Norton Rose Fulbright

Nieuws over Norton Rose Fulbright

9 jan 2019

Nieuwe Uitdaging bij... BarentsKrans, Hekkelman, Van Diepen Van der Kroef en Hogan Lovells

De partnerbenoemingen bij de grotere advocatenkantoren van het land blijven binnenstromen in het nog jonge jaar. Zo hebben zowel BarentsKrans als Hekkelman Advocaten ieder drie partners benoemd, en ook onder anderen Van Diepen Van der Kroef, Norton Rose Fulbright, Hogan Lovells en Conway melden nieuwe partnerbenoemingen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

4 jul 2018

Floortje Nagelkerke (Norton Rose Fulbright) wint European Women in Business Law Award

Floortje Nagelkerke, partner bij Norton Rose Fulbright in Amsterdam, is onlangs uitgeroepen tot de beste Europese advocate op het gebied van Financial Regulation. Ze won de onderscheiding In het kader van de Europe Women in Business Law Awards 2018. Het Nederlandse kantoor van Baker McKenzie won dit keer de landenprijs bij deze verkiezing.

1 mei 2017

Norton Rose Fulbright troeft Magic Circle af met meeste nieuwe vrouwelijke partners

Norton Rose Fulbright gaat ruim op kop als het gaat om de benoeming van nieuwe vrouwelijke partners. Van de 45 partners die het kantoor dit jaar wereldwijd heeft benoemd, zijn er 18 vrouw (40%). CMS, in Groot-Brittannië per maandag 1 mei gefuseerd met Nabarro en Olswang, volgt met 27% nieuwe vrouwelijke partners; ofwel 13 van de 48 promoties. Drie Magic Circle firms kunnen hier bij lange na niet aan tippen en missen zelfs hun eigen diversity targets.

5 apr 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Norton Rose Fulbright, Delissen Martens en Allen & Overy

Na liefst veertig jaar verbonden te zijn geweest aan De Brauw Blackstone Westbroek, maakt de in luchtvaartrecht gespecialiseerde Berend Crans (foto) de overstap naar Norton Rose Fulbright. Verder heeft Delissen Martens een nieuwe partner en maken zowel Houthoff Buruma als Greenberg Traurig een bestuurswissel bekend. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

4 mei 2016

Nieuwe Uitdaging bij... CMS, Clifford Chance, Jones Day en Osborne Clarke

De Dag van de Arbeid is jaarlijks het moment voor vele kantoren om nieuwe partners te verwelkomen: zo maakten CMS, Clifford Chance, Jones Day, Van Benthem & Keulen en Wijn & Stael hun nieuwste partners bekend. Daarnaast verwelkomen onder meer Osborne Clarke, Simmons & Simmons, Griph en Stek vers bloed. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

13 jan 2016

Nieuwe Uitdaging bij... CMS, Loyens & Loeff, Fort, Stek en Norton Rose Fulbright

De start van een nieuw jaar staat steevast garant voor tal van partnerbenoemingen, stappen omhoog op de carrièreladder of overstappen naar andere kantoren. Onder meer CMS, Loyens & Loeff, Boekel, Fort en Stek melden benoemingen van nieuwe partners. Verder zijn oud-advocaten van DLA Piper en HDK nieuwe kantoren begonnen, in de vele Nieuwe Uitdagingen van deze week.

7 okt 2015

Wel en wee in de M&A: Maas International, ISU Group, KWx en R2 Group

Het is de week waarin de chemie- en industriesector van zich liet horen. De afvalverwerking- en recyclingactiviteiten van Dusseldorp Groep komen in handen van REMONDIS; R2, producent van voedingsingrediënten en chemische producten, wordt overgenomen door Caldic en Hemmink Groep wordt eigenaar van KWx Holding, toeleverancier voor de offshore en (petro)chemische industrie.

10 jun 2015

Managing partner Daphne Broerse, Norton Rose Fulbright: ‘We zetten flink in op groei’

Sinds 1 juni mag ze zich een van de jongste – zo niet dé jongste – managing partners binnen de grote advocatuur noemen: Daphne Broerse (39), de nieuwe managing partner van Norton Rose Fulbright in Nederland. Onder haar leiding moet de Amsterdamse vestiging de komende vijf jaar in omvang verdubbelen. “Er is voor ons nog genoeg te winnen.”

