Kantoorfilmpje: Bad ass Mr Rein versus Egghead

Nog snel even hinderlijk je Fiatje voor een grote Audi op een parkeerplaats proppen, dáár gaat het om in de wereld van Mr Rein. ‘In his world it’s all about the speed of action,’ dondert de voice over met een loeivet Amerikaans accent. Oftewel: Rein Advocaten & Adviseurs uit Assen doet in het kader van de recruitment een Wessel Tideman & Sassentje. Of een Weeningkje.

Het wordt een genre op zich: advocatenkantoren die zich met een lollig filmpje Op YouTube in de kijker willen spelen bij aanstormend talent. Of zoiets. Rein Advocaten & Adviseurs probeert nu het met een soort parodie op de bekende Amerikaanse advocatenfilmpjes met een schreeuwlelijk in de hoofdrol. Die wordt hier vertolkt door bad ass Mr Rein. Snel nog even het gas er op, stoere baard en een beetje met een iPad klooien met de poten op tafel.

Zijn tegenspeler is een hoofdloos grijs pak. Die niet eens weet hoe Mr. Rein zijn koffie wil. ‘Zwart’, wordt hem hoofdschuddend toegeblaft. Waar het hoofd niet zit, zit overigens wel wat anders, want even later tikt Rein er tijdens de lunch de schaal van zijn eitje op stuk. ‘Egghead’.

Maar dan belt het thuisfront, en ontdooit de advocaat. ‘Haai lief… ja ik heb even gebeld… vanavond Mojito-party he… we gaan nog even een drankje doen met het hele team want die hebben het vanmiddag fantastisch gedaan.’ De payoff: ‘Mr Rein. Bad ass with a small hartje’. Gaat dat zien.

 

 

 

    | Mail de redactie | Print