Van Doorne

Van Doorne is een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor. Met circa 185 advocaten, notarissen en fiscalisten adviseren wij onze cliënten al bijna 90 jaar. Wij werken voor Nederlandse en internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. Ook zijn wij Rijksadvocaat. Wij streven naar duurzame relaties met onze cliënten. Met de meeste van hen werken we al jarenlang samen en daar zijn we trots op.

Twee kantoren, wereldwijd netwerk
Onze juristen worden ook internationaal erkend als vooraanstaande experts, zowel op hun vakgebied als in de sectoren waarin zij opereren. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid wereldwijd netwerk van leidende, onafhankelijke kantoren. Daardoor kunnen we vrijwel overal ter wereld snel schakelen om onze cliënten met raad en daad terzijde te staan, zonder daarbij aan enig kantoor te zijn gebonden.

Gaat verder, blijft dichtbij
Mensen en organisaties sterker maken en samen bouwen aan verantwoorde, duurzame oplossingen: dat is onze missie en die is terug te vinden in het hele kantoor. Van de manier waarop we samenwerken tot de ideële organisaties die we ondersteunen. Wij zijn een informele, open organisatie waarin mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Om een vraag vanuit verschillende perspectieven te bekijken, is creativiteit nodig en een open blik. Daarom hechten we aan diversiteit. Dat leidt tot betere oplossingen voor onze cliënten. Als zij succesvol kunnen opereren, hebben wij ons doel bereikt.

Het effect van onze aanpak zien we terug in mooie prijzen en hoge scores in de ranglijsten. Maar belangrijker vinden we dat onze cliënten, waarvoor we vaak al jaren mogen werken, ons waarderen om de persoonlijke relatie, aandacht en betrokkenheid. Van Doorne gaat verder én blijft dichtbij. Dat is in de eerste plaats een belofte aan cliënten, maar ook aan onszelf en aan nieuwe talenten. Kijk op onze site voor alle mogelijkheden om hier deel van uit te maken.

Recente deals

24-10-2019Nordic Capital neemt Conscia-groep over
23-10-2019VWPFS en Emil Frey kopen Auto Flevo
02-10-2019Silverfleet Capital neemt belang in BOA CoreDux

Nieuws over Van Doorne

11 sep 2019

Intertoys weer terug bij Blokker-eigenaar: Baker McKenzie en Van Doorne adviseren

Na enkele omwegen via Engeland en Portugal komen speelgoedketens Intertoys en Maxi Toys toch weer terug in Nederlandse handen. De oude eigenaar – tot afgelopen zomer Blokker Holding, nu Mirage Retail Group geheten – koopt Intertoys en Maxi Toys van het Portugese Green Swan, onder toeziend oog van Baker McKenzie en Van Doorne-advocaten.

21 aug 2019

MediaMonks lijft influencers van IMA in: Osborne Clarke en Van Doorne adviseren

Ze zijn niet meer weg te denken van YouTube en social media: de influencers die vooral jongeren lekker proberen te maken voor de nieuwste hippe producten. Het Amsterdamse influencer marketingbureau IMA wordt overgenomen door digitaal reclameproductiebedrijf MediaMonks. Osborne Clarke adviseerde de reclamemakers, Van Doorne de influencers.

7 jan 2019

Freshfields, Simmons & Simmons, Van Doorne adviseren bij overname Wasco

Wasco Holding, een Nederlandse groothandel voor verwarmings-, ventilatie- en aircosystemen, komt in handen van het management en investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Verkoper is de Amerikaanse distributeur Ferguson. Voor juridisch advies klopten de partijen aan bij Freshfields Bruckhaus Deringer, Simmons & Simmons en Van Doorne.

22 okt 2018

Hema weer Nederlands, ook dankzij De Brauw, NautaDutilh, Loyens & Loeff, Van Doorne

“Advocaten zijn niet meer welkom bij de Hema. Alleen als klant.” Aldus investeerder Marcel Boekhoorn vorige week op de persconferentie waar hij bekendmaakte de nieuwe eigenaar van Hema te zijn. Hij bedoelde vast niet de De Brauw-advocaten die hem adviseerden bij zijn jongste investering, of de NautaDutilh-, Loyens & Loeff- en Van Doorne-teams die eveneens waren betrokken bij de spraakmakende deal.

16 apr 2018

De Brauw, Allen & Overy, Van Doorne betrokken bij investering in micro precision fabrikant

De Brauw Blackstone Westbroek, Allen & Overy en Van Doorne kwamen recentelijk in actie bij een van de jongste investeringen van Gilde Buy Out Partners. De Investeringsmaatschappij heeft van Investcorp alle aandelen verworven in Veco Precision, fabrikant van metalen micro precisie onderdelen. De dealwaarde is niet openbaar gemaakt.

30 mrt 2018

Gouden Zandlopers 2018: juryprijzen voor Van Doorne, Stibbe, Pels Rijcken

Drie top 10-advocatenkantoren wonnen donderdag de juryprijzen bij de dertiende uitreiking van de Gouden Zandlopers, ’s lands meest prestigieuze prijzen voor de advocatuur. Van Doorne won de Gouden Zandloper voor beste marketingcampagne, Stibbe pakte de prijs voor de beste infographic en Pels Rijcken nam de award voor beste innovatie mee naar huis.

7 mrt 2018

Nieuwe Uitdaging bij... Osborne Clarke, Six, Florent en Watson Law

De Nederlandse vestiging van Osborne Clarke breidt haar Corporate M&A-praktijk uit met Marie-Louise Weeda (foto), afkomstig van Loyens & Loeff. Verder zijn drie advocaten van Holla met een voorliefde voor blockchain een nieuw kantoor gestart: Watson Law in Eindhoven. Ook hebben twee Van Doorne-advocaten, onder wie oud-partner Guus Kemperink, een eigen boutique geopend.

7 feb 2018

Osborne Clarke, Taylor Wessing, Van Doorne adviseren bij management buy-out Calco

Het Britse Inflexion Private Equity Partners financiert de management buy-out van de Nederlandse zakelijke detacheerder Calco Group, een bedrijf gespecialiseerd in detachering, coaching en opleiding van IT-professionals. Advocatenkantoren Osborne Clarke, Taylor Wessing en Van Doorne voorzagen de partijen van juridisch advies.

13 dec 2017

De blockchainteams van advocatenkantoren: 'Cliënten zijn nog voorzichtig'

‘Holla Advocaten bestormt de markt met veelbelovend Blockchainteam’, aldus een ronkend persbericht van eind vorige week. Nu is het Brabantse advocatenkantoor niet de eerste hiermee, maar de trend is duidelijk: meerdere grote advocatenkantoren tuigen tech savvy blockchainteams op om de juridische vertaalslag te maken. Zo waren Van Doorne en Pels Rijcken Holla al voor. "De huidige wet- en regelgeving biedt echt veel ruimte aan nieuwe initiatieven."

