Nieuwe Uitdaging bij Bergh Stoop & Sanders, Simmons & Simmons en AKD

Simmons & Simmons heeft Marieke Driessen (foto) benoemd tot partner in de Financial Markets groep in Amsterdam. Verder deze week nog een overstapper en een promovendus. En Nora van Oostrom (KNB, NautaDutilh) heeft er weer een baantje bij, in de Nieuwe Uitdagingen van deze week.


Simmons & Simmons heeft Marieke Driessen benoemd tot partner in de Financial Markets groep in Amsterdam. Driessen maakt deel uit van het internationale capital markets en structured finance team van Simmons & Simmons. Ze heeft ruime ervaring in het adviseren van financiële instellingen en bedrijven over complexe financiële transacties.

Astrid SixmaAstrid Sixma heeft op 1 juni 2014 de overstap gemaakt naar Bergh Stoop & Sanders Advocaten te Amsterdam. Zij maakt daar deel uit van de sectie Intellectuele Eigendom, waarbinnen zij zich met name richt op het auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht alsmede het mediarecht. Eerder was Sixma onder meer werkzaam bij Houthoff Buruma in Amsterdam en Londen.

Martin HemmerAdvocaten- en notariskantoor AKD heeft per 1 juni 2014 Martin Hemmer benoemd tot salary partner. Hemmer is advocaat binnen de praktijkgroep Intellectual Property & Technology van AKD. Hij is bij AKD het aanspreekpunt voor zaken op het gebied van ‘Innovatieve IP’ en ‘ICT, Media & Privacy’. Hij staat cliënten bij in inbreukzaken en bij het opstellen van overeenkomsten op het gebied van exploitatie van Intellectuele Eigendom en ontwikkeling van nieuwe technologie, zoals licentiecontracten en R&D-overeenkomsten tussen (groepen van) bedrijven.

Nora van Oostrom naar Law Firm School
Nora van OostromNora van Oostrom, voormalig hoogleraar Notarieel Recht aan Universiteit Utrecht, treedt per 1 juli in dienst bij de Law Firm School als Executive Manager Onderwijs en E-Learning. Zij zal deze nieuwe functie combineren met haar woordvoerderschap van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en haar adviseurschap bij NautaDutilh. Als Executive Manager Onderwijs en E-Learning zal zij verantwoordelijk zijn voor het aansturen van en het toezicht houden op de uitvoering van de onderwijsorganisatie- en ondersteuning door de Law Firm School. Ook zal zij zich gaan richten op het initiëren en begeleiden van onderwijskundige vernieuwing, vooral op digitaal gebied.

The Law Firm School verzorgt de opleiding van advocaatstagiaires van zestien grote Zuidaskantoren. Dat zijn achtereenvolgens Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel De Nerée, Clifford Chance, DLA Piper, Freshfields Bruckhaus Deringer, Houthoff Buruma, Hogan Lovells, Jones Day, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Norton Rose Fulbright, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne.

    | Mail de redactie | Print