28 apr 2015

Nieuwe Uitdaging bij… Norton Rose Fulbright, Allen & Overy, Boontje en Stek

Van alles wat deze week: een nieuwe partner, nieuwe advocaten, nieuwe associate partners, nieuwe counsels en een groot nieuw fusiekantoor in het familierecht. Onder de nieuwe advocaten Merel Huijbers (foto) die per 15 mei 2015 terugkeert op haar oude nest bij Boontje Advocaten Arbeidsrecht. De nieuwe uitdagingen van deze week.

24 mrt 2015

#SvdA2015: salarissen eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten bij de Top 50

Bij eerstejaars advocaten werkzaam bij de top 50 van advocatenkantoren beweegt het bruto salaris zich tussen 2.267 en 3.822 euro per maand - exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen. De beste betalende kantoren zijn Norton Rose Fulbright, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (3.520) en Baker & McKenzie (3.468). Norton Rose Fulbright is ook koploper bij vierdejaars advocaten (bruto 5.505 per maand) en zevendejaars advocaten (8.193). Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2015.

29 okt 2014

Loyens & Loeff hekkensluiter in 2014 Global 100

Het enige Nederlandse kantoor met een plek in de Global 100 van magazine The American Lawyer heeft zijn positie in die lijst nét aan weten te handhaven. Loyens & Loeff is in de 2014 Global 100 – gemeten naar omzet - gedaald van plaats 92 naar 100; de hekkensluiter behaalde een omzet van 384 miljoen dollar in het afgelopen financiële jaar. Een jaar eerder noteerde het kantoor nog 402 miljoen dollar omzet.

9 jul 2014

Advocatie TV: Ep Hannema van Norton Rose Fulbright

In de serie Bestuursvoorzitters van Advocatie TV is het deze keer de beurt aan managing partner Ep Hannema van Norton Rose Fulbright. Over de opkomst van accountants in de juridische dienstverlening: “Accountants zijn een zeer serieuze tegenstander. Hun marketing spend en investeringskracht zijn enorm. Die is vier tot vijf keer zo groot als die van advocatenkantoren.”

17 jun 2014

Nora van Oostrom naar Law Firm School

Nora van Oostrom, voormalig hoogleraar Notarieel Recht aan Universiteit Utrecht en woordvoerder van de KNB, treedt per 1 juli in dienst bij de Law Firm School als Executive Manager Onderwijs en E-Learning. Zij zal deze nieuwe functie combineren met haar woordvoerderschap van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en haar adviseurschap bij NautaDutilh.

3 jun 2014

Nieuwe Uitdaging bij Norton Rose Fulbright, Holla, Poelmann van den Broek, AKD en Boekel De Nerée

Na enkele rustige weken is een nieuwe transferperiode aangebroken. We hebben deze week kantoorwisselingen bij Norton Rose Fulbright, Holla, Poelmann van den Broek, AKD, Van Campen Liem, Boekel De Nerée, Griph tax & Law en Van Benthem & Keulen. Eén van de overstappers is Monieke Linck (foto): zij gaat van NautaDutilh naar Holla Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

15 mei 2014

Linklaters, KPMG en Norton Rose Fulbright adviseren bij fusie reisbureaus

Reisorganisaties D-Reizen en VakantieXperts bundelen hun krachten. De bedrijven hebben samen zo'n 500 reisbureaus in Nederland, en hebben daarmee bijna de helft van de markt in handen. Alle winkels van D-Reizen, VakantieXperts, Globe en Thomas Cook zullen worden verenigd in D-RT Groep, dat onderdeel gaat uitmaken van de Nederlandse tak van Duitse reisreus Raiffeisen Touristik Group (RTG). Dat bedrijf heeft ook reiswinkels in Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg.