8 nov 2017

Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, Van Doorne, Houthoff, Fieldfisher en DLA Piper

De Brauw Blackstone Westbroek heeft per 1 januari 2018 twee nieuwe partners 'uit eigen kweek', te weten Machteld de Monchy (foto, Litigation)) en Henk van Ravenhorst (Tax/M&A). Daarnaast benoemt Van Doorne per 1 januari 2018 eveens twee nieuwe partners: Sjoerd Kamerbeek (Corporate/Commercial Litigation) en Andy Furr (Vastgoed). Verder Nieuwe Uitdagingen bij onder meer Houthoff, DLA Piper, Fieldfisher, Greenberg Traurig en Vondst.

27 sep 2017

De Brauw verliest laatste ICT-partner aan Van Doorne

De Brauw Blackstone Westbroek raakt zijn laatste ICT-partner kwijt. Bart van Reeken verlaat het kantoor na ruim dertig jaar om per 1 november partner te worden bij Van Doorne. Zaken op het vlak van IT contracting en outsourcing hebben niet langer de prioriteit binnen de strategie van De Brauw. “Ik was een beetje de geweldige hockeyer in een voetbalteam geworden. Dan kun je beter naar een goed hockeyteam gaan.”

25 sep 2017

Allen & Overy, Van Doorne adviseren bij videoconferencing overname

Avedon Capital Partners heeft twee vliegen in een klap geslagen in zijn ambitie om een wereldwijde speler op het vlak van audio- en videoconferencing te creëren. De investeringsmaatschappij neemt voor dit doel zowel het Amsterdamse Vissionsconnected als het Noorse Viju over, met de bedoeling deze bedrijven samen te voegen. Onder meer Allen & Overy en Van Doorne traden op als adviseurs.

21 aug 2017

De Brauw, Van Doorne adviseren bij afstoot vruchtensappen door FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft haar vruchtensappendivisie Riedel – producent van merken als Appelsientje, Coolbest en Dubbelfrisss – verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment. Een stoet aan (juridisch) adviseurs trad aan om de overname te begeleiden, onder wie Van Doorne, De Brauw Blackstone Westbroek en JanssenBroekhuysen.

12 jul 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Pels Rijcken, Stek, Heussen en Van Doorne

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn heeft twee advocaten van Ekelmans & Meijer verwelkomd: partner Aemile van Rappard (foto) en advocaat Myrte Berkvens versterken de corporate vastgoedpraktijk van het kantoor. Ook Stek heeft een nieuwe partner benoemd, en Van Doorne en Boels Zanders melden nieuwe nevenfuncties van enkele van hun advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

8 mrt 2017

Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters knokken mee in overnamestrijd TMG

Het overnamegevecht rond de Telegraaf Media Groep (TMG) wordt bitter. Nadat de Raad van Commissarissen van TMG maandag overeenstemming bereikte met Mediahuis en VP Exploitatie over het gedane overnamebod, besloot de centrale ondernemingsraad van TMG dinsdagavond dit besluit aan te vechten. Ook Talpa, de andere kaper op de kust, stapt naar de rechter. Onder meer Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters en De Brauw adviseren in de strijd.

22 feb 2017

Advocaten met focus op fintech: ‘Iedereen springt er nu bovenop’

Met de hype rond fintech op het kookpunt groeit het aantal advocaten en jongere partners dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in alternatieve betalingsvormen. Zij werken bijvoorbeeld in fintech-teams bij Houthoff Buruma, Van Doorne en Kennedy Van der Laan, of bij een nichekantoor als FG Lawyers. Wat zij zien: de gevestigde financiële orde begint fintech te omarmen. En ook: “De grootste hype is al voorbij. Fintech 2.0 komt eraan.”

21 dec 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Van Doorne, CMS, Straatman Koster en CORP.

Van Doorne lanceert per 1 januari 2017 een nieuwe sectie sanctierecht en trekt hiervoor nieuwe partner Jan Leliveld (foto) en adviseur Ed van Liere aan. Zij zijn beide afkomstig van het Haagse Wladimiroff en gespecialiseerd in corporate criminal defense. Verder hebben CMS, Straatman Koster, CORP. en Benvalor per 1 januari 2017 nieuwe partners benoemd. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 aug 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Houthoff Buruma, CMS, Bird & Bird en Van Doorne

Jetty Tukker (foto) heeft per augustus 2016 de overstap gemaakt van Allen & Overy - waar ze 16 jaar werkzaam was - naar Houthoff Buruma, waar zij is toegetreden als associate partner. Verder keert een IP-advocaat van Bird & Bird in Den Haag terug op het oude nest en zijn kandidaat-notarissen van CMS en Van Doorne onlangs beëdigd tot toegevoegd notaris. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

13 jul 2016

Nieuwe Uitdaging bij... BarentsKrans, Van Doorne, Pels Rijcken en Boekel

BarentsKrans heeft een nieuwe partner benoemd in de persoon van arbeidsrechtadvocaat Laurens de Graaf (foto). Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en Boekel beschikken sinds vorige week over nieuwe toegevoegd notarissen, terwijl VBC notarissen per 1 augustus uitbreidt met de komst van Demis van Lierop. De Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

28 jun 2016

Topkantoren druk met onzekere gevolgen Brexit: ‘Cliënten reageren verstandig’

De internationale topkantoren in Nederland worden sinds vrijdag bestookt met vragen van hun cliënten: wat heeft de aanstaande Brexit voor gevolgen voor hun business? Hoewel veel – zo niet alles – nog onzeker is, publiceerden De Brauw en NautaDutilh alvast Q&A’s met mogelijke implicaties voor diverse sectoren en rechtsgebieden en heeft Loyens & Loeff een Brexit Task Force in het leven geroepen.

14 dec 2015

Carlyle Group investeert in lingerie, NautaDutilh en Van Doorne geven aankoopadvies

Private equity-huis The Carlyle Group wordt de nieuwe eigenaar van lingeriemerk Hunkemöller en neemt daarmee het stokje over van het Franse PAI Partners. De dealwaarde is niet bekendgemaakt, maar Reuters speculeert over een aankoopsom van achtmaal de EBITDA, wat uitkomt op € 440 miljoen. De buy-out werd begeleid door NautaDutilh en Van Doorne.

19 okt 2015

League Tables Q3: De Brauw voorbijgestreefd door Allen & Overy en Loyens & Loeff

In de league tables over de eerste helft van 2015 zagen we dat de Nederlandse juridische dienstverleners goed gedijen door het voorzichtige herstel van de economie. Inmiddels zijn we een Chinese beurskrach, een vluchtelingencrisis en wat grote faillissementen verder. Hoe staat de M&A op de Nederlandse markt er nu voor?

