Nieuwe Uitdaging bij... Baker McKenzie NautaDutlih Norton Rose Kneppelhout en Ventoux

Stibbe-advocaat Robert Boekhorst wordt per 1 mei partner bij Baker & McKenzie. Hij gaat leiding geven aan de IT/Communications Group.

Boekhorst's expertise betreft het contracteren van complexe ICT-projecten en werkte veel voor de overheid, banken en telecombedrijven. Baker McKenzie wil met de komst van Boekhorst de corporate praktijk verbreden.

Wino van Veen, wetenschappelijk adviseur ondernemingsrecht bij Baker & McKenzie, is per 1 mei 2008 benoemd tot hoogleraar aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Van Veen gaat onder andere Vennootschaps- en Rechtspersonenrecht doceren. Naast zijn hoogleraarschap blijft hij werkzaam bij Baker & McKenzie.

Arkel, Grace van (2blegal)

Grace van Arkel wordt partner bij 2Blegal per 1 mei. Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en in het bijzonder het ontslagrecht, waar zij verscheidene artikelen over heeft gepubliceerd.


Norton Rose LLP Amsterdam benoemt drie nieuwe partners. Daphne Broerse, Remco Smorenburg en Paul Vine worden per 1 mei partner. Broerse is gespecialiseerd in bestuurs- en milieurecht en werkt zowel voor overheden als private partijen. Zij wordt verantwoordelijk voor het infrastructurele team. Ze werkt sinds 2002 bij Norton Rose. Smorenburg wordt partner bij het tax-team en werkt sinds 2003 bij Norton Rose als fiscalist en advocaat. Hij is gespecialiseerd in Nederlands en internationaal belastingrecht. Hij gaat zich voornamelijk richten op advies bij corporate finance en private equity transacties. Vine komt vanuit Londen naar Amsterdam om de Engelse banking praktijk te runnen. Vine is gespecialiseerd in structured finance, insolventie en bankreguleringen. De nadruk van zijn praktijk komt te liggen op de leveraged buy-out markt in Nederland.

Reuter, Pierre (NautaDutilh)

NautaDutilh benoemt een nieuwe partner in Luxemburg. Pierre Reuter gaat leiding geven aan de fondsenpraktijk van NautaDutilh. Reuter werkte eerder bij Elvinger, Hoss & Prussen en Linklaters LLP, waar hij ervaring opdeed op het gebied van investeringsfondsen. Reuter is de derde nieuwe partner die dit jaar benoemd wordt in Luxemburg.
Lida Kraaijeveld is per 1 mei toegetreden als partner bij Ventoux Advocaten te Utrecht, niche kantoor op het gebied van intellectual en human capital. Zij heeft de laatste jaren als 'in-house' advocaat bij diverse multinationals en internationale advocatenkantoren gewerkt waaronder ING Bank, ABN AMRO, KPN, Freshfields en Clifford Chance. Zij adviseert over arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en pensioenrecht. Kraaijeveld zal de bestaande praktijkgroep arbeidsrecht van Ventoux versterken en een praktijkgroep pensioenrecht opzetten.

Dahmen, Rogier (Rosina Eising)

Rogier Dahmen treedt per 1 mei 2008 als partner toe tot de maatschap Rosina Eising Advocaten. Dahmen maakt de overstap van Boekel De Nerée, waar hij sinds 2005 werkte. Dahmen is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, financieel recht en contractenrecht. Hij is betrokken bij internationale fusies en overnames.
Per 1 mei 2008 heeft Jitteke Blussé van Oud-Alblas de overstap gemaakt naar het Rotterdamse advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals. Door haar expertise en ervaring in de verzekerings- en “natte”-praktijk is Blussé van Oud-Alblas een aanvulling voor de sectie Handel, Industrie & Logistiek van Kneppelhout & Korthals.

    | Mail de redactie | Print