Leidse rechtenstudente als Miss Januari op Boerinnenkalender

De 20-jarige Lisa Reyneveld is het allebei: eerstejaars rechtenstudente in Leiden en boerin. Ze helpt immers geregeld haar ouders op de hun boerderij in Koudekerk aan den Rijn, waar ze ook nog woont. Op de Boerinnenkalender 2016 die zopas is gepresenteerd, laat ze als Miss Januari meer van zichzelf zien.

“We hebben 140 koeien, twee geiten, een kat die net een nestje heeft, een hond en er lopen altijd wat schapen,” vertelt Reyneveld in Mare, het weekblad van de Universiteit Leiden. Een oproep op Facebook zette haar ertoe zich aan te melden om te mogen poseren voor een nieuwe editie van de Boerinnenkalender. Haar looks waren in haar eigen dorp al opgevallen: ze werd vorig jaar in Koudekerk tot Miss Trekkertrek gekroond op het gelijknamige evenement.

Van de bijna 200 aanmeldingen belandde de studente bij laatste zestien, die een fotoshoot kregen. Enkele andere dames poseerden in lingerie op de locatie, een boerderij in Drenthe.Lisa voelde meer voor een kort, stoerder spijkerbroekje erbij, poserend op een met modderspatten besmeurd voertuig en opgemaakt door haar eigen moeder, die kapster is.

Uiteindelijk is ze Miss Januari geworden en zal haar beeltenis in heel wat Nederlandse boerenschuren hangen. De eerste reacties die ze kreeg, waren allemaal positief. ‘Zelf heb ik niet meegedaan om een modellencarrière te starten, maar ik zou er geen ‘nee’ tegen zeggen.’

Bekijk de foto van Lisa bij Mare.

 

    | Mail de redactie | Print