22 jul 2015

League Tables H1: De Brauw toont spierballen, Houthoff levert productiefste adviseur

Na een afwezigheid van anderhalf jaar is het grootste kantoor van Nederland weer terug in de hoogste regionen van de OverFusies League Tables. De Brauw Blackstone Westbroek heeft in het eerste halfjaar zowel de meeste als de grootste deals op haar naam staan. Partner Arne Grimme zei het in het eerste kwartaal van 2015 al: “Ik ben optimistisch gestemd over dit jaar.”

10 jun 2015

Omzetten grote kantoren 2014: De Brauw en Stibbe noteren grootste stijgingen

’s Lands grootste advocatenkantoor heeft vorig jaar ook de grootste omzetgroei weten te realiseren: de inkomsten van De Brauw Blackstone Westbroek namen in 2014 met liefst 10,7% toe, van 133,27 miljoen euro in 2013 naar 147,53 miljoen. De omzetstijging van 1,91% binnen de grote advocatuur is echter vooral te danken aan de prestaties van enkele van de grootste kantoren: het aantal omzetdalingen is in de meerderheid.

18 mei 2015

Enkco Foodgroup in handen van management en Gilde, Van Doorne en Clifford Chance treden aan

Enkco Foodgroup, producent van koelverse en diepgevroren vlees- en vleesvervangende producten, heeft bekendgemaakt dat een overname door haar management en Gilde Buy Out Partners aanstaande is. De kopende partijen hopen met de transactie een sterkere groei voor Enkco te kunnen waarborgen.

4 mei 2015

NautaDutilh en Clifford Chance adviseren bij verkoop NL producent autospiegelsystemen

Private equity-kantoor Egeria verkoopt zijn meerderheidsbelang in de in Woerden gevestigde producent van aandrijfsystemen voor autospiegels Mirror Controls International (MCi) voor € 457 miljoen aan het Amerikaanse Flextronics International Ltd.. NautaDutilh begeleidde de koper bij de deal, terwijl Clifford Chance Egeria adviseerde.

8 apr 2015

De Heus en EW Group nieuwe aandeelhouders kippenslachter Plukon, Baker & McKenzie adviseert

Het herzien van de aandeelhoudersstructuur van Plukon Food, de grootste kippenslachter van Nederland, heeft geresulteerd in twee nieuwe eigenaars. Gilde verkoopt een deel van haar aandelenpakket aan Koninklijke De Heus en het Duitse EW Group. Laatstgenoemden kregen advies van Baker & McKenzie.

19 mrt 2015

#SvdA2015: De Brauw Blackstone Westbroek fier aan kop in de Top 50

De Brauw Blackstone Westbroek staat met 286 advocaten dit jaar opnieuw op positie 1 van de Top 50 van advocatenkantoren in Nederland. De nummers 2 en 3 zijn van positie gewisseld: Loyens & Loeff staat met 244 advocaten op plaats 2, NautaDutilh – in 2010 nog het grootste advocatenkantoor van Nederland – staat met 243 advocaten op plaats 3. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2015, die gisteravond is gepresenteerd.

10 dec 2014

Column: Boekel bashing?

We zijn dus niet getuige van het zinken van een schip. Nee, hier wordt een strak gesneden, hagelnieuwe Bayliner te water gelaten. Kijk en bewonder! Boekel De Nerée 2.0. Of is het inmiddels 3.0? Hoe dan ook: het Amsterdamse kantoor kiest voor een vlucht naar voren. Dat lijkt sowieso de aangewezen weg.

8 okt 2014

Vijftien fee earners van Boekel De Nerée naar Van Doorne

Naar nu blijkt nemen de drie vennoten die in april van dit jaar aankondigden over te stappen van Boekel De Nerée naar Van Doorne ook hun teams mee. Het gaat om Angelique Thiele (banking finance & insurance, vastgoed- en projectfinancieringen), Lisette Bieleveld (commercial contracts & commercial litigation) en vastgoednotaris Ariën van Heesen. Managing partner Hugo Reumkens van Van Doorne geeft desgevraagd aan dat het in totaal gaat om veertien of vijftien fee earners, plus wat ondersteunende staf.

2 sep 2014

Nieuwe Uitdaging bij Wybenga, Osborne Clarke, Bird & Bird en Vondst

Op 1 september zijn Frank van Ardenne en Robert Crince le Roy (foto) als partners toegetreden tot het Rotterdamse kantoor Wybenga Advocaten. Deze toetreding betekent dat er binnen het kantoor een ‘unieke nieuwe praktijkgroep ontstaat op het gebied van sanctie- en tuchtrecht’. Verder zijn er overstappers naar onder meer Osborne Clarke, Bird & Bird, Vondst Advocaten en Bingh Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

2 sep 2014

Jurist in Bedrijf: Winky Grote, International Card Services

International Card Services (ICS) is typisch zo’n bedrijf waar enkele miljoenen Nederlanders mee te maken hebben, al zal het merendeel zich hier niet bewust van zijn. Het in Diemen gevestigde ICS is Nederlands marktleider in de uitgifte van Visa- en Mastercard-creditcards. Winky Grote is er een van de drie bedrijfsjuristen en houdt er sinds vijf jaar alle mogelijke juridische borden draaiende.

18 jun 2014

Omzetten grote kantoren 2013: de weg omhoog is voorzichtig ingezet

Vertoonde de totale omzet van de grootste advocatenkantoren (N.V.’s) in 2012 nog een daling van bijna 1%, in 2013 is de weg omhoog weer heel voorzichtig ingezet. De omzet van 19 N.V.’s die half juni hun jaarrekeningen reeds hadden gedeponeerd bij de KVK, steeg met 0,6%, van ruim 1,184 miljard in 2012 naar 1,191 miljard vorig jaar. Uitschieter Stibbe wist een omzetgroei van liefst 18% te realiseren.

17 jun 2014

Nora van Oostrom naar Law Firm School

Nora van Oostrom, voormalig hoogleraar Notarieel Recht aan Universiteit Utrecht en woordvoerder van de KNB, treedt per 1 juli in dienst bij de Law Firm School als Executive Manager Onderwijs en E-Learning. Zij zal deze nieuwe functie combineren met haar woordvoerderschap van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en haar adviseurschap bij NautaDutilh.

3 jun 2014

Nieuwe Uitdaging bij Norton Rose Fulbright, Holla, Poelmann van den Broek, AKD en Boekel De Nerée

Na enkele rustige weken is een nieuwe transferperiode aangebroken. We hebben deze week kantoorwisselingen bij Norton Rose Fulbright, Holla, Poelmann van den Broek, AKD, Van Campen Liem, Boekel De Nerée, Griph tax & Law en Van Benthem & Keulen. Eén van de overstappers is Monieke Linck (foto): zij gaat van NautaDutilh naar Holla Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

8 mei 2014

Improved Corporate Finance en Van Doorne adviseren VanRiet bij private equityovername

Sorteerband

Investeerder Avedon Capital neemt een meerderheidsbelang in VanRiet Group, een Houtense fabrikant van sorteersystemen. Het precieze dealbedrag is niet bekendgemaakt, maar volgens Van Riet gaat het om minimaal € 30 miljoen. Met de investering is de fabrikant van plan om meer groei in het buitenland te financieren.

