Loyens & Loeff

Algemeen
Rechtsgebieden
Medewerkers
Cultuur
Student-Stage
Opleiding
Kennismaken
Solliciteren

Algemeen
Loyens & Loeff is op 1 januari 2000 ontstaan uit een fusie van het fiscale kantoor Loyens & Volkmaars en de advocaten en notarissen van Loeff Claeys Verbeke. Sindsdien is Loyens & Loeff een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar belastingadviseurs, advocaten en notarissen nauw samenwerken. Dit geïntegreerde aanbod van diensten maakt dat Loyens & Loeff cliënten op een veelzijdige manier van dienst kunnen zijn.

Naast vier vestigingen in Nederland (Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Arnhem) heeft Loyens & Loeff dertien kantoren, verspreid over de belangrijkste financiële centra van Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Op elke vestiging wordt het Nederlandse recht beoefend. Bovendien onderhouden ze in Europa en daarbuiten intensieve contacten met gerenommeerde advocatenkantoren en belastingadviseurs. Hierdoor zijn de cliënten zeker van advies op topniveau, waar ter wereld zij zich ook bevinden. En krijg jij kansen om je talent in het buitenland te verzilveren, ook al heb je in Nederland gestudeerd.

Rechtsgebieden
Loyens & Loeff heeft de volgende praktijkgroepen:

 • Algemene fiscale praktijk

 • Bank- en effectenrecht

 • BTW, douane en internationale handel

 • Loonheffingen & arbeidsrecht

 • Mededinging & overheid

 • Ondernemingsrecht

 • Technologie, media en procesrecht

 • Vastgoed
 • Voor zaken die juridisch inhoudelijk complex zijn, hebben cliënten vaak specialistische kennis op verschillende vakgebieden nodig. Om deze reden werken advocaten, belastingadviseurs en notarissen bij Loyens & Loeff in teams waarin veel tijd wordt besteed aan het delen van kennis. De verschillende teams zijn terug te vinden op de website: www.loyensloeff.com. Daarnaast kunnen voor specifieke cliënten aparte teams worden samengesteld.

  LL AmsterdamMedewerkers
  In totaal werken er bij Loyens & Loeff meer dan 1300 mensen. Loyens & Loeff heeft 709 fee-earners waaronder 107 partners en 602 ondersteuners. Er werken bij hen 351 fiscalisten, 283 advocaten en 75 notarissen.

  Cultuur
  In een maatschappij waar alles om carrière draait, is het belangrijk dat je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Dat geldt in principe voor elke branche, maar met name voor de juridische dienstverlening, waar ontwikkeling een must is. Zo is Loyens & Loeff een werkgever waar alles in het teken staat van continue vooruitgang. Bij Loyens & Loeff heerst een cultuur waarin zelfontplooiing erg belangrijk wordt gevonden en ambitieuze doelstellingen worden aangemoedigd.
  Verder heerst er een cultuur van onderlinge betrokkenheid. De sfeer is informeel en er is een minimale hiërarchie. Naast het werk wordt er veel tijd besteed aan sociale activiteiten. Zo wordt er op elk kantoor minstens één keer per week in de bar geborreld en hebben we onder andere een hockey- en een voetbalteam. Tevens wordt er één keer in het jaar op onze kantoren cabaret georganiseerd.

  Student-stage
  Bij Loyens & Loeff zijn er voor fiscale, notariële en civiele studenten ruime mogelijkheden voor het lopen van een stage:

  Ten eerste kan je twee maanden stage lopen op een van de Nederlandse kantoren naar keuze. Het is ook mogelijk vier dagen per week stage te lopen of een kortere periode. Na een maand kan je van praktijkgroep wisselen. Zo krijg je een goed beeld van ons kantoor. Verder zal je een mentor toegewezen krijgen die je gedurende je stage zal begeleiden. In Rotterdam hebben wij voor student-stagiaires een appartement.

  Ten tweede is het mogelijk om werkstudent te worden. Gedurende een periode van een half jaar werk je twee of drie dagen in de week bij hen op kantoor. Zo draai je een langere tijd mee in de praktijk. Ook gedurende deze stage krijg je een mentor toegewezen die je zal begeleiden.
  Ook kan je bij Loyens & Loeff je scriptie schrijven. Naast het schrijven van je scriptie maak je dan een aantal inhoudelijke opdrachten.

  LL ArnhemZit je in de laatste fase van je studie civiel, fiscaal of notarieel recht, dan kan je deelnemen aan het Loyens & Loeff Student Exchange Program (LLSEP). Deze buitenlandse stage duurt twee maanden. Je loopt een maand stage op één van onze Nederlandse kantoren. Voor de tweede maand vertrek je naar één van onze buitenlandse vestigingen in New York, Singapore, Tokio, Curaçao, Londen, Parijs, Frankfurt, Luxemburg, Genève of Zürich. Net als op de kantoren in Nederland word je hier begeleid door een ervaren medewerker.

  Vanzelfsprekend kan je ook als HEAO'er stage lopen bij Loyens & Loeff. Ook gedurende deze stage kom je direct in aanraking met het echte werk en krijg je een mentor toegewezen.

