Nieuwe editie Advocatie Magazine: de arbeidsmarktoriëntatie van rechtenstudenten

Vorig jaar nog onderdeel van Advocatie Magazine over Werken in de Advocatuur, dit jaar een zelfstandige uitgave over rechtenstudenten, hun arbeidsmarktoriëntie en hun al dan niet rooskleurige toekomstverwachtingen. Samen met organisatieadviseur Berenschot hebben we de studenten opnieuw online ondervraagd over hun voorkeuren voor wat betreft juridisch beroep, balans werk-privé, werkkring en potentiële werkgevers in de advocatuur.

Zoals te doen gebruikelijk hebben we het onderzoek aangevuld met een reeks redactionele artikelen. Redacteur Joris Rietbroek ondervroeg vier rechtenstudenten over bovenstaande vraagstukken, en voormalig advocaat thans rechter-in-opleiding Niek van de Pasch schreef een intrigerend stuk over de achtergrond van zijn overstap.

Verder hebben we advocaat Christiaan Alberdingk Thijm gevraagd om zijn licht te laten schijnen over de toekomst van het vak advocaat, en schreef coach en trainer Marloes Ter Huurne op ons verzoek een essay over aanstaande keuzes voor rechtenstudenten. Een uitgave derhalve voor mensen die zich oriënteren: zij het op de toekomst, zij het op de toekomstige generatie. De redactie van Advocatie Magazine wenst u veel leesplezier.

klik op de cover:

    | Mail de redactie | Print