27 feb 2014

DLA Piper, ING en Clifford Chance adviseren bij private equity zorgdeal

Montagu Private Equity neemt een meerderheidsbelang in DORC, een Nederlandse fabrikant van instrumenten, apparaten en vloeistoffen voor oogchirurgen. Volgens bronnen ligt het overnamebedrag rond de $ 275 miljoen. De verkoop van DORC was een high-profile transactie in de Nederlandse M&A-markt gezien de dealwaarde en grote interesse vanuit de markt tot het laatste moment van de veiling.

21 dec 2013

Kerstfeest met kantoor: luxe presentjes en liefdadigheid

It’s the most wonderful time of the year. Vol kerstborrels- en feesten, natuurlijk ook bij de grote advocatenkantoren. Hoe luxe mag het zijn? Hoe ver springen advocaten uit de band in de donkere dagen voor Kerst? Valt reuze mee: drie kantoren die een kijkje in de keuken willen geven, houden het relatief bescheiden en houden bovendien de kerstgedachte in ere door volop aan liefdadigheid te doen.

4 sep 2013

Nieuwe Uitdaging bij… Bird & Bird, Benthem Gratema en Hoyng Monegier

Micheline Don

De vakantieperiode nadert zijn einde, dus beginnen de nieuwe uitdagingen weer binnen te stromen. Zo gaat Micheline Don (foto) als partner aan de slag bij De Grave De Mönnink Spliet, en heeft Bird & Bird een nieuwe partner in de internationale HR Services Group. Ook is er een nieuw Amsterdams nichekantoor geopend. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

30 jul 2013

Omzetstijging bij Boels Zanders en De Brauw, daling bij Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma

Omzetcijfers NV's 2012

Boels Zanders en De Brauw Blackstone Westbroek hebben een goed jaar achter de rug, Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma beduidend minder. Over de gehele linie genomen daalde de omzet van de NV's onder de advocatenkantoren in 2012 met 0,92%. Dat blijkt uit onderzoek van Advocatie.nl van de jaarrekeningen van de kantoren.

12 jun 2013

Serie Q&A in de M&A: Hugo Reumkens en Onno Boerstra van Van Doorne

Onno Boerstra

Deze weken publiceert OverFusies.nl een serie portretten waarin leidende personen uit de M&A wereld aan het woord komen. Welke ontwikkelingen zien zij in de huidige markt? Hoe denken zij daar met hun kantoor op in te spelen? En, niet onbelangrijk: hoe zien zij de toekomst van de markt op langere termijn? In deze aflevering Hugo Reumkens en Onno Boerstra (foto), respectievelijk managing partner en hoofd praktijkgroep ondernemingsrecht bij Van Doorne.

30 mei 2013

Serie Q&A in de M&A: Hugo Reumkens en Onno Boerstra van Van Doorne

Hugo Reumkens 2013

De komende weken publiceert OverFusies.nl een serie portretten waarin leidende personen uit de M&A wereld aan het woord komen. Welke ontwikkelingen zien zij in de huidige markt? Hoe denken zij daar met hun kantoor op in te spelen? En, niet onbelangrijk: hoe zien zij de toekomst van de markt op langere termijn? Deze week Hugo Reumkens en Onno Boerstra, respectievelijk managing partner en hoofd praktijkgroep ondernemingsrecht bij Van Doorne.

11 apr 2013

Van Doorne, MBCF en Allen & Overy adviseren bij private equitydeal werving- en selectiebureau voor technici

technisch personeel

Tracé, een werving- en selectiebureau dat is gespecialiseerd in technisch personeel, wordt verkocht aan The Employment Group. De kopende partij is een portfoliomaatschappij van private equitybedrijf Bencis Capital. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

27 mrt 2013

#SvdA2013: Een fel glimmend visje op het rif

Fel visje

Afgelopen vrijdag vond de presentatie plaats van de 18e editie van De Stand van de Advocatuur. De bijeenkomst kenmerkt zich door veel enthousiasme over de mogelijkheden van social media, niet alleen bij de bevlogen ‘social media goeroe’ Jim Stolze en de winnaar van de Gouden Zandloper voor social media-beleid, maar ook bij de ontvanger van het eerste exemplaar van De Stand, Menzis-CEO Roger van Boxtel.

6 mrt 2013

Nieuwe Uitdaging bij... Bird & Bird en Lexence

Bird & Bird Nederland heeft per 1 maart de belastingpraktijk uitgebreid met internationale handel- en douane-experts Brian Mulier (foto) en Goran Danilovic, en ook Pierrette Gaasbeek gaat bij het Haagse kantoor aan de slag. Verder heeft Lexence een nieuwe prof aan boord en zijn er uitbreidingen bij onder meer ReulingSchutte en Eversheds Faasen en CMS Derks Star Busmann. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

20 feb 2013

Nieuwe Uitdaging bij... Jones Day, VDB en Ten Holter Noordam

Bij het nieuwe Jones Day Amsterdam zijn inmiddels twee M&A-partners toegetreden: Marcel van de Vorst, die na tien jaar Norton Rose verlaat en notaris Marc Rijkaart van Cappellen, afkomstig van Baker & McKenzie. Verder zijn er enkele partnerbenoemingen en overstappers bij andere kantoren, waaronder Annika Blanke (foto), die Van Doorne verruilt voor Palthe Oberman. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.
30 jan 2013

De twitterende bestuursvoorzitter: Hugo Reumkens

De redactie is druk bezig met het samenstellen van de nieuwe Stand van de Advocatuur. Die wordt op 22 maart aanstaande gepresenteerd in het WTC in Amsterdam. Net als voorgaaande jaren hebben we een thema gekozen voor het boek: dit jaar is dat advocatuur en social media. Hier alvast een voorpublicatie van een interview dat we voor de Stand hebben afgenomen: Hugo Reumkens, de twitterende bestuursvoorzitter van Van Doorne.

9 jan 2013

Nieuwe Uitdaging bij… CMS, Eversheds en Simmons & Simmons

Het nieuwe jaar is aangebroken en daarmee voor velen ook een nieuwe uitdaging. We kunnen melding maken van maar liefst 26 advocaten die - veelal per 1 januari - de overstap maakten naar een ander kantoor of die binnen hun kantoor een stap zetten. Eva Schothorst-Gransier (foto) bijvoorbeeld, is tot salaried partner benoemd bij haar kantoor CMS Derks Star Busmann, net als twee van haar collega's. Deze en veel meer Nieuwe Uitdagingen.

12 dec 2012

Serie over starters: Griph

Op Advocatie deze weken een korte serie artikelen over startende advocatenkantoren. In deze vierde en voorlopig laatste aflevering twee jonge advocaten met tien jaar ervaring besloten dat het roer om moest. Ze ontwikkelden een nieuw model: Griph. "Wij denken dat er voor de mensen die afvallen of er geen trek in hebben, veel plek is om ergens anders een goede advocaat te zijn, met bovendien veel meer plezier in je werk."

