Tilburg University

Nieuws over Tilburg University

Are you challenged enough?

Onder rechtenstudenten is bekend dat juridische werkgevers tegenwoordig meer eisen dan alleen een diploma met goede cijfers. "Het is belangrijker om je tijdens je studententijd op verschillende vlakken te ontwikkelen, dan per se in vier jaar af te willen studeren," aldus Niels Mastenbroek, coördinator van de 'Challenge Programme' van de universiteit Tilburg.

Prijzen: Internet Scriptieprijs

Advocatenkantoor Brinkhof en XS4ALL Internet hebben een prijs in het leven geroepen voor de beste juridische scriptie op het gebied van Internet en Recht. De hoofdprijs bestaat uit een geldprijs van € 1.500,-, een betaalde studentstage bij Brinkhof, een ADSL-aansluiting van XS4ALL én publicatie van de scriptie!

Prof. Maurits Barendrecht: houding advocaat moet veranderen

Advocatie.nl sprak met kenners van de advocatuur over de beroepsgroep. Deze week is het woord aan professor Maurits Barendrecht van het Centrum voor aansprakelijkheidsrecht van de Universiteit Tilburg. Volgens hem zal de advocaat de komende jaren een ware mentale omslag maken: hij zal zich ontwikkelen van een difficulterende procestijger naar een oplossingsgerichte en faciliterende begeleider bij juridische problemen. "Communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden worden voor advocaten steeds belangrijker." Deel één uit een serie van zeven.

Rechtenstudenten waarderen Nijmegen en Tilburg het best

Het jaarlijkse onderzoek van Elsevier wijst dit jaar uit dat studenten de Master Nederlands recht aan de RU Nijmegen veruit het hoogste cijfer geven. Voor de Bachelor Nederlands Recht deelt Nijmegen de plaats met de Universiteit van Tilburg. Hein Coppes, secretaris faculteitsbestuur: "Een onderzoek onder 14.500 studenten en 1900 hoogleraren en UHD's is natuurlijk geen klein onbeduidend onderzoekje.Maar wat wij belangrijker vinden dan een eerste of tweede plaats, is dat de Tilburgse juridische opleidingen al jarenlang goed gewaardeerd worden, ook in andere onderzoeken."

"Topklas niet bedoeld om A- en B-studenten te creëren"

Steeds meer Rechtenfaculteiten komen met speciale programma's voor studenten die gemakkelijk door de stof gaan, en die een extra uitdaging zoeken. Is er geen gevaar dat er een soort elitestudent ontstaat? "Hierdoor krijg je geen A- of B-studenten, maar heeft het, zo hopen wij, juist een goede werking omdat de topklasstudenten anderen kunnen stimuleren om ook beter te presteren," aldus Loet van Wijk, coördinator van de Topklas van de Rechtenfaculteit in Tilburg.

Prijzen: BestGraduates Law 2008 winaar: Jitske Overboom

Op 9 mei was de finale van de BestGraduates Law 2008. De strijd werd gestreden in de boardroom van de Rembrandt Tower in Amsterdam. Tien studenten drongen uiteindelijk door tot de finale en streden om de felbegeerde titel. Maar er kan maar één de winnaar zijn, en dat was dit jaar: Jitske Overboom (24). Jitske is masterstudente Recht en Bedrijfsmanagement aan de Universiteit van Tilburg.

Wat doe jij voor de kost? Marc Groenhuijsen, hoogleraar, raadsheerplv. en...

...wetenschappelijk directeur.

Deze keer in de serie 'Wat doe jij voor de kost?' een interview met Marc Groenhuijsen. Hij is hoogleraar straf- procesrecht en victimologie, raadsheerplaatsvervanger in het Gerechtshof te Arnhem en wetenschappelijk directeur van Intervict. Onlangs heeft hij de dr. Hendrik Mullerprijs gewonnen. "Een gezaghebbende jurist die uitmunt in het systematisch doordenken van problemen", aldus de jury.

    | Mail de redactie | Print