21 mrt 2014

#SvdA2014: Gouden Zandloper snelste groeier 2010-2014 voor Linklaters

Linklaters wint dit jaar de Gouden Zandloper voor het snelst groeiende advocatenkantoor in de periode 2010-2014. Het kantoor groeide van 27 advocaten in 2010 naar 48 nu, een groei van 77,8%. Twee jaar geleden nam het kantoor ook al de Gouden Zandloper voor de snelste groeier ontvangst. Vorig jaar was het de beurt aan DVDW, dat nu de tweede plaats bezet.

20 mrt 2014

#SvdA2014: salarissen eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten bij de Top 50

Bij de eerstejaars advocaten werkzaam bij de top 50 van advocatenkantoren beweegt het bruto salaris zich tussen 2.207 en 4.085 euro per maand (exclusief vakantiegeld of eventuele toeslagen). De best betalende kantoren zijn Bird & Bird en Norton Rose Fulbright. Dat blijkt uit de Stand van de Advocatuur en het Notariaat, die aanstaande vrijdag wordt gepresenteerd in het WTC in Amsterdam.

20 feb 2013

Nieuwe Uitdaging bij... Jones Day, VDB en Ten Holter Noordam

Bij het nieuwe Jones Day Amsterdam zijn inmiddels twee M&A-partners toegetreden: Marcel van de Vorst, die na tien jaar Norton Rose verlaat en notaris Marc Rijkaart van Cappellen, afkomstig van Baker & McKenzie. Verder zijn er enkele partnerbenoemingen en overstappers bij andere kantoren, waaronder Annika Blanke (foto), die Van Doorne verruilt voor Palthe Oberman. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.
15 nov 2012

Dealtalk: Volop animo voor Gulf, Delta Lloyd wil hoger bod voor aandeel in Mediq

Tankstationketen Gulf zou in de belangstelling staan van meerdere grote partijen. Ook in fosforfabriek Thermpos zouden meerdere partijen wel brood zien. Snel handelen is dan gewenst, want faillissement ligt op de loer. En de overname van farmaciebedrijf Mediq door Advent, loopt het risico te klappen omdat Mediq aandeelhouders, waaronder Delta Lloyd, het bod van de Amerikanen te laag vinden.

24 okt 2012

Wereldwijd: Italianen naar Londen, Eversheds Zuid-Afrika splitst zich af

Een reeks van Italiaanse advocatenkantoren heeft Londen ontdekt, en er een vestiging geopend. Laatste loot aan de stam is Legance, een kantoor met 160 advocaten in Milaan en Rome. Verder heeft Eversheds Zuid-Afrika zich afgesplitst van Eversheds, opent Norton Rose in Tanzania en CMS in Barcelona, en groeit Clifford Chance gestaag in offshoring naar India.

10 okt 2012

Loyens & Loeff opnieuw enige Nederlandse kantoor in Global 100

In de ranking van de honderd grootste advocatenkantoren ter wereld, The 2012 Global 100, wordt Nederland dit jaar (wederom) vertegenwoordigd door één kantoor: Loyens & Loeff. In de hoogste regionen van de lijsten waarmee The American Lawyer jaarlijks laat zien wie in de advocatuur de groten der aarde zijn, zijn voornamelijk Amerikaanse en Britse kantoren te vinden. De meeste kennen we overigens wel van hun vestiging aan de Zuidas.

13 sep 2012

Norton Rose adviseert Russisch technologiebedrijf bij investering in Mapper

Het Russische staatsbedrijf Rusnano investeert € 40 miljoen in chipmachinebouwer Mapper en verwerft daardoor een minderheidsbelang in de Delftse ASML-concurrent. Bovendien zet Mapper een fabriek neer in Moskou. De investering is onderdeel van een co-investeringsprogramma dat in totaal zo'n € 80 miljoen moet opbrengen.

1 aug 2012

Wereldwijd: Baker in Casablanca, Linklaters zoekt partner in Zuid-Afrika

Er gaat haast geen week voorbij of de grote internationale advocatenkantoren in de wereld kondigen wel een fusie, overname of nieuwe vestiging aan in een ver land. Het barst van de activiteiten in vooral Azië, maar ook Australië, Zuid-Amerika en Afrika. Wij gaan die bewegingen kort en bondig bijhouden in de rubriek Wereldwijd. We trappen af met Baker & McKenzie dat zich vestigt in Casablanca, het liberaliseren van de juridische markt in Maleisië en de plannen van Linklaters om een samenwerking aan te gaan in Zuid-Afrika.