3 okt 2012

Nieuwe Uitdaging bij... De Clercq, Jones Day, LEXSIGMA en Blix

Saskia Akkerman-Snijder (foto) is per 1 oktober jl. in dienst getreden bij LEXSIGMA advocaten te Amsterdam. Verder is Ferdinand Mason samen met senior associate Bastiaan Kout per direct overgestapt van Boekel de Nerée naar Jones Day, het van oorsprong Amerikaanse advocatenkantoor dat deze week bekendmaakte dat het een vestiging opent in Amsterdam. Deze en vele andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

26 sep 2012

Grote kantoren winnen terrein in Incompany 100

De grote advocatenkantoren winnen duidelijk terrein in het jaarlijkse Incompany 100-onderzoek naar tevredenheid onder klanten van zakelijke dienstverleners. Waren het voorheen altijd de kleine en middelgrote kantoren die de lijst aanvoerden, nu dringen de grotere kantoren door tot de top 10. De advocatuur als sector doet het overigens slechter. Voor het eerst staat de advocatuur niet op 1.

7 jun 2012

Van Doorne, Nomura en KPMG adviseren Altor bij verkoop kippenslachtmachinefabrikant

Investeringsbedrijf Core Time Brock CTB) neemt Meyn Food Processing, een producent van kippenslachtmachines, over van de Zweedse private equity investeerder Altor. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt. De Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMa) moet nog goedkeuring verlenen aan de deal.

31 mei 2012

Wester Partners, VDB Law en Ernst & Young adviseren bij overname GO Telecom

De Engelse aanbieder en distributeur van communicatiemidelen Micro-P neemt de Nederlandse telecomdistributeur GO Telecom over. Micro-P is onderdeel van het Iers/Engelse beursgenoteerde DCC Sercom, dat op haar beurt meer dan 150 merken in het Verenigd Koninkrijk onder haar hoede heeft in de branches IT en telecom. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

23 mei 2012

Nieuwe Uitdaging bij... Van Doorne, Van den Herik & Verhulst en Dijkstra Voermans

Patrick de Looff, voormalig voorzitter van de Jonge Balie Nederland, is per 9 mei jongstleden overgestapt van Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat in Utrecht naar Van Doorne N.V. in Amsterdam. Bij Van Doorne is hij als medewerker verbonden aan de praktijkgroep arbeidsrecht en gaat hij zich richten op de Europese en internationale arbeidsrechtpraktijk. Deze en enkele andere Nieuwe Uitdagingen.

22 dec 2011

In-house bij NIBC

In fusie- en overnameland is de bank NIBC een bekende naam, maar bij het grote publiek is de Haagse bank nog relatief onbekend. Hier lijkt verandering in te komen. Er is onlangs een succesvolle corporate campagne gevoerd, en met NIBC Direct zijn enige jaren geleden de eerste stappen gezet op de markt voor particuliere spaarders. De juridische afdeling van NIBC speelt hierin een belangrijke rol.

8 dec 2011

Nederlandse bedrijven doelwit van grootste cross-border deals 2011

De overnames van Provimi, Draka en Crucell zijn de grootste cross border-deals van 2011. Al deze drie overnames hadden een Nederlands bedrijf als doelwit. Dit komt overeen met het algemene beeld. Bij de grootste cross border-deals in 2011 ligt het initiatief bij buitenlandse partijen. Dit blijkt uit een analyse van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Het verschil kan dit jaar nog verder oplopen als het bod van het Mexicaanse Mexichem op Wavin van circa €800 miljoen slaagt.

8 dec 2011

In-house bij... NIBC

Zakenbank NIBC is bij het grote publiek misschien niet de bekendste naam, althans nog niet. Er is onlangs wel een succesvolle corporate campagne gevoerd, en met NIBC Direct zijn enige jaren geleden de eerste stappen gezet op de markt voor particuliere spaarders. Maar 'groot' is deze relatief kleine bank in het topsegment van zakelijke financiële dienstverlening.

27 okt 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en NautaDutilh bovenaan league tables Q123 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en NautaDutilh hebben hun nummer één posities op de Nederlandse fusie- en overnamemarkt vastgehouden. Dat blijkt uit de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Allen & Overy heeft bij de meeste deals geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2011. Advocatenkantoor NautaDutilh heeft de grootste dealwaarde genoteerd. Freshfields Bruckhaus Deringer en Van Doorne hebben goede zaken gedaan in het derde kwartaal.

26 okt 2011

Nieuw nichekantoor voor zakelijke mediation: Reuling Schutte DeWaard

In de VS bestaat het al langer, maar voor Nederland is het volstrekt nieuw, zeggen de oprichters van een nieuw nichekantoor, gespecialiseerd in zakelijke mediations en andere vormen van Alternative Dispute Resolution (ADR). Op 1 november openen Saskia Reuling, Eva Schutte en Tom de Waard hun nieuwe kantoor in Amsterdam. Opmerkelijk: ook Wil Tonkens, kortgedingrechter en vice-president van de rechtbank Amsterdam, en Els Swaab, oud-advocaat en voormalig voorzitter van de Raad van Cultuur, verbinden zich aan het kantoor.

13 okt 2011

Nieuwe dealmakers bij Kennedy Van der Laan, Linklaters Beijing, Boer & Croon en Leonardo & Co

Veel prominente Nederlandse fusie- en overnameadviseurs hebben recent een carrièrestap gezet. Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan verwelkomt twee dealmakers van Van Doorne, adviseur Boer & Croon heeft een corporate finance adviseur van NIBC binnengehaald, een M&A advocaat van Linklaters Amsterdam slaat zijn vleugels uit naar China en RBS zoekt nog een baas voor de corporate finance afdeling. Een inkijkje in de transfermarkt van de eredivisie van fusie- en overnameadviseurs.

5 okt 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Eversheds Faasen, EBH Elshof en Kennedy Van der Laan

Per 1 oktober is Stijn van der Stap (foto) werkzaam bij het ondernemingsrechtteam van Eversheds Faasen, naamgever Faasen bij hetzelfde kantoor stapt uit het MT en wordt vervangen door Ingrid van Berkel, Jörgen Geelhoed is per 1 oktober aanstaande partner bij EBH Elshof Advocaten en Frans-Jozef Crousen en Hans van Ramshorst stappen over van Van Doorne naar de corporate transactiepraktijk van Kennedy Van der Laan. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

7 sep 2011

Nieuwe Uitdaging bij... KBS, Hekkelman, Simmons & Simmons en Stek

Ellen Soerjatin (foto) is per 1 augustus 2011 partner geworden bij Stek, Simmons & Simmons heeft Rutger de Witt Wijnen aangetrokken als partner in de Financial Markets praktijkgroep in Amsterdam, Eva van Otterloo is overgestapt van Poelmann van den Broek in Nijmegen naar Hekkelman Advocaten & Notarissen in Arnhem en Cheryl Leunissen wordt partner bij Gijs Heutink Advocaten te Amsterdam. Een kleine greep uit het aanbod van deze week: de Nieuwe Uitdagingen.

