NautaDutilh

NautaDutilh

Algemeen
Rechtsgebieden
Het kantoor
Het werkterrein
De mensen
Internationaal
De praktijk
Stage voor studenten
De Masterclass
Contact


Algemeen
NautaDutilh. Een kantoor voor advocaten, notarissen en belastingadviseurs met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Luxemburg, Londen en New York. Een kantoor met een rijke geschiedenis en traditie. Sinds 1724 om precies te zijn.

kantoor nautadutilhRechtsgebieden

 

 • Banking & Finance 
 • Corporate 
 • Employment
 •  Property 
 • Insurance 
 • Regulatory 
 • IP 
 • ICT 
 • Competition 
 • Tax 
 • Notariaat

 Om cliënten optimaal van dienst te zijn, werkt NautaDutilh niet alleen met praktijkgroepen, maar ook met multidisciplinaire teams welke zich richten op een bepaald marktsegment, bijvoorbeeld: financiële dienstverleners, energieleveranciers en aanverwante bedrijven, de farmaceutische en biotechnologische industrie, e-commerce, bouw- en vastgoed.

Het kantoor
NautaDutilh werkt in de juridische top. Nationaal en internationaal een unieke speler. Als onafhankelijk kantoor wordt NautaDutilh - als een van de weinige - niet geregeerd vanuit een internationaal hoofdkantoor. Die onafhankelijkheid gaat verder dan de organisatiestructuur. Onafhankelijkheidszin zit ons in het bloed. Het bepaalt hoe we denken, hoe we werken: autonoom, eigenzinnig, kritisch, buiten gebaande paden, altijd op zoek naar innovatieve en baanbrekende oplossingen. Het is een mentaliteit, onze mentaliteit.

Het werkterrein
NautaDutilh staat midden in de economie en weet wat er speelt in de wereld van de cliënt. Zowel op het gebied van wet- en regelgeving als op het gebied van trends en ontwikkelingen. Excelleren kan immers alleen vanuit vakmanschap. Daarbij zijn een brede basis en voortdurend groeiende kundigheid van zaken onmisbaar. Van oudsher is NautaDutilh dan ook actief in verschillende sectoren. Zakelijke dienstverlening op lokaal en internationaal niveau. In de praktijk gebracht door onze multidisciplinaire sectorteams die kennis bundelen en oplossingen bedenken voor nieuwe vraagstukken. Waar ook ter wereld.

De mensen
Bij NautaDutilh werken ruim 800 mensen. Ruim 400 daarvan zijn advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Een topjurist opereert niet vanuit een ivoren toren. Veel medewerkers van NautaDutilh hebben naast hun dagelijkse werkzaamheden maatschappelijke nevenfuncties. Als rechter-plaatsvervanger bijvoorbeeld, of (buitengewoon) hoogleraar, als bestuurder of juridisch adviseur. Bovendien zijn ze wetenschappelijk actief. Met publicaties in vaktijdschriften en dagbladen, gastcolleges en bijdragen aan symposia.

Internationaal
NautaDutilh opereert op internationaal niveau. Dat geldt ook voor veel van onze cliënten. In landen waar we zelf geen vestiging hebben, werken we nauw samen met topkantoren ter plaatse. Het resultaat is een wereldwijd netwerk. Snel, flexibel en toonaangevend. Als medewerker van NautaDutilh is dat netwerk jouw netwerk: je werkt niet alleen samen met juristen van andere vestigingen, maar ook met die van bevriende buitenlandse kantoren. Onmisbaar voor de kwaliteit van je werk, uniek als je bijvoorbeeld werkervaring in het buitenland wilt opdoen.

De praktijk
Onze cliënten zijn groot. Hun juridische vraagstukken vaak complex. Oplossingen liggen zelden binnen de expertise van één enkele praktijkgroep. Onafhankelijkheid volgens NautaDutilh betekent ook: vernieuwen, bestaande structuren dúrven te doorbreken. Bij Nauta denken we outside-in: niet de organisatiestructuur bepaalt hoe we werken, maar de behoefte van onze cliënten. Daarom hebben we, naast praktijkgroepen, een aantal multidisciplinaire teams. Gespecialiseerde denktanks, die zich concentreren op één field of interest of marktsegment zoals bijvoorbeeld financiële dienstverleners of de energiemarkt, e-commerce en bouwrecht en vastgoed. De actualiteit dient zich dan vanzelf aan...

Stage voor studenten
We zoeken mensen die goed zijn. Gedreven. Mensen die onafhankelijk denken, dat laatste misschien nog wel het meest. Als studentstagiair kun je 2 maanden bij NautaDutilh stage lopen. Eventueel korter. Je werkt dan met verschillende kantoorgenoten aan uiteenlopende zaken, gaat mee naar besprekingen en bent welkom bij alle sociale evenementen. Stage lopen op één van onze buitenlandse kantoren (Londen of New York) kan ook. Zo maak je nader kennis met ons. En - niet onbelangrijk - wij met jou. Bij een werkstage ben je voor langere tijd (doorgaans op parttime basis) werkzaam bij NautaDutilh. Werkstudenten assisteren bij lopende werkzaamheden. Scriptiestages zijn ook bespreekbaar.

De Masterclass
Elk voorjaar vindt onze Masterclass plaats. 24 gevorderde rechtenstudenten gaan de confrontatie aan met de rechtspraktijk. Begeleid door onze advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Een hersenkrakend, maar niet te missen evenement!

Contact
Voor meer informatie over solliciteren, studentstages of bijvoorbeeld het volgen van de Masterclass bij NautaDutilh neem je contact op met één van onze recruiters:

Pim van Mierlo, recruiter
Pim.vanMierlo@nautadutilh.com
020 - 7171 224

Mailen kan ook naar recruitment@nautadutilh.com en kijk ook op www.werkenbijnautadutilh.nl.

    | Mail de redactie | Print