Kijktips: How To Get Away With Murder en Better Call Saul

Een kijktip voor de komende weken: de tv-serie How To Get Away With Murder. Het verhaal draait om de briljante advocate Annalise Keating die les geeft aan zeer getalenteerde rechtenstudenten. De vraag die centraal staat in haar lessen: 'hoe kom je weg met moord?' Intrigerende vraag, zeker als een paar studenten zelf bij een moord betrokken raken.

De serie is inmiddels begonnen op RTL 5, maar je kunt aanstaande maandag zeker nog inspringen. De eerste aflevering werd uitgezonden op 9 februari. In totaal zijn er 15 afleveringen gemaakt in het eerste seizoen.

De eerste aflevering van How To Get Away With Murder trok in de USA 14 miljoen kijkers. Hoofdrolspeler Viola Davis werd onlangs voor haar rol bekroond met een SAG Award voor beste actrice in een dramaserie.

Elk jaar selecteert Keating haar beste studenten om bij haar advocatenkantoor te komen werken. Deze keer maken Wes (Alfred Enoch), Michaela (Aja Naomi King), Connor (Jack Falahee), Laurel (Karia Souza) en Asher (Matt McGorry) kans op zo’n prestigieuze plek. Maar dan raken de studenten zelf betrokken bij een moordzaak. Ze moeten er alles aan doen om hiermee weg te komen en gebruiken daarvoor Keatings tips and tricks.

Op de website International Movie Database (IMDb) krijgt de serie een waardering van 8,2.

En het kan je onmogelijk ontgaan zijn: de spin off van Breaking Bad, Better Call Saul, is van start gegaan. Je moet er wel Netflix voor hebben om (legaal) te kunnen kijken. We zien louche advocaat Saul Goodman voordat hij kennis maakt met Walter White in Breaking Bad. De serie is sinds 9 februari te zien op Netflix. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering.

Waardering op IMBd: een knallende 9,4!

    | Mail de redactie | Print