Radboud Universiteit Nijmegen

De Radboud Universiteit Nijmegen, opgericht in 1923, profileert zich als researchuniversiteit: aan de kwaliteit van de onderzoeksinstituten wordt veel waarde gehecht. De RU is qua omvang middelgroot, maar bestrijkt met acht faculteiten toch een breed wetenschappelijk spectrum, van klassieke talen tot kunstmatige intelligentie.

 
AdresThomas van Aquinostraat 6
 
PostbusPostbus 9049
 
Postcode en Plaats6500 KK Nijmegen
 
Telefoon(024) 361 2303/2301
 
Websitewww.ru.nl/rechten
 
MastersMasters aan de Radboud
 
Jur. faculteitsverenigingJFV Nijmegen
 
VerenigingenBekijk de lijst
 
Centra/institutenBekijk de lijst
 
BachelorsNederlands Recht, Internationaal & Europees Recht, Notarieel Recht, Recht en Management, Recht en Economie
 
CijfersBekijk de lijst
 
  
 

Nieuws over Radboud Universiteit Nijmegen

De 5000ste: Maurice Joppe, geen dertien in een dozijn

Hij is geen dertien in een dozijn-geval, zoveel is duidelijk, de 5000ste advocaat van Amsterdam. Maurice Joppe studeerde eerst gezondheidstechnologie aan de hts in Arnhem en stapte daarna over naar rechten. Hij studeerde in totaal negen jaar, met dank aan ouders en allerlei (bij)baantjes, waaronder ook werkgroepdocent Romeins Recht aan de Radboud Universiteit. De kersverse advocaatstagiair van Houthoff Buruma: "Er zijn heel veel dingen op mijn pad gekomen, en ik denk dat ik daar nu voordeel van heb."

5000ste Amsterdamse advocaat beëdigd

Bij binnenkomst van de rechtbank Amsterdam zitten op verschillende plekken jonge advocaatstagiairs zenuwachtig te frummelen aan hun bef. Vaderlijke patroons spreken geruststellende woorden, het ding zit goed, no worries. Zo meteen gaat de feestelijke buitengewone zitting beginnen waarin de 5000ste Amsterdamse advocaat wordt beëdigd. Zijn naam: Maurice Joppe, afgestudeerd aan de Radboud Universiteit, advocaatstagiair bij Houthoff Buruma.

Een greep uit het leven van (bijna) afgestudeerde rechtenstudenten: deel 3

Rechtenstudie.nl is gestart met een serie interviews met net afgestudeerde rechtenstudenten die iets vertellen over hun - al dan niet geslaagde - pogingen om werk te vinden. Wat moet je vandaag de dag doen om bij potentiële werkgevers binnen te komen? Hoeveel concurrenten heb je bij een sollicitatie? Heb je tips voor studenten die nu nog studeren? Vandaag is in deel II de beurt aan Gerda Doppenberg.

Rechtenstudenten waarderen Nijmegen en Tilburg het best

Het jaarlijkse onderzoek van Elsevier wijst dit jaar uit dat studenten de Master Nederlands recht aan de RU Nijmegen veruit het hoogste cijfer geven. Voor de Bachelor Nederlands Recht deelt Nijmegen de plaats met de Universiteit van Tilburg. Hein Coppes, secretaris faculteitsbestuur: "Een onderzoek onder 14.500 studenten en 1900 hoogleraren en UHD's is natuurlijk geen klein onbeduidend onderzoekje.Maar wat wij belangrijker vinden dan een eerste of tweede plaats, is dat de Tilburgse juridische opleidingen al jarenlang goed gewaardeerd worden, ook in andere onderzoeken."

    | Mail de redactie | Print