Mariëlle Daudt (Jones Day) Patroon van het Jaar 2014

Jones Day-partner Mariëlle Daudt is op het Jonge Balie Congres 2014 uitgeroepen tot de Patroon van het Jaar. Zij heeft met haar uitverkiezing drie andere genomineerden achter zich gelaten: Karen Rueb-Braakman (RWV Advocaten), Sergio van Santen (Holland van Gijzen) en Anita Winter (BoutOveres Advocaten).

Qua vereiste vaardigheden op het gebied van de begeleiding van hun stagaires, zaten de vier genomineerde patroons eigenlijk allemaal wel op hetzelfde hoge niveau, onderstreept jurylid Christ’l Dullaert van Le Tableau, organisator van de prijs. “We nomineerden dit jaar zelfs vier in plaats van drie patroons, omdat we het al zo moeilijk vonden om uit alle voordrachten de echte uitblinkers te kiezen. En natuurlijk is het leuk als een patroon zijn stagiaire op een morgen komt ophalen in zijn sportauto, maar uiteindelijk gaat het om de inhoudelijke kwaliteiten."

Dat de keuze uiteindelijk viel op Mariëlle Daudt, had een bijzondere reden. “Toen zij afgelopen jaar een overstap maakte van Baker & McKenzie naar Jones Day, zat haar stagiaire in moeilijke privéomstandigheden”, zegt Dullaert. “Ze had er voor kunnen kiezen om haar stagiaire bij Baker & McKenzie de rug toe te keren, maar besloot haar mee te nemen naar Jones Day, om haar ondanks de uitdagingen die een nieuwe omgeving met zich meebrengt toch te blijven begeleiden. Ze heeft haar zelfs iets beschermd van de hoge eisen op het gebied van billable hours, zodat ze de ruimte had de advocatenopleiding af te ronden.”

Een bijzondere vermelding heeft de jury over voor Sergio van Santen van Holland van Gijzen, die eigenlijk pas voor het eerst een stagiair begeleidt, maar dit direct al bijzonder goed doet. Hij mag zich daarom onofficieel de meest belovende patroon noemen. De jury voor de Patroon van het Jaar bestond dit jaar uit Edgar du Perron, Christ’l Dullaert, Marcel Schyns, Monique van de Griendt, Annemarie Roukema, Martin Krüger, Hanna Zeilmaker (winnares vorig jaar), Tim Bodewes en Willem Thijssen.

    | Mail de redactie | Print