1 sep 2011

"De bonanza is voor de advocatuur voorbij"

Onlangs vond in Amsterdam het AIJA-jaarcongres plaats. Tijdens een seminar voorafgaand aan het congres werd gesproken over de toekomst van de juridische dienstverlening in het algemeen, en die van de advocatuur in het bijzonder. Peter Kurer, voormalig bedrijfsjurist van UBS en thans adviseur van een groot advocatenkantoor, waarschuwde de advocatuur voor de laatste keer: "De bonanza is voorgoed voorbij."

31 aug 2011

Hoe gaat het met niet-advocaten in het bestuur?

Het toelaten van niet-advocaten tot het bestuur van een advocatenkantoor was tot voor kort niet toegestaan. De inwerkingtreding van de wijziging van de Verordening op de praktijkrechtspersoon op 1 januari 2010 betekende echter niet veel meer dan een codificatie van de praktijk waarin niet-advocaten via een omweg toch al jaren in besturen zitting namen. En niet voor niets. De ervaringen zijn positief, zo blijkt uit een kleine rondgang langs enkele kantoren.

31 aug 2011

Salaris Special advocatuur 2011: Norton Rose koploper

Advocatenkantoor Norton Rose betaalt - van de twaalf kantoren uit de Top 50 die dit jaar hebben deelgenomen aan het onderzoek - het hoogste bruto maandsalaris aan eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten. Dat blijkt uit het salarisonderzoek dat Sdu dit jaar opnieuw heeft uitgevoerd in samenwerking met RaymakersvdBruggen. Eerstejaars vangen bij Norton Rose bruto 3750 per maand, en dat loopt op naar 7653 per maand voor zevendejaars advocaten.

24 aug 2011

"Advocatenkantoren hebben vaak te veel cliënten"

"Wij hebben er eens onderzoek naar gedaan: we zouden ons klantenbestand met meer dan de helft terug kunnen brengen zonder daar in termen van omzet en winst last van te hebben. Mede gelet op de problematiek van de conflict of interest zal het beperken van het klantenbestand de komende jaren actueler worden." Dat zei key note speaker Stephen Denyer van Allen & Overy gisteren tijdens een seminar, voorafgaand aan het AIJA-jaarcongres in Amsterdam.

20 jul 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Kneppelhout & Korthals, Holla, Van Doorne en DLA

Zomerluwte natuurlijk, maar toch zijn er over de afgelopen weken nog wel wat transfers te melden. Kneppelhout & Korthals heeft een nieuwe directeur China Practice, Lin Li (foto). Holla Advocaten, De Brauw Blackstone Westbroek en Nysingh hebben nieuwe advocaten aan boord, en Van Doorne en DLA Piper hebben beide een nieuwe notaris. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

14 jul 2011

Private equity advocaat Arnout Stroeve stapt van Houthoff Buruma over naar Van Doorne

Ondernemingsrecht advocaat Arnout Stroeve is overgestapt van Houthoff Buruma naar Van Doorne. Stroeve houdt zich voornamelijk bezig met het opzetten en herstructureren van internationale structuren, financieringen en private equity transacties. Daarnaast adviseert Stoeve over diverse vennootschapsrechtelijke onderwerpen, onder meer aan beursgenoteerde ondernemingen. Verder geeft hij regelmatig advies aan omroepverenigingen.

23 dec 2010

In-House bij... Corio

Logo voxiusBij aankomst op Utrecht CS besef ik nog niet dat winkelcentrum Hoog Catharijne - waar ik doorheen loop op weg naar Corio - eigendom is van de onderneming, net als flagship shopping malls als Alexandrium in Rotterdam en Villa Arena in Amsterdam. "Wij bezitten, (her)ontwikkelen en exploiteren onze winkelcentra" legt general counsel Maud de Vries uit. "Dat maakt Corio uniek. Het business model bestaat uit het cashen van de huren, vorig jaar ten bedrage van 391 miljoen Euro."

15 dec 2010

Nieuwe Uitdaging bij... BANNING, LegalTree, Stibbe, Van Doorne en Eversheds

Volle bak deze week: BANNING Advocaten breidt de praktijkgroep Haven, Handel & Logistiek uit met Aike Krips, Legaltree heeft zich versterkt met Willemijn Ritsema van Eck en Ariënne Inden (foto) en Mathijs J.V. van Logten zijn benoemd tot partner bij Marree en Dijxhoorn. Verder breidt Stibbe de TMT-praktijk uit met Serge Gijrath, wordt Annemieke Hendrikse per 1 januari tot partner bij Van Doorne, heeft Eversheds twee nieuwe advocaten en wordt Rudi Minkhorst aandeelhouder bij Poelmann van den Broek. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

1 dec 2010

Nieuwe uitdaging bij... Boekel, GMW, Certa, BarentsKrans en Simmons

Er wordt aan het eind van dit jaar nog even flink gemoved en geshaked. Boekel de Nerée heeft twee nieuwe partners, Geertje Creijghton-Sluijk (foto) is aan de slag gegaan bij Drost & Van de Vijver, GMW Advocaten en BarentsKrans hebben een nieuwe partner en het nieuwe kantoor Hoyng Monegier timmert flink aan de weg met het inhuren van nieuwe krachten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

28 okt 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Van Doorne

Van Doorne breidt met ingang van 1 november de vastgoedpraktijk uit met notaris Jan-Willem Wiertsema. "Wij verwachten dat de vastgoedmarkt op termijn weer actief zal worden. Nederland gaat weer bouwen," aldus Thijs Clement, managing partner van Van Doorne. "Met de komst van Wiertsema versterken we onze bestaande praktijk en zijn we maximaal voorbereid op deze ontwikkeling."

27 okt 2010

Advocatenkantoren sluiten zich aan bij financieel onderzoeksinstituut VU

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een juridisch instituut opgericht: het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper Nederland, Freshfields Bruckhaus Deringer, Greenberg Traurig, Houthoff Buruma, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne hebben zich aan het nieuwe instituut verbonden.

26 aug 2010

KPMG en Allen & Overy adviseren Parcom Capital bij management buy-out Greencore

KPMG Corporate Finance en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren private equity-bedrijf Parcom Capital bij de management buy-out van de Nederlandse activiteiten van Greencore Group, een Ierse fabrikant van maaltijden- en sauzenfabrikant. Bluemind Corporate Finance begeleidt het kopende managementteam. Financieel adviseur Stamford Partners en advocatenkantoor Van Doorne geven advies aan Greencore Group.

