waal is gevonden. De ruzie tussen Bird & Bird en de vertrokken Van der Waal lijkt nog altijd niet opgelost: partijen houden de kaken nog steeds stevig op elkaar.

11 mrt 2008

Nieuwe Uitdaging bij... CMS Kennedy Van der Laan Dijkstra Voermans

CMS Derks Star Busmann start per 6 maart een Dutch Desk in Kiev. De desk zal voor cliënten actief op de Oekraïense markt als aanspreekpunt fungeren. De desk moet ook spelers op de interne Oekraïense markt gaan bedienen. CMS Derks Star Busmann is het eerste Nederlandse kantoor dat dat ter plaatse start. De desk wordt geleid door mr. Ton Heebing.

4 dec 2007

Marian Kennedy verlaat Kennedy Van der Laan: een portret

Marian Kennedy stapt per 31 december 2007 uit de maatschap van Kennedy Van der Laan. Kennedy is meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de advocatuur. Dat ze daarin niet verder wil na haar vertrek weet ze zeker, maar ze blijft nog wel als of counsel verbonden aan Kennedy Van der Laan. Welke verandering in de advocatuur waren opvallend voor haar en hoe ziet zij de ontwikkelingen in de advocatuur voor vrouwen? Een portret van een vrouwelijke advocaat van wie de ondernemingslust nog even levendig is als aan het begin van haar carrière.

    | Mail de redactie | Print