Lennart Verheuvel wint Nationale Requireerwedstrijd 2018

Lennart Verheuvel, rechtenstudent aan de Universiteit van Leiden, heeft de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten 2018 gewonnen. De finale vond afgelopen vrijdag 20 april plaats in het Gerechtshof Amsterdam.

Elf finalisten van alle rechtenfaculteiten in Nederland en Aruba gingen voor de tiende keer de strijd met elkaar aan om de titel. De dag voor de finale kregen zij masterclasses van het Nederlands Debatinstituut en van officieren van justitie Wouter Bos en Toine van de Ven. Alle finalisten hadden van tevoren een casus toegestuurd gekregen om daarop hun requisitoir te baseren. Nadat zij hadden gerequireerd, kregen zij een stevig pleidooi van strafrechtadvocaten Kees Korvinus en Alex van Roy, waar zij weer op moesten reageren.

De manier waarop de studenten deze repliek voerden, maakte uiteindelijk het verschil voor de eindklassering: Lennart Verheuvel van de Universiteit Leiden won, gevolgd door Jill Wissing (Nijmegen) en Bregje van Tingen (Groningen) op een gedeelde tweede plaats.

De datum voor de finale van de Nationale Requireerwedstrijd 2019 is al geprikt: vrijdag 19 april 2019. Studenten kunnen zich vanaf het najaar van 2018 opgeven via de website van het Openbaar Ministerie.

 

    | Mail de redactie | Print