25 mei 2010

Van Doorne en Nauta winnen Chambers Europe Awards voor Nederland

Van Doorne heeft donderdag 20 mei de Chambers Europe Client Service Award gewonnen voor Nederland. NautaDutilh werd verkozen tot beste Nederlandse Kantoor van 2010. Chambers doet jaarlijks onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van advocatenkantoren wereldwijd. De cliënttevredenheidsprijs werd uitgereikt in Londen tijdens de jaarlijkse Chambers Europe awards.

28 apr 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Linklaters, Marxman, Boontje en JPR

Linklaters, Marxman Advocaten en Boontje Advocaten hebben deze week nieuwe partners benoemd. En we hebben twee overstappers: Jacques Doon van JPR Advocaten wordt rechter, en zijn plaats als voorzitter van de onroerend goedsectie van JPR wordt ingenomen door Erna Pieters (foto). Verder is Jolanda Krijgsman aan de slag gegaan bij de sectie arbeidsrecht van Nysingh advocaten-notarissen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

26 mrt 2010

Stijgers en dalers in de Top 50

Ploum Lodder Princen is procentueel de snelste groeier van het afgelopen jaar. Het relatief jonge Rotterdamse kantoor werd in 1995 opgericht door zeven advocaten, die allen meerdere jaren praktijkervaring op de grootste Nederlandse kantoren hadden opgedaan. Inmiddels is het aantal advocaten gegroeid tot 53. Vorig jaar werkten er 43 advocaten. Gemeten over een periode van vijf jaar is TeekensKarstens, net als vorig jaar, de snelste groeier.

26 mrt 2010

De Top 50: De Brauw Blackstone Westbroek neemt stokje over van NautaDutilh

Logo TwitterDe Brauw Blackstone Westbroek heeft dit jaar de koppositie in de Top 50 van advocatenkantoren overgenomen van NautaDutilh. Het aantal advocaten bij De Brauw steeg van 273 naar 281. Het kantoor is daarmee de enige uit de Top 10 dat een stijging van het aantal advocaten laat zien. Dat blijkt uit de vrijdag 26 maart gepresenteerde Stand van de Advocatuur 2010, de jaarlijkse uitgave van KSU Uitgeverij.

17 mrt 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Certa, Eversheds Faasen en de Raad van State

Het aantal vacatures in de advocatuur lijkt aan te trekken, en dat zou in deze rubriek over enige tijd zichtbaar moeten worden. Nu is het nog erg rustig op de transfermarkt. We hebben een nieuwe partner, Rob de Win (foto), een nieuwe advocaat bij Eversheds Faasen en een voormalig advocaat die de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gaat leiden. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

19 jan 2010

Nieuwe Uitdaging bij...RESOR, CLERCQ en VMW

Wederom weinig transfers, maar wel Nieuwe Kantoornamen, Nieuwe Fusies en Nieuwe Kantoren. De blikvanger voor wat betreft dat laatste is natuurlijk RESOR, een kantoor dat zich met kopmannen Prof. Jako van Hees (foto), Nico Tollenaar en Lucas Kortmann gaat toeleggen "op (internationale) ondernemings- en insolventierecht met een focus op de juridische vraagstukken die zich voordoen bij financiële problemen". De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

5 jan 2010

Nieuwe Uitdaging bij... KienhuisHoving Boekx en De Brauw

Het nieuwe jaar is begonnen, voor sommige advocaten met extra glans: zij maakten een overstap naar een ander kantoor, of werden partner van kantoor. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor René Rorink (foto), Eelco Meerdink, Constantijn Voogt en Jitteke Blussé van Oud-Alblas. Verder heeft er een bestuurswissling plaatsgevonden bij Van Doorne, en is er meneer Clifford die gaat werken bij...Simmons & Simmons.

11 nov 2009

Loyens & Loeff en Houthoff Buruma het populairst onder starters

Loyens & Loeff en Houthoff Buruma zijn de populairste advocatenkantoren onder starters op de arbeidsmarkt. Dat blijkt het uit jaarlijkse Arbeids- en imago-onderzoek van Memory Magazine. NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek volgen gezamenlijk op plaats twee. Een andere conclusie uit het onderzoek: de advocatuur staat in de lijst van de meest geambieerde juridische beroepen nog altijd op plaats 1, maar de populariteit van het vak neemt de laatste jaren behoorlijk af. Vadertje Staat wint in deze onzekere tijden sterk aan aantrekkingskracht.

28 okt 2009

Diana van Everdingen naar AFM, Crucq naar JanssenBroekhuysen

Stibbe-partner Diana van Everdingen naar AFM. Corporate finance-adviseur Marktlink wordt versterkt met Eva Hukshorn van RBS en Dick Peters van KPMG. Advocaat Jan Hendrik Crucq gaat aan de slag bij niche-kantoor JanssenBroekhuysen en M&A advocaat Elke Janssens is bij NautaDutilh benoemd tot partner. Een overzicht van de recente carrièrestappen in fusie- en overnameland.

30 sep 2009

De achtbaan van de Incompany ranking

Baker & McKenzie is de nieuwe nummer één van advocatenkantoren in de ranglijst 2009 van het zakenblad Incompany100. Van Doorne, de grote winnaar van vorig jaar, bungelt nu ergens onderaan de lijst. De traditionele machtsverhoudingen verschuiven als gevolg van de economische crisis, stellen de onderzoekers. Advocatenkantoren zijn niet langer onaantastbaar en worden vooral afgerekend op hun prijs. Het grote aantal dalers en stijgers in de lijst is opvallend.

29 sep 2009

Nieuwe Uitdaging bij...Van Doorne, Marxman, NMa en DLA

Kriek Wille (foto) is als advocaat in dienst getreden bij Van Doorne, Marxman heeft een nieuwe advocaat en paralegal en BrensMulders en PlasBossinade hebben een nieuwe advocaat. Dat is het voor deze week qua transfers. Een rustig weekje dus. Minder rustig was het de afgelopen weken bij De Brauw Blackstone Westbroek: het nieuwe pand aan de Zuidas werd betrokken, er werd een nieuw bestuur benoemd en voormalig bestuursvoozitter Jaap de Keijzer begint morgen bij de NMa. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

21 jul 2009

Nieuwe Uitdaging bij... Boontje, Dijkstra Voermans en KupersTerhorst

Een paar overstappers, een nieuw advocatenkantoor in Weert, een nieuwe vestiging van Dijkstra Voermans in Amsterdam en een nieuwe juridische supplier voor MKB-Nederland: dat is de oogst aan Nieuwe Uitdagingen van de afgelopen twee zomerweken. Vooral voor arbeidsrechtadvocaten zit er nog wel wat beweging in de markt. Zo wordt Pauline Sick (foto) partner bij Boontje Advocaten.

6 mei 2009

De juridische Euroshoppers komen er aan

Er komen steeds meer ondernemingen die eenvoudige juridische dienstverlening en oplossingen bieden voor een laag tarief. Een trend die al gaande was, maar onder invloed van de economische crisis in een stroomversnelling is geraakt. Laten advocatenkantoren werk liggen, en zijn deze juridische Euroshoppers een nieuwe concurrent? "Ik denk dat de advocatuur een miljard euro laat liggen."

