Stibbe

Stibbe

 

Wij zijn Stibbe. Wie ben jij?

Wij geloven in de klik
Die is er, of die is er niet. En of jij hem bij ons vindt, of toch ergens anders, dat kunnen wij niet voor jou bepalen. Dat bepaal jij zelf.

Wil jij op het hoogste niveau werken, voor internationale cliënten en met de allerbeste juristen? Wij leren je graag kennen. Bij Stibbe werken circa 300 juristen, verdeeld over kantoren in Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Dubai, Hong Kong, Londen en New York. Ben jij ambitieus, open, creatief en wil je er vol voor gaan?  Bij Stibbe pak je ook pro bono zaken op en gebruiken wij jouw kennis en onze ervaring voor diverse maatschappelijke belangen.

Stibbe behartigt de belangen van vele cliënten. Achter de schermen, maar ook in het volle licht van de publiciteit. Dat doen we al 102 jaar, sinds de oprichting aan het Rokin in Amsterdam. Met circa 190 juristen in 10 praktijkgroepen en met 7 vestigingen wereldwijd. De verschillende rechtsgebieden zijn onderverdeeld in praktijkgroepen. De eerste 27 maanden van je advocaatstage breng je door bij de praktijkgroep van jouw voorkeur. Daarna werk je een jaar bij een andere praktijkgroep om daar relevante ervaring binnen een ander rechtsgebied op te doen.

Onze advocaten en (kandidaat-)notarissen werken samen in de volgende praktijkgroepen:

- Administrative Law and Real Estate
- Commercial Litigation
- Corporate Litigation
- Corporate M&A
- Employment, Pensions and Incentives
- Energy / Industry
- EU Law, Competition and Regulated Markets
- Financial Markets Group / Finance
- Tax Law
- TMT / IP

Studentstage
Een stage die je nooit zult vergeten? Kom stage lopen bij Stibbe, in Amsterdam, Londen of New York!
Als derde- of vierdejaarsstudent kun je bij Stibbe de advocatuur of het notariaat komen verkennen. Een stage duurt meestal twee maanden, in overleg kan het ook korter zijn. Of je combineert het met het schrijven van je scriptie. Er is veel mogelijk.
Je doet veel praktische ervaring op. Je woont zittingen en praktijkgroepbesprekingen bij, helpt bij het voorbereiden van processtukken, het beantwoorden van rechtsvragen, het vervaardigen van conceptbrieven aan cliënten, advocaten en wederpartijen. Ook doe je literatuur- en jurisprudentieonderzoek. En natuurlijk zijn er kantooruitjes en andere momenten van ontspanning.
Je kunt ook een internationale stage volgen. Je loopt eerst twee maanden stage op ons kantoor in Amsterdam en vervolgens in Londen of New York. Je draait als student volledig mee in het Londense of New Yorkse team dat uit Nederlandse juristen bestaat.
Je krijgt een stagevergoeding, reis- en huisvestingskosten voor Londen en New York, en woon je ver van Amsterdam dan regelen we ook hier een appartement voor je.

Werken naast studeren
Wil jij tijdens je master ervaring opdoen? Of wil je tijdens het schrijven van je scriptie je ook meteen oriënteren op de toekomst? Kom in dienst als juridisch-assistent.Voor minimaal vier maanden ga je twee of drie dagen per week bij ons aan de slag. Je werkzaamheden zijn te vergelijken met die van een student-stagiaire of beginnend junior-medewerker.
Zo leer je in de laatste fase van je studie de praktijk van de advocatuur of het notariaat nog beter kennen. En ben je perfect voorbereid op je toekomst als junior-medewerker.

Benieuwd of er een klik is tussen ons?
Er zijn vele mogelijkheden om met Stibbe kennis te maken. Regelmatig vinden er kantoorbezoeken van studieverenigingen op ons kantoor plaats. Daarnaast organiseren we gedurende het jaar verschillende Praktijkdagen. Iedere twee maanden vinden er Stibbe Talks plaats. Hierin delen wij onze kennis met jou en gaan we het gesprek aan over actuele en interessante thema's.
Van 12 tot en met 18 mei 2015 vindt onze masterclass STBB2NY plaats, in het najaar kun je deelnemen aan onze masterclass 'London Calling'. Verder zijn wij ook aanwezig bij banenmarkten en congressen waar je uiteraard met ons kunt kennismaken.

Interesse in werken bij Stibbe?
Solliciteer dan via een van de sollicitatieformulieren op www.werkenbijstibbe.nl of neem contact op met Mariska van der Pluijm, Campusrecruiter (telefoonnummer 020 5460365).

    | Mail de redactie | Print