NautaDutilh benoemt nieuw soort partners

Deze herfst introduceert NautaDutilh een nieuw soort partner: de associate partner. Deze vorm moet de oude salary partner gaandeweg vervangen. Nauta start ook een nieuwe praktijkgroep die anticipeert op de gevolgen van de kredietcrisis.

Bestuursvoorzitter Marc Blom legt uit waarom de salary partner verdwijnt: "Jaren geleden hebben we al besloten om geen nieuwe salary partners meer te benoemen. Die rol was niet duidelijk gedefinieerd, en er werd niet voldoende selectief met de benoemingen omgegaan. Nu zijn de criteria voor de associate partner harder en duidelijker. Is dit iemand voor de toekomst, iemand die voor lange tijd bij Nauta wil werken? Het gaat erom dat je goede mensen hebt. Wij willen talent erkenning geven in de rol van associate parters en hen aan NautaDutilh binden omdat ze een bijzondere toegevoegde waarde en expertise hebben voor de organisatie, bijvoorbeeld vanwege een juridische specialiteit of een academische carriere."

De beslissing of je al dan niet associate partner of equity partner wordt, is niet iets dat door alleen het kantoor wordt besloten. "Dat is een samenspel tussen kantoor en kandidaat, waarin duidelijk wordt wat de beste koers voor iemand is," aldus Blom. Sinds 2005 zijn enkel equity partners benoemd.

Volgens Blom is de beslissing geen salary partners meer te benoemen niet nieuw zoals Legal Week vorige week schreef. Van Blom mogen de bestaande salary partners, dat ook gewoon blijven. Er zijn er nu nog negen over, vooral in België.

Het Engelse blad meldde ook dat het aantal equity partners gedaald is van 92 naar 54. Dat is onjuist. Het aantal Equity partners bij Nauta is nu 84. In oktober worden de eerste associate partners benoemd.

    | Mail de redactie | Print