  Tijdens je stageperiode draai je volledig mee in de praktijk en kan je dus vanzelfsprekend deelnemen aan zowel de vakinhoudelijke cursussen en beroepsvaardigheidstrainingen als de sociale activiteiten (hockey- en voetbalwedstrijden, praktijkgroepuitjes etc.).

  Opleiding
  Training-on-the-job staat bij Loyens & Loeff centraal. Je kunt je bij hen vakinhoudelijk ontwikkelen door de vele opleidingsmogelijkheden die ze bieden. Zo worden veel vakinhoudelijke cursussen en beroepsvaardigheidstrainingen gegeven. Ook is het mogelijk op eigen initiatief cursussen te volgen.

  Beginnende belastingadviseurs, advocaat-stagiaires en kandidaat-notarissen starten in de Loyens & Loeff Academy. In de eerste maand maak je kennis met elkaar en met vele kantoorgenoten. Gedurende deze maand worden verschillende cursussen gegeven gericht op communicatie, presentatie en advies. Na deze maand starten de belastingadviseurs en kandidaat-notarissen in hun praktijkgroep. De advocaat-stagiaires doen vervolgens gedurende drie maanden ervaring op door het behandelen van kleine zaken, waarvoor naar de rechtbank moet worden gegaan om te pleiten. Na deze drie maanden starten ook de advocaat-stagiaires in hun praktijkgroep. Advocaat-stagiaires wisselen gedurende hun stageperiode één keer van praktijkgroep.

  Met onze vele internationale vestigingen bij Loyens & Loeff zijn er vanzelfsprekend ruime mogelijkheden om als belastingadviseur, advocaat of notaris een aantal jaren in het buitenland te werken.

  kantoor Eindhoven Kennismaken
  Elke beroepsgroep heeft gedurende het jaar kans om kennis te maken met Loyens & Loeff:

  In februari organiseert Loyens & Loeff voor fiscale studenten de case fondue in Genève. Gedurende drie dagen wordt er door studenten aan een juridisch inhoudelijke case gewerkt. Daarnaast is er natuurlijk genoeg ruimte voor ontspanning en maak je kennis met de medewerkers van zowel ons kantoor in Amsterdam als ons kantoor in Genève.

  In de zomer vindt voor fiscale, notariële en civiele studenten de Loyens & Loeff summer course plaats. Gedurende deze vijfdaagse ministage die plaatsvindt op de kantoren Rotterdam, Amsterdam en Londen krijg je een goede indruk van de praktijk, cultuur en sfeer binnen het kantoor. Tijdens deze dagen ben je bezig met zowel juridisch inhoudelijke als juridisch niet-inhoudelijke activiteiten (presentatietraining, sollicitatietraining etc.) Ook wordt er op bezoek gegaan bij een cliënt.

  In oktober vindt voor civiele studenten de business course Parijs plaats. Je kunt dan naar de lichtstad voor het behandelen van een boeiende case. Dat betekent hard werken maar na het afsluiten van een succesvolle transactie ook veel tijd voor ontspanning en sightseeing.

  In november organiseert Loyens & Loeff een business course voor HEAO-studenten fiscale economie. Deze business course vindt plaats op de kantoren in Amsterdam en Arnhem. Gedurende deze business course zal een interessante case worden behandeld en zullen de studenten kennismaken met veel medewerkers van de kantoren. Verder leren de studenten veel over het werk als aangiftemedewerker en het mogelijke loopbaantraject bij Loyens & Loeff. Zo kan er bij indiensttreding in overleg voor worden gekozen dat degene die in dienst treedt één of twee dagen per week zal besteden aan een master op de universiteit.

  Ten slotte kan je via hun site altijd een oriënterend gesprek of een lunch aanvragen als je nog niet bekend bent met Loyens & Loeff, maar wel interesse hebt in ons kantoor. Op deze manier maak je geheel vrijblijvend en op een informele manier kennis.

  kantoor RotterdamSolliciteren
  Bij Loyens & Loeff is altijd plek voor goede fiscale, civiele en notariële studenten. Indien je voor een binnenlandse stage of scriptiestage solliciteert, heb je na een positieve beoordeling van je stukken één gesprek met twee leden van onze student-stagiaire commissie. Deze commissie bestaat uit ervaren medewerkers van ons kantoor.
  Voor een buitenlandse stage is de selectie iets zwaarder. Je hebt dan na een positieve beoordeling van je stukken twee gesprekken. Het eerste gesprek is met twee leden uit de student-stagiaire commissie en het tweede gesprek met twee partners of ervaren medewerkers. Voor werkstudent bestaat de procedure na een positieve beoordeling van je stukken uit een gesprek met twee ervaren medewerkers van kantoor en het maken van een test.
  Indien je voor de functie van belastingadviseur, advocaat-stagiaire of kandidaat-notaris solliciteert, heb je na een positieve beoordeling van je stukken twee sollicitatiegesprekken met partners of ervaren medewerkers. Bovendien leg je een test af.

  Voor meer informatie over Loyens & Loeff kan je kijken op onze website www.loyensloeff.com of bellen/mailen met onze recruiters:

  Lot van der Sluijs
  (010 224 6305)
  charlotte.van.der.sluijs@loyensloeff.com

  Stephanie de Hoop Scheffer
  (010 224 6186)
  stephanie.de.hoop.scheffer@loyensloeff.com

      | Mail de redactie | Print