NautaDutilh roept John J. Allen Scholarship in het leven

NautaDutilh heeft de selectieprocedure geopend voor de nieuwe John J. Allen Scholarship. Deze beurs is vernoemd naar NautaDutilh-advocaat John Allen, die op 17 juli 2014 met zijn gezin om het leven kwam bij de vliegramp met de MH17. Net afgestudeerden met een Masters of Law-titel en die affiniteit hebben met intellectuele eigendom, kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Allen was een gevierd Intellectuele Eigendom-advocaat bij NautaDutilh. “Geïnspireerd door John’s talent willen wij graag veelbelovende jonge mensen ondersteunen om zich tot de allerbeste professionals op het gebied van intellectueel eigendomsrecht te kunnen ontwikkelen,” aldus het kantoor.

Met de voortaan jaarlijks uit te reiken beurs wordt het één uitverkorene mogelijk gemaakt om een LL.M.-programma buiten Nederland of een PhD-programma in binnen- of buitenland te volgen op het gebied van intellectueel eigendomsrecht. Geïnteresseerden kunnen tot en met 31 maart een motivatiebrief sturen.

Vervolgens vinden er tussen 11 en 27 april gesprekken met de geselecteerde kandidaten plaats, waarna uiterlijk 10 mei duidelijk moet worden wie de beurs in de wacht zal slepen. Uiteindelijk wordt op 17 juli – de dag van de vliegramp, of zoals dit jaar de eerste werkdag na die datum – officieel aangekondigd wie de John J. Allen scholarship in ontvangst mag nemen.

Meer details over de aanmeldingsprocedure, o.a. over de vereisten, staan hier (PDF). 

 

    | Mail de redactie | Print