28 apr 2009

De voordelen van digitaal dicteren

Veel kantoren hebben de afgelopen periode de overstap gemaakt naar digitaal dicteren. De voordelen zijn talrijk: er zitten geen analoge bandjes meer in het toestel (die stuk kunnen gaan, met alle paniek van dien), de bandjes hoeven niet meer fysiek te worden afgeleverd bij de secretaresse en in de nieuwste variant worden de uitgewerkte documenten direct geïntegreerd in het documentmanagementsysteem. Een gesprek met facilitair manager Marion Verbunt van Van Doorne - dat dit jaar de overstap maakte - en Heijltjes Advocaten in Nijmegen.

20 jan 2009

Van Doorne en Lexence: twee kantoren, één reclameleus

De top van advocatenkantoren onderscheidt zich weinig van elkaar, berichtte Advocatie.nl in november vorig jaar. Dat dit bericht niet aan actualiteit heeft ingeboet, mag blijken uit het feit dat de kantoren Lexence en Van Doorne zich sinds enige tijd bedienen van dezelfde reclameleus. Van Doorne heeft het over "De wet van Van Doorne", bij Lexence ontdekt u "De wet van Lexence".

2 okt 2008

Twee notariskantoren in top 10 zakelijke dienstverleners

Notariskantoren zijn goed vertegenwoordigd in de top van de Incompany 100, het jaarlijkse onderzoek naar klanttevredenheid onder zakelijke beslissers. Van Putten Van Apeldoorn staat in de overall ranking van zakelijke dienstverleners op plaats 3 (waardering 7,56) en Veldhuizen Beens Van de Castel op plaats 6 (7,48). Wat lager op de ranking staan Hermans & Schuttevaer (plaats 32, 7,08) Actus op (33, ook 7,08) en Suwijn (50, 7,0).

30 sep 2008

Gevoelige knauw voor Allen & Overy in klantonderzoek

Het vermaarde Allen & Overy krijgt een gevoelige knauw in het jaarlijkse Incompany 100-onderzoek naar klanttevredenheid bij afnemers van zakelijke dienstverlening. De waardering voor het kantoor zakte vergeleken met vorig jaar met bijna een punt, naar 6,44. Ook Holla Poelman van Leeuwen krijgt ervan langs: de waardering daalde van 7,10 naar 6,35. Holla is daarmee hekkensluiter onder de advocatenkantoren. Winnaar van de editie 2008 is Van Doorne: het advocatenkantoor scoorde een 8,11, en is daarmee overall de beste zakelijke dienstverlener van Nederland.

29 jul 2008

Procureur afgeschaft, dienstverlening gaat door

Op 1 september aanstaande is het zover: vanaf die datum wordt de procureur afgeschaft. Veel kantoren gaan echter gewoon door met het aanbieden van procureursdiensten. "Wij vinden het zonde om die expertise te verliezen," zegt P.N. van Regteren Altena van Van Doorne. Andere insiders waarschuwen voor onvoorziene gevolgen: "Volgens ons zien de kantoren iets wezenlijks over het hoofd: ze promoveren van procureur naar advocaat," aldus advocaat Peter van Swaaij.

4 jun 2008

Niet alle grote kantoren uitgenodigd voor Charter diversiteit

Op 28 mei hebben 45 bedrijven het Charter Talent naar de Top - ter stimulering van de doorstroming van vrouwen naar topfuncties - ondertekend. Onder die bedrijven zeven grote advocatenkantoren. Opvallende ontbrekende namen zijn Houthoff Buruma (qua omvang het tweede kantoor van Nederland) en De Brauw Blackstone Westbroek (nummer 3). Een bewuste keuze?

28 mei 2008

Kandidaat wordt notaris én partner

Het komt niet vaak voor: een kandidaat-notaris die als partner wordt benoemd. Het gebeurde Jacobine Tinselboer bij KienhuisHoving (Enschede en Oldenzaal). Overigens wel met een notarisbenoeming in het vooruitzicht: het Bureau financieel toezicht (Bft) buigt zich op dit moment over haar ondernemingsplan. Tinselboer komt oorspronkelijk uit Twente: "Dat is een voordeel, want dan weet je een beetje hoe het hier gaat".

1 apr 2008

In-House bij... Unit4Agresso

Voxius
i.s.m. Voxius
Voormalig advocaat Paul Oschatz is thans Legal Director & Company Secretary bij Unit4Agresso, het softwarebedrijf. "Er komt steeds meer regelgeving rond de beurs, eigenlijk vooral vanaf 2003 toen we Tabaksblat kregen. Je bent meer en meer bezig met het managen van de interne informatiestromen, intern aandelenbezit, personeelsopties en de gerelateerde meldingen." Het volgende deel van de serie In house bij...
20 feb 2008

Geen koerswijziging Law Firm School

Initiatiefnemer en voorzitter prof. mr. Steven R. Schuit van de Law Firm School (LFS) ziet 'geen reden om de koers te verleggen', nu het College van Afgevaardigden in de vergadering van vrijdag 8 februari 2008 te kennen heeft gegeven grote twijfels te hebben over de gekozen opzet van de opleiding. Schuit onthoudt zich verder van commentaar over de vergadering.

4 dec 2007

Marian Kennedy verlaat Kennedy Van der Laan: een portret

Marian Kennedy stapt per 31 december 2007 uit de maatschap van Kennedy Van der Laan. Kennedy is meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de advocatuur. Dat ze daarin niet verder wil na haar vertrek weet ze zeker, maar ze blijft nog wel als of counsel verbonden aan Kennedy Van der Laan. Welke verandering in de advocatuur waren opvallend voor haar en hoe ziet zij de ontwikkelingen in de advocatuur voor vrouwen? Een portret van een vrouwelijke advocaat van wie de ondernemingslust nog even levendig is als aan het begin van haar carrière.

28 nov 2007

Orde van Advocaten ziet The Law Firm School als 'eliteklasje'

De postacademische opleiding voor afgestudeerde juristen is een feit. Per 1 september 2008 opent The Law Firm School haar deuren voor juristen die zich na hun masterstudie rechten willen voorbereiden op de internationale juridische praktijk.
Wat is The Law Firm School en hoe is deze tot stand gekomen? En wat vindt de Orde van Advocaten van de nieuwe school? Hierover een kort interview met Willem Bekkers, Algemeen Deken van de Orde van Advocaten.

27 apr 2005

NRG koopt Swets Farrington

Wesseling, Michiel (Houthoff Buruma)

NRG Group en Swets Farrington hebben overeenstemming bereikt over een overname. Het in Haarlem en Lisse gevestigde Swets Farrington is specialist in input en document management. Met circa honderd medewerkers gaat het in zijn geheel over naar NRG Benelux.

    | Mail de redactie | Print