Netwerken

17 feb 2010

Zoals jullie ongetwijfeld weten, zijn Linkedin en Twitter vormen van nieuwe media. Twitter is vooral gericht op het verspreiden van korte persoonlijke boodschappen aan volgers. Linkedin is meer gericht op de zakelijke gebruiker.


01 apr 2009

De zogenaamde social networking sites zijn hot. Netwerksites als LinkedIn, Hyves, Naymz en Facebook groeien als kool. In dit artikel meer over de achtergronden van de sites, de zakelijke mogelijkheden en de risico's van het netwerken op internet.

02 jul 2007

Studenten hebben vaak geen goede voorstelling van wat netwerken is. Netwerken is het actief op zoek gaan naar mensen binnen je vakgebied of personen die daar aan gelieerd zijn. Je naamsbekend als professional vergroten, of een potentiële werkgever beter leren kennen kunnen doelen zijn. Netwerken is veel meer dan de boventoon voeren bij een borrel en 10 grappen kunnen maken. Daardoor zal je je doelstelling niet halen.

23 mei 2007

"We willen het aantal Marokkaanse juristen dat in de juridische markt werkzaam is, minimaal vertienvoudigen"

Nederlandse vlaggenHassane Ouled Ali (36) is oprichter van het Nederlands Marokkaans Juristennetwerk (NMJ). Het NMJ biedt juristen met een Marokkaanse achtergrond de gelegenheid om onderling te netwerken, wil dat meer juristen van Marokkaanse komaf prominente juridische posities bekleden en bereidt studenten met een Marokkaanse achtergrond voor op de arbeidsmarkt. "Bij dat laatste doel ik bijvoorbeeld op sollicitatiegesprekken en de vooroordelen waar je - zelfs al in de voorfase, de brievenselectie - tegenaan loopt. Begeleiding vanuit huis kregen Marokkaanse juristen zoals ik vroeger niet. Zij hopelijk wel; van ons."
Subscribe to Netwerken