11 apr 2012

Norton Rose legt Maartje Govaert vast als partner

Maartje Govaert maakt een overstap naar Norton Rose om daar partner te worden. Govaert is nu advocaat medewerker bij De Brauw Blackstone Westbroek. Govaert heeft de afgelopen dertien jaar arbeidsrechtervaring opgedaan in London, New York en Amsterdam en heeft internationale cliënten bijgestaan in internationale projecten, al dan niet als onderdeel van een corporate transactie.

29 feb 2012

De race van kantoren naar global presence

Internationaal opererende advocatenkantoren zijn druk bezig met het veroveren van nieuwe markten. Er gaat haast geen dag voorbij of ergens in de wereld is er wel een fusie, overname, nieuwe vestiging of oprichting van samenwerkingsverband te melden van een groot advocatenkantoor. Advocatie maakte een overzicht van bewegingen op de wereldmarkt van - vooral - in Nederland aanwezige advocatenkantoren.

8 dec 2011

Nederlandse bedrijven doelwit van grootste cross-border deals 2011

De overnames van Provimi, Draka en Crucell zijn de grootste cross border-deals van 2011. Al deze drie overnames hadden een Nederlands bedrijf als doelwit. Dit komt overeen met het algemene beeld. Bij de grootste cross border-deals in 2011 ligt het initiatief bij buitenlandse partijen. Dit blijkt uit een analyse van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Het verschil kan dit jaar nog verder oplopen als het bod van het Mexicaanse Mexichem op Wavin van circa €800 miljoen slaagt.

7 dec 2011

Nieuwe Uitdaging bij... VMW Taxand, Boekel De Nerée, Deterink en Lexsigma

Turbulente dagen voor Marjan Olfers: naast de Ajax-perikelen is nu bekend geworden dat ze van DLA Piper overstapt naar VMW Taxand. En mededingingsrechtspecialist Claudia Bruins (foto) is per 1 december 2011 in dienst getreden bij Deterink Advocaten en Notarissen. Eerder werkte ze onder meer bij Baker & McKenzie, Norton Rose en Van Iersel Luchtman. Deze en de andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 okt 2011

5000ste Amsterdamse advocaat beëdigd

Bij binnenkomst van de rechtbank Amsterdam zitten op verschillende plekken jonge advocaatstagiairs zenuwachtig te frummelen aan hun bef. Vaderlijke patroons spreken geruststellende woorden, het ding zit goed, no worries. Zo meteen gaat de feestelijke buitengewone zitting beginnen waarin de 5000ste Amsterdamse advocaat wordt beëdigd. Zijn naam: Maurice Joppe, afgestudeerd aan de Radboud Universiteit, advocaatstagiair bij Houthoff Buruma.

31 aug 2011

Salaris Special advocatuur 2011: Norton Rose koploper

Advocatenkantoor Norton Rose betaalt - van de twaalf kantoren uit de Top 50 die dit jaar hebben deelgenomen aan het onderzoek - het hoogste bruto maandsalaris aan eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten. Dat blijkt uit het salarisonderzoek dat Sdu dit jaar opnieuw heeft uitgevoerd in samenwerking met RaymakersvdBruggen. Eerstejaars vangen bij Norton Rose bruto 3750 per maand, en dat loopt op naar 7653 per maand voor zevendejaars advocaten.

4 aug 2011

Column: hotspot Casablanca

Je vraagt je af hoe het kan: drie grote Britse advocatenkantoren die in amper een week tijd afzonderlijk melden dat ze een vestiging openen in Casablanca, de juridische hoofdstad van Marokko. Allen & Overy, Clifford Chance en Norton Rose maakten de afgelopen week bekend de stap naar Noord-Afrika te wagen. Preluderen ze op een spoedige en goede afloop van de Arabische lente?

