Nijmeegse studenten winnen Gouden Bef op SummerCourt 2015

Een groep rechtenstudenten van de Nijmeegse Radboud Universiteit heeft eerder deze maand de Gouden Bef in de wacht gesleept tijdens SummerCourt 2015. Dat meldt de faculteit op de website van de universiteit. De Gouden Bef is een wisselprijs die ieder jaar tijdens SummerCourt wordt uitgereikt aan het studententeam dat de landelijke opdracht wint.

De Regio Oost-Nederland won deze opdracht tijdens de afgelopen editie, met in deze groep acht studenten uit Nijmegen: Lotte te Linde, Douce Endlich, Wouter de Vries, Teun Bens, Nerma Gušić, Malou Geurts, Lotna Kleczewski en Ellis Cuijpers.

De landelijke opdracht van SummerCourt 2015 bestond uit het maken van een filmpje waarin de studenten moesten aangeven wat zij graag aan de rechtspraak of het Openbaar Ministerie zouden willen veranderen. De Regio Oost-Nederland won van negen andere regio’s met een filmpje over hoe persrechters een vonnis het beste kunnen toelichten bij een luchtig tv-programma zoals bijvoorbeeld RTL Boulevard. 

SummerCourt is een intensieve zomerstage van een week voor circa honderd getalenteerde rechtenstudenten, die sinds vorig jaar landelijk wordt georganiseerd bij alle gerechtelijke arrondissementen in het land. De deelnemers leren gedurende de week de rechterlijke macht van binnenuit kennen aan de hand van een programma vol opdrachten, het bijwonen van zittingen en het houden van een requisitoir. De blik achter de schermen moet de deelnemende studenten vooral een goed beeld geven van wat het werk van rechters en officieren van justitie inhoudt.

 

    | Mail de redactie | Print