Nieuwe Rechtbank Reporters bloggen en vloggen over het recht

Sinds deze week zijn er 23 nieuwe Rechtspraak Reporters aangesteld, waaronder een aantal rechtenstudenten. Ze werden maandag geïnstalleerd door Herman van der Meer, de president van het gerechtshof Amsterdam. De Rechtspraak Reporters gaan een jaar lang vloggen en bloggen over de rechtspraak via hun eigen sociale media en op Facebook.

De Rechtspraak Reporters zijn jongeren zijn tussen de 16 en 24 jaar, zo meldt Rechtspraak.nl. Bij hun activiteiten krijgen ze ondersteuning van de gerechten in het hele land. Die zorgen ervoor dat de reporters een kijkje achter de schermen krijgen en eventueel beantwoorden zij vragen.

De nu geïnstalleerde jongeren zijn de tweede lichting Rechtspraak Reporters. Van de eerste groep van elf reporters zijn er twee doorgegaan voor een tweede jaar, de andere 21 zijn nieuw. De Rechtspraak Reporters richten zich voornamelijk op jongeren tussen de 12 en 20 jaar. Het doel is om de jeugd meer vertrouwd te maken met het recht door hiervan een waarheidsgetrouw beeld te schetsen.

Het initiatief Rechtspraak Reporters won vorig jaar de Rijksbrede Benchmark Groep Award. Ook was er een nominatie voor de Galjaardprijs, een prijs voor communicatie. Om de blogs en vlogs te volgen: like de Facebook-pagina van de Rechtbank Reporters.

 

    | Mail de redactie | Print