3 aug 2011

Hotspot Casablanca

Je vraagt je af hoe het kan: drie grote Britse advocatenkantoren die in amper een week tijd afzonderlijk melden dat ze een vestiging openen in Casablanca, de juridische hoofdstad van Marokko. Allen & Overy, Clifford Chance en Norton Rose maakten de afgelopen week bekend de stap naar Noord-Afrika te wagen. Preluderen ze op een spoedige en goede afloop van de Arabische lente?

1 jun 2011

Conferentie bedrijfsjuristen: "They try to keep laywers out"

"They try to keep the lawyers out," fluistert een general counsel bij aanvang van de driedaagse conferentie van de Association of Corporate Counsel Europe (ACCE) deze week in Berlijn. Want dit is een bedrijfsjuristenfeestje. Voor veel van de meer dan 200 aanwezigen, afkomstig uit 22 landen, is de conferentie een jaarlijks weerzien met hun vakgenoten. De sfeer is allesbehalve stijf en formeel, het is een hechte internationale gemeenschap.

4 mei 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Simmons & Simmons, CORP., Norton Rose en Van Doorne

Luc Cohen (foto) en Frenk Huisman zijn de twee nieuwe partners van Simmons & Simmons, Jurriaan Hermans is met ingang van 1 mei 2011 werkzaam bij CORP., Saskia Blokland is partner geworden bij Norton Rose en Dimitri van Hoewijk versterkt de Gezondheidsgroep van Van Doorne. Deze en veel andere Nieuwe Uitdagingen van deze én vorige week.

10 feb 2011

Norton Rose adviseert Prime Ventures bij deals LiquaVista, Q-go en Layar

Het Nederlandse venture capital bedrijf Prime Ventures verkocht in januari technologiebedrijven LiquaVista en Q-go en sloot eind 2010 een deal met technologiereus Intel voor een investering van €10 miljoen in Layar. Bij alle deals kreeg het venture capital bedrijf juridisch advies van advocatenkantoor Norton Rose. Het kantoor is al bijna tien jaar betrokken als juridisch adviseur van Prime Ventures bij financieringsrondes en exits.

18 nov 2010

Ep Hannema van Norton Rose over fusie met Ogilvy Renault en Deneys Reitz

Maandag maakte de Britse Norton Rose Group bekend dat het per 1 juni 2011 fuseert met het Canadese Ogilvy Renault en het Zuid-Afrikaanse advocatenkantoor Deneys Reitz. Het nieuwe kantoor telt daarmee straks meer dan 2500 advocaten en heeft het 38 kantoren in haar wereldwijde netwerk. Ep Hannema, fusie- en overnameadvocaat en managing partner van Norton Rose Amsterdam was één van de onderhandelaars. "Wij kijken ook van Oost naar West."

19 mei 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Norton Rose en Greenberg Traurig

Deze rubriek oogt de laatste twee weken een beetje traurig... er zijn maar weinig overstappers of andere carrièrebewegingen te melden. Uitzondering is Harro Schulz (foto), die per 1 mei als of counsel is begonnen bij Greenberg Traurig. Norton Rose benoemde wereldwijd 23 advocaten tot of counsel of special counsel, waarvan één in Amsterdam. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 mrt 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Loyens & Loeff, Norton Rose en ScheerSanders

All quiet on the western front... er zijn nog steeds weinig transfers of partnerbenoemingen te melden. We hebben er toch nog een aantal bij elkaar gesprokkeld. Loyens & Loeff gaat een nieuwe managing partner benoemen: Maarten van der Weijden (foto), Norton Rose heeft een nieuwe advocaat en een nieuwe kandidaat-notaris, en Fransesco van der Linden is in dienst getreden bij ScheerSanders in Den Haag. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

22 okt 2009

RBS, Merrill Lynch en Loyens & Loeff ook adviseur bij overname Super de Boer

Zakenbankiers van RBS zijn samen met ING en Rothschild de financieel adviseurs van Casino bij de verkoop van hun aandeel in Super de Boer. BofA/Merrill Lynch en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseerden de commissarissen van Super de Boer bij de onderhandelingen. Hiermee komt het totale aantal adviseurs bij de strijd om Super de Boer op 8 zakenbanken, 7 advocatenkantoren en vier PR-bureaus.

