Media-rel tussen Houthoff en Abeln om toptalent

"Ga vooral eens kijken bij de concurrent." Met een alom geprezen wervingscampagne probeerde Houthoff afgelopen half jaar juridisch toptalent te strikken. Zo ook Chiraz Muradin. Die HiPo deed echter precies wat Houthoff wilde: kijken bij de concurrent. Abeln advocaten in dit geval.

Abeln_Billboard
Wat is er gebeurd? Chiraz Muradin, inmiddels rechtenstudent-af, is briljant, getuige zijn (cum laude) cijferlijst. Houthoff kreeg lucht van Muradin en plaatste een flinke advertentie boven de deur van een disco op het Rembrandtplein in Amsterdam met de tekst: "Chiraz Muradin, graag Hester Swane bellen." Hester Swane is de recruiter van Houthoff.

 

Abeln advocaten, waar Muradin nog werkzaam was als stagiair en paralegal, diende Houthoff ad rem van repliek met een guerrilla marketingtechniek. Op het grootste elektronische billboard van Europa, op hetzelfde Rembrandtplein, viel kort na Houthoff's oproep te lezen: "Sorry Hester, Chiraz werkt al bij ons". Afzender: Abeln Advocaten. Jort Kelders website 925.nl pikte de mediastunt van Abeln op. Gegniffel alom in het wereldje van rechtenstudenten en advocatuur. De kekke marketing van Houthoff was ge-backfired en ontploft in het eigen gezicht.

Houthoff reageerde getergd, aldus de partij met het grootste billboard. Volgens Abeln-advocaat Olle Postma dreigde de Zuidas-reus met "rechtsmaatregelen tegen Abeln en mogelijk Muradin". Postma, ooit zelf stagiair bij Houthoff: "Ons bereikten blaffende teksten op vrijdagochtend, en iets minder blaffende tekst in de middag. Ze zouden het wel even laten uitzoeken door hun IE-mensen. Die IE-ers zeiden waarschijnlijk: Geen schijn van kans. Als je geschoren wordt moet je stilzitten."

Wie het laatst lacht?
Jaap Bosman hoofd marketing en communicatie van Houthoff zat niet stil. Hij prikte vorige week via mediapartner Mr-online terug: "Abeln heeft een beetje gejokt… [ ] ….het goede nieuws is verder dat Chiraz inmiddels heeft aangekondigd bij ons te gaan solliciteren," aldus Bosman.

Olle Postma wilde weten hoe Bosman bij zijn beweringen kwam, en probeerde Mr-online te bellen. Niemand nam de telefoon op. Daarop stuurde hij Mr-online "geïrriteerd" een brief, die de website zaterdag publiceerde. In die brief stelde hij dat de "geciteerde berichtgeving van de heer Bosman niet geheel juist is". Muradin werkte in loondienst bij Abeln, volgens Postma, en was zich nog aan het oriënteren. Getekend had hij niet. Bovendien vond Postma het "opvallend" dat Jaap Bosman ook lid is van de raad van advies van Mr-online.

Stunt
Wat is er nu allemaal waar? We vragen Jaap Bosman van Houthoff om opheldering. Deze ontkent alles: "Blaffende teksten? Laat ze dat maar hard maken. Van onze kant is er nooit sprake geweest van enige juridische stappen of dreiging daarmee. Grote onzin. We moesten wel om hun stunt lachen, en vonden het slim gevonden van ze. Maar door Abeln is de zaak groter gemaakt dan hij is. Nu moet het stoppen," aldus Bosman.

En de man waar het allemaal om te doen is, Chiraz Muradin, waar gaat hij nou straks aan de bak? Jaap Bosman: "We hebben een concrete afspraak met Chiraz, hij komt bij ons langs." Muradin zelf is niet bereikbaar. Hij zit deze week in Peking met zijn familie. Nog even lekker uitrusten voor hij met zijn eisenpakket en ganzenveer bij Swane aanschuift.

 

    | Mail de redactie | Print