Miniserie De advocaat: 'dynamisch, uitdagend, soms zwaar, maar altijd de moeite waard'

De komende maand publiceert universiteitsblad Univers van de Universiteit Tilburg een vierdelige miniserie over de advocatuur. Hierin vertellen advocaten hoe het is om in de advocatuur te werken en maken ze korte metten met geruchten over hun vak. In de eerste aflevering Reinout Wibier hoogleraar privaatrecht aan Tilburg University en advocaat bij AKD in Amsterdam.

Televisieseries schetsen vaak een beeld van veel geld, macht en prestige als het over advocaten gaat. Univers ging in gesprek met vier advocaten over hun beroep, hun ervaringen en de illusies die over de advocatuur bestaan. Samen lichten ze ‘een tip van de sluier op van deze fascinerende wereld’, aldus auteur Jonathan Hendriks bij de eerste aflevering. De komende vier weken wordt elke maandag een nieuw interview op de website van Univers geplaatst.

Volgens 'aftrapper' Wibier is de advocatuur ‘dynamisch, uitdagend, soms zwaar, maar altijd de moeite waard’. Hij waarschuwt ook: 'Het is toch vaak vrij monomaan werken aan transacties of zaken voor cliënten. Hobby’s schieten er dan nog weleens bij in.'

Klik hier voor het interview met Reinout Wibier

    | Mail de redactie | Print