15 okt 2009

Advocaat RWE: oplossing problemen Borselle nabij

"Het is een ordemaatregel en als zodanig wel begrijpelijk, maar juridisch is het niet sterk onderbouwd", zegt advocaat Weero Koster van Norton Rose over het besluit van de Arnhemse rechtbank in juli om voorlopig de verkoop van kerncentrale Borssele aan zijn Duitse client RWE te verbieden. Koster houdt zich niet direct met de procedure bezig, maar op afstand kun je de dingen vaak juist goed beoordelen. Volgens hem is er onvoldoende wettelijke grondslag voor de beslissing. Koster leidde het advies aan RWE bij de overname van Essent en staat daarmee op de vierde plaats in de league tables van het eerste halfjaar.

25 aug 2009

Nieuwe Uitdaging bij... Eversheds Faassen DLA Piper en Cleber

Ewoud de Vries (foto) is per 17 augustus overgestapt naar Eversheds Faasen en Casper Hamersma is als partner toegetreden tot de praktijkgroep Ondernemingsrecht van DLA Piper. Hamersma is afkomstig van advocatenkantoor Stibbe. De twee genoemde kantoren melden beide nog twee andere nieuwe instappers. Het Amsterdamse nichekantoor Cleber (ondernemingsrecht en corporate litigation) heeft Jeroen Stal aangetrokken.

17 mrt 2009

Creatief met Crisis: sabbaticals, wegblijfpremies en rond met de pet

Advocatenkantoren hebben ieder hun eigen manier om de crisis te lijf te gaan. Parttime partnerschap, betaalde sabbaticals, wegblijfpremies en uiteraard - in het buitenland - hardcore ontslagen. Ook wordt er rondgegaan met de pet: equity partners moeten investeren in het eigen kantoor. Verder staat het uurtarief onder druk. Ook in Nederland luidt steeds vaker de roep van cliënten om vaste, lage tarieven. Crisisfighting op zijn creatiefst.

10 mrt 2009

De Top 50 van 2009: twee kantoren erin, twee eruit

Vrijdagmiddag 20 maart is het zover: dan wordt in het WTC in Amsterdam het eerste exemplaar van de De Stand van de Advocatuur 2009 overhandigd aan staatssecretaris Albayrak van Justitie. De belangrijkste lijst in De Stand is natuurlijk de Top 50 van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. Die lijst houden we nog even geheim, maar we lichten hier wel alvast een tipje van de sluier: welke kantoren verdwenen uit de Top 50, en welke kantoren mogen zich de 'nieuwkomers' van 2009 noemen?

15 jan 2009

Simmons, Norton Rose en Freshfields adviseren bij miljardendeal Essent

Advocatenkantoren Norton Rose, Simmons & Simmons en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren bij het overnamebod van het Duitse energiebedrijf RWE op Essent van €9,3 miljard. Zakenbanken Citigroup, JPMorgan en Lazard treden op als financieel adviseurs. De energiebedrijven zijn het eens, maar politiek Nederland is er nog lang niet uit.

7 okt 2008

Nieuwe Uitdaging bij... Korvinus NautaDutilh en Luchtman

Keje Molenaar is met ingang van 1 oktober als partner toegetreden tot Korvinus Abeln Advocaten in Amsterdam. De voormalige speler van onder meer Ajax en Feyenoord is sinds 1989 als advocaat werkzaam en gespecialiseerd in arbeidsrecht en contractenrecht. Hiermee is een einde gekomen aan speculaties dat Molenaar in de markt zou zijn voor de Ultieme Uitdaging: de functie van Algemeen Directeur bij Ajax.

20 feb 2008

Geen koerswijziging Law Firm School

Initiatiefnemer en voorzitter prof. mr. Steven R. Schuit van de Law Firm School (LFS) ziet 'geen reden om de koers te verleggen', nu het College van Afgevaardigden in de vergadering van vrijdag 8 februari 2008 te kennen heeft gegeven grote twijfels te hebben over de gekozen opzet van de opleiding. Schuit onthoudt zich verder van commentaar over de vergadering.

    | Mail de redactie | Print