Van Doorne

Van Doorne

                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Algemeen
Haal het beste uit jezelf
Van Doorne houdt je scherp
Jouw carrière, jouw verantwoordelijkheid
Balans
Studentstage
Juridisch assistentschap
Solliciteren
Zien is geloven
Meer informatie

 

Algemeen
Kantoor Van Doorne

Geslepen en gedreven staan we bij Van Doorne op scherp voor de zakelijke belangen van onze cliënten. Vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Aruba, Bonaire en Curaçao maken we ons sterk voor nationale en internationale cliënten in het bedrijfsleven, de non-profitsector en de overheid. Praktisch en doelgericht werken we aan concrete, werkbare oplossingen. Voor elke sector, op elk rechtsgebied. Direct, nuchter en met korte lijnen.

Als onafhankelijk Nederlands advocatenkantoor tonen we onze zelfstandigheid in de praktijk. We houden er een eigen cultuur en een eigen manier van werken op na. Door onze kennis en expertise in verschillende praktijkgroepen en teams te bundelen, bestrijken we het zakelijke recht in de volle breedte en tillen we onze dienstverlening naar een hoger niveau. Ook spreken we bij Van Doorne klare taal. We bieden bruikbaar juridisch advies. Zonder omhaal van woorden, op het scherp van de rede.

Haal het beste uit jezelf

Scherpte is ons handelsmerk. Onze advocaten, notarissen en fiscalisten zijn even pragmatisch als ambitieus en presteren op de toppen van hun kunnen. Ook als stagiaire of medewerker zul je merken dat de lat hier hoog ligt. Kom je bij ons werken, dan verwachten we dat je het beste uit jezelf haalt. Dat je ambitieus genoeg bent om kansen te herkennen én te grijpen. Dat je niet braaf blijft afwachten, maar zelf het initiatief neemt. Andersom mag je van Van Doorne ook het nodige verwachten. Een uitdagende en inspirerende werkomgeving, bijvoorbeeld. Of de bereidheid om te investeren in jouw talent.

Van Doorne houdt je scherp

Kennis is ons grootste kapitaal. Bij Van Doorne ben je daarom nooit klaar met leren. Om scherp te worden én te blijven als advocaat, fiscalist of notaris bieden wij een uitgebreid, hoogstaand opleidingsprogramma gericht op jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Met juridisch inhoudelijke cursussen, jurisprudentielunches, studiedagen, trainingen en seminars houden we je continu bij de les en leggen we de basis voor een succesvolle juridische carrière.

Jouw carrière, jouw verantwoordelijkheid

Speerpunt in ons opleidingsprogramma is training on the job. De vorderingen die je maakt worden door je collega's nauwlettend gevolgd en regelmatig besproken. Tijdens je stage is de begeleiding het meest intensief. Maar ook daarna, als je als medewerker aan ons kantoor verbonden blijft, kun je op onze ondersteuning en begeleiding rekenen. Van Doorne biedt je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en verder te groeien, maar het initiatief ligt bij jou. Het is jouw carrière, het is jouw verantwoordelijkheid.

Balans

Behalve onze kennis, houden we ook de balans tussen werk en privé scherp in het oog. We bewaken de belangen van onze cliënten, zoals we ook onze eigen belangen bewaken. Ook van jou verwachten we dat je je eigen balans verdedigt. Dat je alles geeft tot een zekere grens. Onze praktijk leert dat je beter en scherper presteert wanneer je de zaken in evenwicht houdt.

Studentstage

Een studentstage kun je beschouwen als aanvulling op je studie, maar ook als een eerste stap bij het maken van een keuze voor je loopbaan na je studie. Als je geïnteresseerd bent in de advocatuur, fiscaal recht of het notariaat, dan kun je als rechtenstudent bij Van Doorne solliciteren naar een studentstage. Zij bieden studenten de gelegenheid om een stage van 2 maanden te lopen in Amsterdam of Curaçao. Het streven daarbij is om je zo volledig mogelijk kennis te laten maken met alle facetten van de advocatuur (zowel de adviespraktijk als de procespraktijk) of van het notariaat en van Van Doorne in het bijzonder. Als studentstagiaire kun je worden ingezet bij het voorbereiden van procedures, het maken van processtukken en bij het voorbereiden van besprekingen en rechtszittingen. Je woont dergelijke besprekingen en zittingen zoveel mogelijk bij en je 'loopt mee' in kort gedingen. Voor het notariaat word je ingezet bij de voorbereiding van akten en andere notariële stukken. Daarnaast neem je deel aan sectiebesprekingen, werkoverleg, jurisprudentielunches, opleidingsactiviteiten en andere aangelegenheden. Je bent natuurlijk ook welkom bij kantoorborrels, sportevenementen en andere activiteiten. Om een optimaal beeld te geven van de werkwijze, word je bij een advocaat, fiscalist of notaris op de kamer geplaatst. Tijdens je stage bereid je een korte presentatie voor, die je aan het einde van je stageperiode presenteert. Je behandelt een onderwerp dat in de loop van je stage gezamenlijk is vastgesteld. Na afloop van de presentatie zullen de advocaten, fiscalisten en of notarissen met jou van gedachten wisselen over de inhoud. De studentstagevergoeding bedraagt €700,- bruto per maand. Je reiskosten worden vergoed op basis van OV 2de klas.

Juridisch assistentschap

Naast een studentstage biedt Van Doorne je de mogelijkheid om naast je studie als juridisch assistent mee te draaien in de praktijk. Als juridisch assistent werk je 2 dagen per week voor een periode van minimaal 3 maanden bij een praktijkgroep en verricht je verschillende juridische ondersteunende werkzaamheden. Voor juridisch assistenten geldt dezelfde sollicitatieprocedure als voor studentstagiaires.

Solliciteren

Bijna en net afgestudeerde juristen en juristen met werkervaring kunnen solliciteren. Zowel een open sollicitatie als een sollicitatie naar aanleiding van een vacature is welkom. Een sollicitatiecommissie, die bestaat uit een aantal partners en medewerkers, maakt de eerste selectie op basis van brief, cv, cijferlijst en eventuele stagebeoordelingen. Als deze positief is, dan word je uitgenodigd voor een oriënterend selectiegesprek. Ook krijg je een test, die onder andere je cognitieve vaardigheden vaststelt. Als je door de test komt en het eerste gesprek verloopt wederzijds naar wens, volgt een tweede selectieronde. Deze bestaat uit het schrijven van een kort betoog naar aanleiding van een stelling en twee selectiegesprekken. Hierna ontvang je binnen een paar dagen bericht of we je een aanbieding willen doen om bij ons te komen werken.

Zien is geloven

Natuurlijk kunnen we nog veel meer over onszelf vertellen. Over onze maatschappelijke betrokkenheid en onze passie voor sport, bijvoorbeeld. Of over hoe we het nuttige met het aangename verenigen in onze eigen kantoorkroeg. Maar liever laten we je zelf een beeld vormen van ons kantoor en onze sfeer. Liever laten we je met eigen ogen zien dat we anders zijn. Ga naar www.werkenbijvandoorne.nl en je weet wie je voor je hebt.

Meer informatie
Willemijn Wille

Neem voor meer informatie contact op met:
Willemijn Wille, Recruiter
T: +31 (0)20 6789 338
E: willew@vandoorne.com

    | Mail de redactie | Print